Levrek & Palaska..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ErenSaruhan tarafından paylaşıldı.

1. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    merhabalar..
    bayram tatiline erken başladım son iş günümde koştum gittim hemen yazlıga. tabi soluğu deniz kıyısında aldım. orda olduğum her gece at-çek yaptım. nasipte 1 levrek ve bolca palaska varmış..

hergece kumsalı tarıyordum belki denk gelir diye. levrek sezonu değil hiç ümidim yoktu.yem süt beyaz raglou 12 cm ve 20gr jighead. yine kumsalı dolaşırken sırayla dizilmis 7-8 oltacının yanından geçerek 10 metre kadar ötelerinde durdum. bikaç atıştan sonra levrek oltamı şenlendirdi. ilk kez kullandığım ipe güvenemeyerek bolca kalama verip sararak usulca aldım paşayı kumsala.bi anda etrafımda toplananları gördüm. paşayı onlarada göstererek ayrıldım ordan.daha sonra her gece denememe rağmen levrek kandıramadım.hayatımın ilk ve tek levreği bu oldu.
    (balık biraz solgun.kusura bakmayın artık.sabaha karşı uykusu gelen nişanlımla balığı eve gönderdim oda buzluğa koymuş.foto için buzluktan çıktı)
    kamış : shimano vengence 2.70 7-21gr
    makine: spro dragmaster 420
    misina: bojin ip misina 0.14mm
    sahte : ragot raglou 12cm süt beyaz 20gr jighead

bayramın ilk günü evin kalabalığından kaçıp teknede konaklamaya başladım.bi akşam teknede yemekten sonra kurtlandım ve otlayı alıp cıktım iskele etrafında dolanmaya.yem yine 12cm silikon. bi zaman sonra vuruşlar almaya başladım ama yemi yutturamadım.kontrol için silikonu çıkardığımda neyle uğraştığımı anlamış oldum. silikonun kuyruğundaki yırtıklar palaska varlığının habercisiydi.başka yem olmadığından fosforlu silikonla devam ettim ve sonuçta 1 tanesini yakalayarak resimleyip suya iade ettim. hiç yememiştim bu balığı ve alıkoymaya gerek görmedim.

ertesi akşam 2 oltacı daha palaska kovalamak için spin takımlarını kuşanıp gelmişlerdi. bende müsaade isteyerek ortalarına durdum. muhabbet ederek atıp çekmeye başladık. ilk vuruşu aldım ve balık kıyıda.bu kez hazırlıklıyım. av marketim.com'dan aldığım 2.5 liralık şeffat ojeyle kapladığım sarı sırtlı sahteyi kullanıyorum. boyu 5.5 cm kadar. 3-5 derken 9 tane palaskayı yakaladım.yanımdakilerde devamlı vuruş alıyorlar sırayla balıkları çekiyorlardı.birinin tavsiyesi üzerine bu sefer 3 palaskayı alıkoydum tadına bakmak için.ve bu palaskalar tatilin son balıkları oldu...

kamış: shimano vengence 2.70 7-12gr
    makine: shimano exage 3000
    misina: bojin ip 0.14mm
    sahte : marka belli değil 2.5 liralık sarı sırt.

son olarakta levrek avından sonra başıma gelen bi olayı anlatmak isterim. levrek tuttuğum gecenin sabahında ilçe dışında bi koya gittik denize girmek için. orda yine balıkla oyalanırken silikonu kayaya taktırıp koparttım. akşamüstü yenisini almak için gittiğim malzemeci abla ya sorduğumda isyan etti:D o gün herkesin beyaz silikon sorduğunu elindeki silikonların bittiğini anlattı. sebebini sorduğumda ise gece bi delikanlı levrek yakalamış sahilde, beyaz silikon atıyormuş dedi.hihi hihi o delikanlı benim diyerek fotoları gösterdim. tebrik ettikten sonra aldığım silikonu ve jig kafaları hediye etti bana. geçen sezondan beri elinde duran silikonları sattırdığım içinde teşekkür etti:D :D

benden şimdilik bu kadar. tatlı su avlarıma geri dönüyorum. herkese rastgele..

2. himm

himm Fatih

Eren usta tebrikler. Malzemeci ablayı da hakkını teslim ettiği için tebrik ediyorum

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şu palaska (biz burda kayış balığı diyoruz) gelmesin diye dua ettikçe daha çok geliyor bizim kıyılarda. Sırtı yapmaktan, atçekten soğutacak neredeyse.

Yakalayıp bırakalım desek, kafaları küçük ve kemik yapıları zayıf olduğundan ve birçoğu sahtelerin üçlü iğnelerine yanaktan çarpılıp birden çok yerinden hasar aldığından yaşayamayacak kadar ciddi hasar alıyorlar.

Yemiyoruz da, mecburen mümkün olduğu kadar az zarar vermeye çalışarak çıkartıp geri salıyoruz ama eminim büyük çoğunluğu yaşayamıyordur.
    Hal böyle olunca da kayış çıkan yere bir daha gidesi gelmiyor insanın. :(

Sen yedin mi, nasıldı? Gerçi pek eti de yok ya...

Levrek için de tebrikler. Bu dönem için gayet iyi bir av.

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel bi rapor kısmetiniz herzaman açık olsun daha iyileri rast gelsin

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Eren tebrik ederim, harika bir rapor olmuş, ellerine sağlık, devamlarını dilerim....

6. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Kayış balığını neden yemiyorsunuz ki. Lezzetli ve yağlı bir balıktır. Daha 2 gün önce mangalda yaptık, ilk defa yiyen arkadaşlarım bayıldılar.

7. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Lezzetli balik oldugu dogrudur.yiyemedim babama biraktim baliklari buzlukta.nasipse bi dahaki tatilde yerim artik..

8. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    güzel av olmuş bizim buralarda kayış balıgı derler ve çok lanet bir balıktır bir kere geldimi kesin gerisi gelir :D levrek takip edip vurana kadar palaska balıgı sahteye anında atlar çok agrasif bir hayvandır :D

9. muratisik

muratisik murat

eren kardeş tebrik ederim senin için gayet keyifli bir tatil olmuş. balıklarında güzelmiş daha iyileri rastgelir inşallah. yanlız malzemeci ablayla geçen diyaloğunuz süpermiş halen gülüyorum. bu iş böyledir biri bir şey tutmaya görsün geçen sene bizim merada olduğu gibi biz bi çinekop çektik ondan sonra herkes oldu çinekopçu neyse daha keyifli avlar dilerim sana

10. cakall

cakall Burhan Sait

Rapor süper olmuş. Malzemeci Abla süpermiş :D

11. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    teşekkürler. daha iyileri sizlere denk gelsin..

12. Spin33

Spin33 Arda

İlk mesaj:)

Bu forumdaki ilk mesajım. Bir ara tanışalım kısmına konu açarım. Raporunuzu görünce yazmak istedim.

Öncelikle tebrik ederim güzel bir paşa almışsınız:). Birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle 20 gr değilde daha hafif jighead kullansaydınız şansınız daha fazla olurdu. Ağır jigheadler dibe çabucak batar. O nedenle yavaş çekemezsiniz. Levrek ise aşırı yavaş sarımda atlayan bir balıktır. Eğer gündüz avlanma şansınız varsa bunu görebilirsiniz. O nedenle biz 2-3-4-6 gr jigheadleri yoğun olarak kullanırız. 6 gr olanları sığ meralarda da fazla kullanmayız. Uzak atış istiyorsanız 2li bağlar ve ağırlığı arttırırsınız.

Renk konusunda süt beyaz yerine sedef(gri gibi bir renk) kullanmanızı, eğer ortamda hiç ışık yoksa fosforlu olanı kullanmanızı öneririm. Süt beyaza göre verimliliği daha yüksektir geceleri. Gündüz ise yine gece kadar çalışan bir renktir. Süt beyaza göre avantajı yüksektir.

Bir diğer mesele ise şu ki jigheadi düzgün takmak gerekir ve alttaki iğneye gerek yoktur. Aldığınız jigheadin iğnesinin raglounun sırtındaki yüzgece yakın bi yerden çıkacak uzunlukta olmasına dikkat edin. Takarkende önce ölçün ve o noktayı hafifçe delin. daha sonra düzgünce ve sağa sola kaymayacak şekilde takın. Bu söylediklerim epey emek vererek ve yanlışları görerek edinilmiş tecrübeler:rolleyes:

Başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın. Rastgele...

13. elixir

elixir Özgür

Favori Kamış:
    SHIMANO SCIMITAR 2,70 MT -M- 10-35 GR
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4+ 4000FA
    En İyi Avı:
    Kofana 5280g
    palaska nasıl pişirilir bilen var mı ?

14. elixir

elixir Özgür

Favori Kamış: