levrek,palaska ve tral avlarım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    öncelik le herkese selam ederim,bayram vesilesi ile epey ara vermiştim nett e:)

bu sabah meraya gitmeden önce içim kıpır kıpır idi, sabah 5 de kalktım meraya varancıya kadar saat 6 ya yaklaştı,ilk bir denemem den sora topu teknelerin şamandıraları tarafı istikametine fırlattım,çekerken birşey zang etti:D aha dedim kancayı ipe taktım,5 6 adım yürüdüm misinanın boşluğunu alırken benim mininayı asılan var:D mübarek o nasıl atlayış oltaya sanki kayaya oturmuş gibi ilk saniyelerde hiç tepki vermedi, gelen 51cm boyunda palaska balığı idi,

sonra baktım suyu yüzeyi karıştı,anında adres teslim topu o noktaya attım 5 6 tur sarım sonrası bu levrek oltaya bindi, boyu 36cm kılı kılına, yanlız daha önceki tutduğum 36cm lik levrek 600gram üstü idi bu 500gram civarı,bu arada minik ispendekler de tutup saldığım oldu,4adet tral balığı tutdum biri palaska nın altında kalmış, malum kediler koyuyu alınca alal acele çektim:)

Uploaded with ImageShack.us

resimdeki beyaz kedimin adı nazlıdır,diğer kedi de onun yavrusu,tekrar yavruladı,yaruları çok zayıf durumda,kuruma mama yeterli gelmiyor,bu gün tralları ve palaska balığını temizledikden sonra yavrularına ve kendisine hediye ettim:)

gelelim trofe levreğe:) bu levreği kıl payı kaçırdım diyebilirim:) olayı anlatayım,

3 arkadaş atçek yapıyoruz aynı yerde,saat sabah 8 olmuştuki ben arkadaşıma gelin birazda diğer tarafda atalım dedim,oltayı sudan çıkardım diğer arkadaş da sonkez fırlattı suya oda gelecek bizimle,

daha sırtıma çantayı geçirmeden abi abi yetiş kepçeyi getir diye yırtınıyor:D kepçe ne arar gezici atçekçide:D baktım balık epey büyük:eek:

hemen direksonu elime aldım:) hayatımda hiç böyle bir büyük balığı kenarı almamış ben:D misinayı elime aldım ağır ağır kıyıya yaklaştırdım,bu arada da bir tane daha levrek geliverdi yanıma,aynı boyutda beni görünce kaçtı,sanırım 2si bir idi bunların,neyse balık bir kaç hamle yapınca hemen yol verdim,tekrar çektim,baktım iğne ne tarafına geçmiş,ona göre balığı ürkütmeden ağır ağır kendime yaklştırıp son halemi yaptım elimi balığın ağzına sokup kıyıya alıverdim:D nasıl heyacan yapmadım halen şaşırıyorum:eek: şordan gören bu adam devamlı trofe balık çekiyor sannedecek:D ilk defa böyle bir trofe levreği kıyıya çekivermişim zorlanmadan:)

bu arada levrek 3,5kilo nun biraz üstünde gelmiş:) benim oltama takılmasa bile balığı ben çektimya kıyıya, o bana yeterde artarbile:) zaten ben kısmetimi almıştım çok şükür zevkimide aldım,amaç et yemek deyil at çek in tadını çıkarmak:)

takım olarak toplu ragot lu takım ile alınmıştır bütün balıklar

sağlıcakla kalın en güzel balıklar sizlerin oltasına takılsın saygılarımla:)

2. modena

modena

sidenin prensi kıyıların kralı olma yolunda adım adım ilerliyor...kardeşim maşallah...kediler çok tatlı...bir tanede bende var...hayatımın rengidir benim...size tebrikler kedilere afiyet olsun...3,5 yetmez daha büyüğünü istiyoruz...

3. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Kadir Abi tebrikler, güzel balıklar. Raporlarına dikkat ediyorumda her geçen gün daha iyi avlara imza atıyorsun. Sürekli ilerliyorsun. O balık senin oltana rasgelmemiş olsada eminim yakın zamanda burda hepimizin gıpta edeceği bir paşayı raporlıycaksın:)

4. mehmetaydn

mehmetaydn Mehmet AYDIN

Favori Kamış:
    fortuna 3,90cm
    En İyi Avı:
    6,5 KG KOFANA
    tebrikler güzle bir levrek,bende 1 kg'lık bir levrek almıştım,kıbrıs ekmekli ile,kefal beklerken levrek geldi.

5. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler..
    heycan yapmaman ilginç, sıkı kasmışsın kendini demekki:)

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. Balığı kenara alırken zevkini çıkarmak başka. İşin en güzel kısmını siz yapmışsınız :)

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kadir Abi.Kisa zaman icerisinde kendini cok gelistirdigine inaniyorum.Insallah devami daha da buyuyerek gelecek gibi gorunuyor.Ben oyle hissediyorum.
    Rastgele Abi ;)

8. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Tebrikler kadir abi:)

9. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Tebrikler Kadir abi, kedileri iyi besle...

10. Heyt be abime bakın. Abi geçen deniz bozsun demiştin sanırım bozmuş :D dahada gidesim geldi o mereya kesin gitmem lazım. İnşallah kaçan trofeyide sen alırsın . Tebrikler....

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolun arkadaşlar teşekkür ederim:) burda sezon bitti,bu yıl dükkanı kapatıp kafa dinliyelim dedik:) ancak beni orda bekliyen kedilerim var,onlara hergün mama götürüyorum sabah erken,hal böyle olunca 2 saat daha erken kalkıyorum,at çek yapıyorum hemen her sabah,kendimi geliştiriyorum bu şekilde,yaptığım hataları düzeltmeye çalışıyorum,hergün gidiyorum diye her seferinde balık ile dönmüyorum bu kısmet işi:) meranın içini dışını keşfediyorum,o günkü hava koşullarına göre hangi noktalarda at çek yapabileceğim bunun dersini çıkarıyorum,

yukarıdaki levreğin aynısından aynı nokta da bir tane daha yakaladım,yanlız 2 kişi vardı etçil atçekci,beni takip ediyorlardı,mahsus balığı çıkarmadım suda beklettim,hiç birşey olmamış gibi,balıkda bu esnada iğneden kurtuldu:)

bu 3,5 kiloluk levreği yakalıyan takımı açıklayayım:D

top ile silikon arası ara beden 1,5 metre var yok:D ve en önemlisi arkadaşımızın kullandığı misina kaçlık biliyormusunuz 40 lık:eek: balığı sudan çıkardık dan sonra bi baktımki anaa misna 40 lık ve boyuda benim takıma göre 50cm civarı daha kısa:D takımın diğer bir handikapı,iğneyi bağlayışına baktım:eek: yavv dedim bu balık iyiki bu takımı kopartmamış:D yani balığı har hur çekseymişim büyük ihtimal misina bağlantı yerinden boşalabilirmiş,acemi bağlayışı:D

2 miz yan yanan at çek yapıyoruz aynı yere,yani takımı son kez atıp çeksem o levreğin benim takıma binmesi içten bile deyil:) kısmet bu nasip deyilmiş:)

ve o gün su bulanık deyildi:) bunu gören ben artık 30luk misina kullanmaya başladım:) onun 40 lığına yapışan benim 30 luk misinaya haydi haydi yapışır:D hatta yapışıyorlar testini yaptım:D

tekrar teşekkürler arkadaşlar

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler. daha güzel avların olur inşallah..

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim Engin kardeşim:) kısmetimizde varsa oda olur inşallah:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Keyifli geçen av gününün keyifli anlatımı bizlere de keyif verdi. Biz teşekkür ederiz sevgili Kadir. :) ;)

Nazlı hanım ve yavru kediciklerin de bu işten nasiplenmesi, işte o bambaşka bir keyif oldu kardeşim. Ne yalan söyleyim içim açıldı be abicim. Hele o yavrucakların balıkları yerken ağızlarını şapırdatmasını, yiyip süpürdükten sonra ağızkenarlarını dilleriyle yalamasını düşündükçe, oyyy-oy.! Yerim ben onları, yeriiiimm.!!! :p

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim abi:) balıkları çanta dan çıkardım nazlının minikleri çatı dan miyavklamaya başladılar hepsi birden:D toplamda baktığım kedi sayısı 20 rahat var ötesini bilemiyeceğim:) malum bu aralar çöpler boş bu sezonda,yazın yiyecek bol,şimdi hepsi aç aç dolanıyor abi,bunların çoğunluğu yavru,15 kiloluk mama 2 hafta gidiyor:)
    yazın hepsini etle besliyorum:) hiç üşenmem çöp karıştırırım bunlar için,hem bütçemi etkilemiyor hem hayvanlar daha sağlıklı yetişiyorlar,11ci ayın ilk başlarına kadar etle besledim:) 3 4 ay kuru mamaya talim edecekler:)

16. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    "palaska balığı"

merhaba kadir kardeş.
    kış geldi kedilere iyi bak benim kaldığım sitede'de baya kedi var maşallah ama köpekler de kedilere hiç rahat vermiyorlar.
    bu arada geçen cumartesi olacak galiba limanda bende 2 adet palaska balığı aldım.
    birisi 50cm civarı dieride 45cm felan....
    resimlerini ekliyorum
    selamlar.

17. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Kadir Ustam..
    Harika raporun ve bu heyecanı bizlerle detaylı şekilde paylaştıgın için öncelikle teşekkürler.
    Güzel avın içinse tebrikler..
    Palaskalar iyi hoş, agresifliği ve sudan çıkışıyla tutana müthiş zevk veriyor ama inan bana onlar olmasa levreklere at çek yapılacağına inanıyorum.
    ve aman dikkat geçen sene arkadaşın çektiği 1mt üzerinde bi kayış (palaska) omzunu fena ısısrdı bizim elemanın ve baya bi zahmetli oldu.
    geçen sene sırf ona çalışan biri olarak kısaca bahsedeyim: 50 gramlık renkli şamandıra ;(mantar, top) altına en kalınından 1-1.5 kulaç misina,onun altına fırdöndü ve fırdöndünün altınada 10-15 cm çelik tel ve 1-2 no iğne.
    yem olarak kayış balığının kuyruk kısmından kullanırdık.
    bunları neden anlattıma gelince abicim; etçil atçekçilere boy ölçü hesabı gütmeden her tuttugunu at sepete yapanlara bu takımı önerebilir sepetlerini palaskayla doldurmalarını sağlayabilirsin. :D
    ufacık ispendeklerde senin gibi bilinçli avcılarca tutulup geri salınır böylece.
    kendine iyi bak..
    hep rast ve trofe gele..

18. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Tebrikler abi darisi basimiza...:)

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi siz az tanıdık geldiniz gibi geldi bana,sanki merada gördüm sizi:) palaskanın tadı fena deyil,tral dan çok çok iyi,tral saman gibi bir balık:) yavru kedi olmasa tutduğumu salarım:)

sağolasın Fatih kardeşim teşekkür ederim:) vallah ne yalan söylüyüm merada büyük balık tutmak bir ayrı dert tutduğun zamanda abovv çekip ertesi gün bakmışın yanında diğer arkadaşları ile at çeke başlamışlar:) herkes kısmetini yer:)
    teşekkür ederim tekrar dan

sağol kardeşim darısı büyüğü trofelisi senin oltana takılsın:)
    rasgele:)

20. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    kadir kardeşim levrek profu olma yolunda hızla ilerliyorsun tebrikler harika raporun için :)