Berkleyin ürettiği levrek şemsiyesini alıcam fakat kafamda soru işaretleri mevcut internette videosunu buldum ürün etkilimidir sizce balık alırmı ? lütfen yardım http://www.youtube.com/watch?v=vB8gcAz8HNg
Bu levrek şemsiyesi konusu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52416 Buda yakalanan levrek konusu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=52771
kesinlikle etkilidir. fakat levrek için biraz lüks kaçar. bu müştemilat özellikle orkinos avında gücünü gösterir. birde kofana ihtimali olan yerlerde tavsiye edilmez. malum, silikon dişlerle pek geçinemez.
Sevgili Özcan, Remzi arkadaşımız konunun linklerini vermiş. Gene de bir sorunuz olursa detaylandırırız. Sizin vermiş olduğunuz videoda Berkley'in ürünü mevcut. Bu arada siz at-çek avlarında mı yoksa sırtı avlarında mı kullanmayı düşünüyorsunuz? Yapacağınız av şekline göre bu ürünleri denemiş bir kişi olarak her iki av için farklı tecrübeleri konuşabiliriz. Sevgi ve selamlarımla... Geçinir, geçinir... Bu arada sana verdiğim sözü unutmuş değilim sevgili ağabeyim. Kofalar Mayıs sonrası gözükmeye başlar. Şemsiyeli yakala&bırak senin için gelecek Sevgi, saygı, selamlarımla...
Sevgili Bahadır siz geçinir dedikten sonra üstüne söz söyleyecek sözüm olmaz. Bu bilgiyi alır yüreğimin en mütena yerine nakşederim. Ne var ki asıl soru muhatabım Serdar'dan bir ses çıksın isterdim. Orkinos dişinin hakkından gelen silikon, kofana dişine mi eyvallah der, işte bunu pek anlamadım. Ya ben orkinosu tanımıyorum yahut Serdar kofanayı orkinos ötesi bir varlık sanıyor. Ya da başka birşey, artık o her neyse ben bilemedim. Kofana zamanını özlemle bekleyeceğim. Rabbim sağlık sıhhat versin. Yüreğinin güzelliğine denk avlar çıkaracağından şüphem yok. Dualarım seninle.
Sevgili Ağabeyim, Kimin neyi bildiğini ve/veya neyi diyeceğini pek bilmem. Ben her balığı bilmiyorum. Hasbelkader yakaladıklarımı ve araştırdıklarımı tanımaya çalışıyorum. Ucundan da aldığımız eğitim gereği, öyle kesin yargılara da pek varamam. Öğrendiğimiz; aksi ıspat edilinceye kadar olan gerçeklerdir. Onlar da fikir yürütme değil, bilimsel bilgi olacak! Ben orkinos yakalamadım. Davranışını bilmiyorum. Ama iri lüfer yakaladım. Bu efe için levrek şemsiyesi bence biçilmiş kaftan diyebilirim. Niye? Niyesi; bu çılgın saldırgan renge, büyüklüğe, görünürlüğe vs bakmıyor. Sadece saldırıyor. Geçen seneki raporlarımda detaylarıyla durumu açıklamıştım. Şemsiyedeki çağırıcılar ile dikkatini çekebilirsem-yapraklar çok etkili olacaktır-, şemsiyeye tabiri caizse dalacaktır. Güzel dilekleriniz, güzel gönlünüzün bir yansıması. Hep gönülünüz kadar balıklar nasip olsun...
Sevgili Özcan, At-çek avı için av yapacağınız av sahasının özellikleri önemlidir. Şöyle ki; eğer mendirek, balıkçı barınağı girişi gibi derin bölgelerde(2-3m) av yapacaksanız Mann's firmasının imalatı türevi olan Berkley imalatı uygun olacaktır. Ama kıyıdan 0-1-1,5m gibi derinliklerde at-çek yapacaksanız bu imalatlar uygun olmayacaktır. Zira ağırlık problem olacaktır. Onun için Yum firmasının imalatı olan 3 kollu Yumbrella'yı(Yumbrella Tripod Light Kit) tavsiye ederim. Ayrıca,levrek şemsiyesini kullanırken konularımda olan at-çek için kullanılacak ekipmana(kamış, makina, misina/ip vb gibi) dikkat etmenizi öneririm. Kullanırsanız lütfen tecrübelerinizi bizimle paylaşınız. Hepimiz için faydalı olacaktır. Sevgi ve selamlarımla...