merhabalar kısa bir süredir bu yöntem üzerinde araştırma yapıyorum levrek semsiyesini yurt dışından alıcaktım almama ramak kala BalıkDünyası firması getirmiş güzelde bir açıklama yapmıslar aşağıdada verdim linkini özellikle bu üründen 2 tane alıp birini at cek digerinide teknede sırtı yapıcam bu konuuyu acmamdaki asıl nedense sizlerin düşünceleri kullananınız varmı sizce etkili bir sistem mi özellikle sırtıda çok başarılı olucagı yazılmıs dogrumudur acaba sizlerin fikriniz benim için önemli sizlerden gelen öğütlere göre sipariş vericegim teşekkür ederim herkese http://www.balikdunyasi.com/asp/product/25036/Levrek-Semsiyesi
Tuzlu suyu bilmiyorum fakat bu ürün "Levrek" derken tatlı suda ve ülkemizde bulunmayan geniş ağızlı levrek avı amacı ile kullanılıyor. Bu hususa dikkat etmek lazım ki zaten ürünün reklamındaki tutulan balıkta ta kendisi. Daha önce sitemizdeki üstadlar bu ürünü denizde sırtı avı şeklinde kullanmışlardı. Sonuçları hatırlamıyorum fakat öyle çok büyük bir ses getirmemişti.
ürün için tek diyecegim fiyatının pahalı olduğu onu alacagıma bir iki tane saglam rapala yada slikon yem setı alırım daha iyi bu ara kulak çöpü çelik tel japon yapıştırıcısı tel sıkıştırma borusu ile bu aletten sizde yapabilirsiniz Yapılışı : 5 adet kulak çöpü bir tanesi ortaya düz olarak gelecek şekilde japon yapıştırıcısı ve dantel ipi (not dantel ipi yapıştırıcının etkisi ile kemik gibi tutuyor ) birbirine yapıştırınız ag kurşununu en baş takıp hepsinin içinde çelik telleri geçiriniz kulak çöpünün ortadaki düz digerlerini 45-90 derecelik açılarla bükünüz tellerin ucuna normal rapala baglama stilinde kullanılan fırdöndülü sistemi yapınız tak çıkarma olayı kolay olsun işlem tamamdır en fazla size maliyeti 5 tl dir bilginiz olsun ben denedim oldu ha balık tuttun mı diye sorarsanız maalesef attım çektim olmadı normal tek raglu ya döndüm
Dün 2 takım sipariş verdim arkadaş adına, bugün geldi. Ürünü inceledim kıyıdan atçek için pek iş yapacağına sanmıyorum, tekneden belki iş yapar. Ayrıca silikon sahteler baya iri. Levrek görse 5 tanesini bir arada kaçabilir sahteler arası çok boşluk yok gerçekten sık. Araları biraz daha boş olsa iş yapabilirm bende kendime almayı düşünüyorum lakin kıyıdan kullanılacağı yer kesinlikle kumsal olmamalı ağır bi sistem. Limanlar ve derin yerlerde çalışacaktır
anadolu av marketi sahiplerinden hakan abi göstermişti bunu bana ithal olanı çok pahalı evet ama hakan abi bana kendisinin bunun üretimine başladığını söyledi örneğinide gösterdi gayet başarılı olmuş alacak arkadaşların biraz bekleyip anadoluavmarketi sitesini takip etmesini öneririm en azından yarı fiyatına olacak
şemsiye behr marka siliconları berkley iğneyide mustad koymuslar açıkçası son derece kaliteli malzeme olmus fiyat açısından sıkıntım yok ABD den berkley schooling rig alıcaktım 50 tl gibi bir fiyata geliyor fakat hem gelmesi uzun sürüyor hemde gelirmi gelmezmi belli degil sonuc olarak ürün kalitesini ele alırsak behr markası türkiyede pek bilinmesede balkan ülkeleri ve avrupada baya iyi bir noktada arastırmalarıma göre berkley silicon da tartısmaya gerek yok iğnedede mustad ı dedigim gibi hakedene hakettigini her zaman veririm bu yurt dısı ürün sizin söylediginiz türkiyede yapılcaksa beklememin anlamı yok şayet türkiyede yapılan cok ürün kullandım ayrıca kullandıgım türk markaları gerçekten vasattı bir balık zevkim var onuda bunlarla harcayamam son olarak şunu belirtmek isterim berkleyin semsiyesi ilk kez bir arkadasım aracılıgıyla elime geçti ve şunu söyleyebilirim bulundugum bölgede levrek dönemi degilken turna silikonlarıyla kullandım semsiyeyi ist terkoz avımızda cok cok iyi sonuclar aldıgımızı söyleyebilirim tekrardan teşekkürler
Arkadaşlar Levrek şemsiyesini tatlı su levreği (perch) avında uzun zaman önce deneyen ve kullananlardanım.Perch avında gayet başarılı ve tatminkar avlar yapabilirsiniz.Burada en önemli husus şemsiyenin kollarına takacağınız slikon yemlerdir abartılı büyük ve levrek avında iş yapmayacak yemler kullanırsanız akşama kadar atın bir tane bile levrek yakayalamassınız.Deniz Levreği avında sırtı avı hariç verim alınacağını düşünmüyorum Turna ve Sudak avında denemediğim için bir şey demeyeceğim. Linkteki ürüne gelince Slikonlar ve kancalar biraz fazla büyük ürüne 45 tl öderken beraberinde slikonların ve iğnelerinde ücretini ödemiş oluyorsunuz. Şemsiye rige gelince bütün üreticiler Çinde ürettirip ambalajlarına kendi markalarını basıyorlar ve ortalama 1 adetinin maliyet fiyatı adet çokluğuna göre 1.50-2,5 Usd arasındadır. Gümrük , sair diğer masrafları ve karı eklediğinizde Türkiye'deki maksimum satış fiyatı 7-9 usd arasında olmalıdır.Yerli üretime gelince kesinlikle yurtdışı ile arasında hiç bir fark yok zira rigin kafası polyesterdir ve telleri paslanmaz çelik teldir ve 5 adet çelik tel kaynakla birleştirilip polyester kafaya gömülmektedir.Bükülerek yuvarlatılmış tellere klipsli fırdöndü ve takıp ve air brushla kafa kısmı boyandığında Yurtışında üretilen ürünle aynı ürünü elde edibilmektedir.Maliyette aşağı yukarı Çinden daha düşük fiyata gelmektedir.Burdaki tek handikap zamanı ve bu işi severek yapacak iyi bir imalatçi bulmaktır.
Ben şemsiyeye değilde şemsiyenin tellerine takıldım doğrusu kafamda bir sürü şekil uyandı birden daha mukavimini katlanmayanınıdenemek isterim başka tür avlarda uzun beden araya kısa beden gibi düşünerek şmsiye modelinden yola çıkarak deişik bir takım üretme olayı. güzel bence