At çek ile levrek denemeleri yapıyorum. Forumda levrekle ilgili hemen herşeyi okudum, mümkün olduğunca bilenlerle sohbet ediyorum, youtube'dan videolar seyrediyorum. Herkesin ortak fikri bu işin sabır gerektirdiği. Şüphesiz doğrudur. Ancak insan ister istemez bir balık tutmak istiyor Levrek için nerelere bakılması gerektiğini az çok öğrendiğimi düşünüyorum. Fakat avlak ararken vakit kaybetmemek adına, özellikle uzak durmamız gereken, levreğin doğal olarak bulunmayacağı yerler var mıdır? Varsa özellikleri nelerdir? Bu yöndeki deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Saygılarımla.
Sen olabilicek yerleri öğrenmişsindir Onun için nerede olmazi düşünme olabilicek yerleri denemen en mantiklisidir. Git derelerin denizlerle buluştuğu yerlere, mendireklere, iskelelere, ne bilim liman ağizlarina v.s spin çaliş elbet yorgunluğunun karşiliğini almaya başlayacaksindir.
levreğin nerede ve ne zaman olacağını bilmek gerçekten çok zor... çok fazla denemelerde bulunmak lazım...
yaşadığın ili de yazarsan daha da yardımcı olabiliriz.Tekiredağ'lıyım ben örneğin.Buralarda az yerlerde ve belli yerlerde var.Iyi avlar
Rize'de yaşıyorum. Cevaplar için teşekkürler ancak sanırım sorunumu tam anlatamadım. Balığı nerelerde aramamız gerektiği forumda çokça yazıyor zaten. Brnim merak ettiğim, balığı aramakla zaman kaybetmemize değmeyecek durumlar var mıdır? Örneğin atıyorum, yağmur varsa hiç uğraşmayın, ya da çok sık tekne geçen yerlerde vaktinizi harcamayın, veya şöyle bir coğrafi yapı varsa burada levrek olmaz gibi püf noktaları varsa bunları öğrenmek istiyorum. Saygılarımla.
Coğrafi yapı önemli değil pek. Balık olmasada belki geçit yaptığı bir yerdir. Ama dere kenarında kayalık bölge dururken kumsalda atmam. Önceliğim kayalık bölge olur. Sonrasında kumsala geçerim. Aşırı ışık veya ses alan yerleri en son denerim. Bir yerde 3-5 kişi atıyorsa orada atmam. Onların ışığı,gürültüsü yeter Yağmura pek bakmam. Hatta yağmur başlangıcı ve sonları iyi av verdiği olmuşdur. Bu arada kamışınızı beastmaster yazmışsınız. Kamışınızdan memnumusunuz? Almayı düşündüğüm bir model. Carbonu ve halkaları gayet kaliteli.
Cevabınız için çok teşekkürler. Kamıştan memnunum, özellikle Karadeniz'de 3m ideal diye öğrendiğim için, tavsiyeler sonucunda bunu seçtim. Ancak bu benim ilk ve tek kamışım olduğundan bir karşılaştırma yapamıyorum. Saygılarımla.
Mesela Tekirdağ'da marinada levrek olmadığı %90 gibi bırşey.Çünkü alan daha hiç görmedim.Yazın varsa sonbahara doğru zargana,çinekop yavrusu kefal,gümüş balıği felan var.Bir keresinde rapala gündüz çınekop atladı oda denize düstü Aslında levrek olmaması için bir eden yok zargana gibi guzel av var içeride ama levrek yok :/
Marmara ereglısı kumsal tarafı. dibi eriştelik.. ilersi mendirek önü kayalık balıkçı barınağının orası ve kumsalın tam karsısı sıtelerın sahıle ındıgı yer... atarsan sabırlı olursan çıkmama ıhtımalı sıfır.. onun dışında Marmara ereglısı koyün arkatarafındakı sahıl... levregın gırebılıp saklanacağı kayalık eskına ve kıkla cok mıktarda... zıpkınla daldığımızda bos çıkarmadı.. karagözü ve sivri burunu bıle alabılırsın.. ayrıca uçmak dere sahılde paraşüt ınıs noktası kumsal kumluk erıste gayet başarılı ve mekan olarak elverıslı... ayrıca yıne uçmak dere sahilden sarkoye gıderken zaten goreceksın levrek gecıt dalyanlarını ordada gecıt zamanı trofelerı alırsın
Çok teşekkürler ılgınıze. Ama bana ters kalıyor.Çünkü merkezden uzaklaşamıyorum şu zamanlarda...Yaşım 16 henüz.Tekirdağ sahili aşamayacagım anlayacağınız
sizin orası karadeniz, bizim burası akdeniz, çok fark varmı bilmiyorum balık bulacam diye şehrin dışına çıkmıştım bulamadım, sonra eve geldim ertesi sabah evin önüne gittim, bide ne göreyim gelmez dediğim balık evimin önüne gelmiş iyimi! nerden çıkacağı belli olmuyor
Size katılıyorum.Cünkü balığin uğradiği yeri tam bılemiyoruz.Biz gittiğimızde örneğin lüfer kıyıda olmuyor.belki de bizden 1 saat kadar önce oradaydı.Yada 1 saat kadar sonra orada olacak.yani aslında sürekli gözlemlemek,denemek gerek.Yada şans eseri bulmak gerek