levrek, minekop, cipura ve mirmir avi yumurtalik

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Merhaba Arkadaşlar :)

Salı gününden Burhan Hocam ve İnan ile sözleşip kimseye çaktırmadan :D Perşembe gecesi balığa kaçacaktık,saatlerimizi ayarlayp Perşembe günü saat 17:00 gibi yola çıkmayı kararlaştırdık :p

Perşembe günü öğleye doğru İnan geldi '' Abi Yusuf'ta bizimle gelecek '' dedi,tamam dedim,öğleden sonra aradı '' Abi Vural da bizimle gelecek '' :confused:
    Akşam üstü Mehmet Geldi,balığa gideceğimizi duyunca '' Abi bende geliyorum '' :confused:

3 kişi çıkacaktık yola,olduk 6 kişi :D Ben,Mehmet,Burhan Hoca bir araçla,İnan,Yusuf ve Vural başka bir araçla yola çıktık,İnanlar bizden önce çıkmalarına rağmen,beni kırmayıp Ceyhana bir arkadaşımıza yem götürdü,üstünede alışveriş filan derken,bizden önce yola çıkmalarına rağmen,bizden 10 dakika sonra avlağa ulaşabildiler ;)

Saat 21:30 gibi oltalarımızı su ile buluşturduk,İnanların tarafından,Oyeeee sesleri gelmeye başlayınca,baktık o tarafa bir mırmır,sonra Burhan Hocanın alarm sesi ve nerdeyse İtalcanna Combat'ın ucunu suya gömecek bir direnç,hemen hocanın yanına koştum,Hayvanın müthiş kafa atışlarını kamışın ucundan görebiliyorum,Hayvan yol istiyor,Hoca veriyor,1-2 dakika böyle geçti ve Burhan Hocanın omuzları bir anda düştü :eek: Hocanın kaçırdığı balığa üzülürken benim alarm ötmeye başladı,tasmayı atmam ile birlikte harika bir mücadele başladı,Burhan Hoca yardımıma geldi,hayvan yaklaştıkça adım adım geriye doğru gidiyor ve Hocam Işığı kamışın ucuna tutarmısın dedim ve misinanın suya giriş noktasını takip etmeye başladım,Hayvan yaklaştıkça adım adım geriye gidiyordum,kıyıya iyice yaklaşınca Makinenin makarasını elimle sabitleyip,2-3 adım daha geriledim ve Oyeeee,Burhan Hoca Levrek diyince bir daha Oyeee :D

Biraz sonra İnanların ordan oyaaaaa filan :D baktım İnan elinde kocaman bir levrek ile boy ölçüştürmeye geliyor :D Burun farkıyla benim Paşa geçti :rolleyes:

İlk balığı kaçırmanın moral bozukluğunu atamayan Burhan Hocam bir türlü motive olamıyordu,sonunda güzel bir vuruş ve gelen güzel İspendek Moral motivasyonunun yerine gelmesini sağladı.

İnan biraz mırmır,Yusuf Minekop,Mehmet İspendek ile avı tamamladı,Ben de Levrek,Minekop,Çipura ve Mırmır dan bir çeşit yaptım :p

Sabaha Karşı Zafer ve arkadaşları yanımıza gelip olta attılar,biz dönerken hala atıyorlardı,skor varmı yokmu bilmiyorum.

Takım detayları ve güne dair fotoğraflar ;)

Makine - Kamış ; İtalcanna Kombat 4.20 - Okuma Raw 55 / İtalcanna Kombat - Shimano Ultegra 4500 XSA
    Misina ; 0,18 - 0,22 mm Savagear Adrenalin Braid , 25 LB Stren FC , 8 Lb Seuguar FC
    İğne ; 3 no Gamakatsu worm 39
    Kurşun ; 90 gr Turnuva Kurşunu
    Yem ; Sülünez,Boru Kurdu
    Köstekler ; Pater Noster,Klasik surf takımı

Zafer ( Vodil ) ve İnan ( İnan 01 )

Burhan Hoca

Daha iyileri sizlere rastgelsin.

2. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    çok güzel av çok eğlenceli ve bereketli hakkaten oyeee :)

3. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    orhan abi tebrikler. ekip sağlam olmuş balıklarda öyle. geçen gün bizde orda 3 muhteşem vuruş aldık ama hafif bir mücadeleden sonra kaçtılar. önerebileceğin herhangi bir yöntem varmıdır. kalama ayarlarımızda çok sıkı değildi

4. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

abi çok güzel ya kendimi o karanlıkta sahilde hissettirdin gerçekten tebrikler.inanırmısın arkadaşınızın kaçırdığı balığa ben istanbul dan üzüldüm merak ettim ne diye..bunu sağlayan da güzel anlatım gerçekten tebrik ederim.

5. serkandd

serkandd Serkan

Abi tebrikler gelmediğime bin pişman ettin beni :((

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    orhan abi mekan,mera süper.tabii size de değerlendirmek kalıyor..ellerinize sağlık.bol trofeli avlar...

7. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    O YEEAAAHHH

Orhan abi,,güzel bir başlangıç,hoş bir anlatım ve güzel bir bitiş olmuş eline koluna sağlık devamını getirmen dileği ile esen kal..

8. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Orhan abi tebrikler.
    Okurken zevk aldım rapordan.
    Umarım tüm avlarınız daim ve bereketli olur.
    Rast gele...

9. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Harika balıklar ve çok güzel bir anlarım. Tebrikler :thumb: :thumb: :thumb:

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Aynı gün, aynı yerde alınan diğerleri :)

Uploaded with ImageShack.us

Bu arada Orhan abi 10 dk erken gelmenin ve kerterizi kapmanın faydasını gördü ( inkar yok uncle :D ) Vural ve Yusuf kısmetli günlerindeydiler. Biz de mırmır ve çupralarla yetindik yapacak birşey yok ama "Seni bulacaaamm ogluumm (trofe)" diyerek sözlerime burada son vermek istiyorum :D

11. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Orhan abi tebrikler Cumartesi kısmetse biz de oralarda olacağız lüfer varmış arkaaşların takımlarını koparmış çelik ayarladım bir kaç tane bakalım şansımız yaver giderse bir raporda ben eklerim

12. vodıl

vodıl Zafer NİZAMOĞLU

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 3 mt. 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar FD CY-40
    En İyi Avı:
    LEVREK (2.750 gr.)
    Abi sizin av partisine ben ve arkadaşlar hayran kaldık.Yine güzel bir iş çıkarttınız,tebrik ederim.Allah bu güzel avlarınızın devamını nasip etsin...Bize gelince ; iki mır mır,sonrasında bol bol hava aldık :) Kısmet...Yanımdaki acemi vatandaşların boru kurdundan tiksinmeleri ve benimse onların boş iğnelerine yem yetiştirme çabam :mad: Ben bişey anlamadım o gün anlican abi :( Hayırlısı...
    Görüşmek dileğiyle...

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkürler Öner Kardeş :)

Teşekkürler Talip Kardeş :) daha iyileri sizlere rastgelsin.

Serkancığım :) haftaya hep birlikte gideriz inşallah.

Sağolasın Süleyman Hocam :)

Teşekkür ederiö Önder Kardeş :)

Teşekkür ederim Fatih Kardeş :)

Teşekkürler Özkan :)

Mesele kerteriz kapmak değil Yeğen :) ben her yerde avlanırım ;)

Teşekkürler Ahmet Kardeş :) İnşallah sizlerden de güzel bir rapor gelir,Selamlar.

Teşekkür ederim Zafer :) inşallah birlikte güzel bir av yaparız.

Teşekkürler Gültekin Kardeş :) İnan ile karşılaştığınız da takımları anlatmıştır inşallah,gerçi videosunu da ekledim,Kalamayı her zaman sıkı tutarım ben.

Büyük ihtimal iğnelerden kaynaklanan bir kaçmadır.

Rastgelsin.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Avlağa hayranım. :) Şuaraya bak; Levrek, minekop, mırmır, çupra. :D Oh oh Allah versin. Bi orkinos kalmış sanırsam.:D Yakında o da eklenirse hiç şaşırmayacağım.

Tüm ekibi kutlarım. :) Takımın videosuna baktım da çok zahmetli beya.. :D
    Klasik boncuklu takım yapsak olmaz mı? :)

Her daim rastgelsin...

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Çok güzel bir hikaye ve balıklar tebrikler Orhan ilk resimde tişörtteki balığın aynısını yakalamışsınız gibi ne güzel eğlenceli bir tesadüf selamlar:)

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Teşekkürler Volkan Kardeş :) takım biraz zahmetli ama kıyıdan yemli avlarda en başarılı takım diyebilirim,

Ratgelsin.

Teşekkürler Ertan Kardeş :) daha iyileri sizlere rastgelsin.Thişörtteki ile aynı balık ;)

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Surf kamışı atabilmeye başlayınca bende yapacağım senin şu takımdan abi. 2 küçücük sorum var:D. Boncuklu takıma siyah tespih boncuğu taksam olurmu plastik olanlardan? Yada nasıl bi boncuk kullanmamı önerirsin. Diğer soruda bu levrek takımını yine surf kamışla uzağa atarakmı kullanıyorsunuz? Baya açıktan yakalanıyor öyleyse bana ilginç geldi. İmrenerek takip ediyorum raporlarınızı elleriniz dert görmesin. Saygılar:).

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Orhan Bey,

Cok guzel anlatmissiniz, keyiflicesitli bir av olmus, tebrik ederim...Paylasim icin cok tesekkur ederim...

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla, rast gelsin...Saglicakla kaliniz.

19. aukesen

aukesen ahmet Uğur Kesen

Favori Kamış:
    Yuki Neox R8,Vercelli Spyra Amarella,Daiwa Prime Caster II,Lineaffe Surf Mill,Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Shimano aero fliegen,Daiwa Castizm 25QD,Daiwa EmblemZ4500,Shimano ultegra 12000,Penn surfblaster7000
    Orhan abi Cumartesi malum yerde balık az vardı nedenini hava kararınca anladık 0,30 max 0,35 luk 3'lü dip takım ve karides ile arkadaş 70-80 cm lik bir kofana aldı biz arkasına tavuk balığı orfoz derken arada tek tük sargoz,karagöz aldık pek çok takımda kaya balıkları tarafından alıkonuldu ama kofana efsane idi demekki şu takım bu sahte yok bu iğne boş en dandik takım ile kofana balık isteyecek arkadaşdan fotoğrafları alayım ekleyeceğim en kısa zamanda

20. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Onur kardeşim;

Siyah tespih boncuğu olmaz. Bizlerin kullandığı boncukların biri fosforlu ve yeşil renk, diğeri ise şeffaf renk (patternose takımı için olan).Fosforlu yeşil in amacı yemin görünürlüğünü arttırmak (belli süre ışığa tuttuğunda uzun süre yanık vaziyette kalıyor :D ) Surf takımlarla avlanırken mümkün mertebe en uzak atışta avlanmak şart ki adı surf takımı olmazdı o zaman. Fakat diğer yandan ikinci bir surf takımın veya herhangi başka bir kamışın var ise, onu da yakına atarak şansını 2 ye katlayabilirsin.

Rastgelsin ;)