Dün yaptığımız av organizasyonunda hızımı alamamış olacağım ki, bugün işimin erken bitmesini fırsat bilerek yolumun üstündeki avlağa uğradım. Yaklaşık 1.5 saat at çek yaptım. Hedef balık tatlısu levreğiydi ama bu 1.5 saatin sonunda hatta son atışım olsun dediğim atışımda oltama bir adet 35 cm civarı tatlısu kefali takıldı. İşin garibi avlandığım gölde tatlısu kefali olduğunu hiç bilmiyordum ve kimsenin de yakaladığını görmedim duymadım. Zaten bu yer levrek yani perchlin çok baskın olduğu bir yer. Kefal çift olarak geziyordu ve yakalandıktan sonra bile diğer balık yanından ayrılmadı. Adeta onu kurtarmaya çalışıyordu. Ben de zaten fazla bekletmedim fotoğrafladıktan sonra suya iade ettim.
Cümlenin sonunu merakla bekledim ,çift gezen ve diğeri yakalandığında dahi yanından ayrılmayan. Tebrikler doğrusunu yapmışsınız, o balığı levrek olsa bırakırım.Lüfer olsa bırakırım..Takdir ettim balıkları da sizide Rastgelsin.
Evet aynen öyle. Geçen sene hiç kefal tutamıyordum şimdi peşimi bırakmıyorlar Ama bundan pek şikayetçi değilim. Teşekkürler. Yalnız görmeniz lazımdı olayı, balık yakalanınca eşi bunun üzerine kapaklandı resmen. Dışarı alına kadar da yanından ayrılmadı. Ben de hangi balık gelirse gelsin, ender durumlar haricinde, tekrar suya bırakırım. Sağol Mert. İlerde seninle yapacağımız avları da raporlarız birgün umarım. Teşekkürler Yahya Bey.
Sağol Selim Kardeş. Teşekkürler. Ama balık suya iade oldu Teşekkürler. Aynen dediğin gibi balık suya iade.
iyi av olmuş biz kefal için baya uzaklara gidiyoruz, sakın söyleme valla burda şimdi orayıda kuruturlar banghead banghead