levrek tek yakakent te mi (samsunlular)

Konu, 'Bölgeler' kısmında yunusemreklk tarafından paylaşıldı.

1. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    Değerli balıkavi sakinleri
    samsunlular ve samsunda balığa gidenler, levrekçiler, üstadlar.
    bu tatlı su avcısı arkadaşınıza yardımcı olursanız sevinirim.
    amasyadan geceleyin atçek levreğe gelme planım var ille de yakakent diyorlar arkadaş ne var burada acaba? dibi derin ve kayalık mı yoksa? samsun merkeze yakın başka benzer yapıda avalanabileceğim yerler var mıdır acaba? ille de yakakente gideceksek hangi mevkiiye gitmeliyim hiç bilmiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

kullanacağım malzeme effe diamond 0.28 misina 16 kg çekeri var (öyle diyor üstünde)
    rover 128 - kendo floating - discovery dalarlı sahteler...

okuyan cevaplayan herkese teşekkürler

2. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Yakaket demeleri sanırım Yakakkent'in 2-3 mil karşısında balık çiftliklerinin olmasından kaynaklanıyor.Zaman zaman hasat zamanı denize düşenler, burası onlara göre verimli meralar oluyor.Ben de zaman zaman buralar da avlanıyorum.Benim için herhangi bir meradan farkı yok.Sadece doğru zamanda doğru yerde olmak yeterlidir bence.Geçemlerde bir arkadaşım sırtıda 6.5 kg lık levrek kaçırdı Samsun merkezde.
    Genellikle tatlı suların denize karıştığı yerler,hafif kırmalık yavru balıkların ve yengeçlerin de barınmasına elverişli yerler, levrekleinde yaşam alanıdır..Liman içi ve dış mendirekleri.Levrek ne ile beslenir ise,bu besinlerin bol bulunduğu alanlar levrek için uygundur.
    Yakakent'e gitmenize gerek yok,Atakum sahilinde,Kızılırmak agzında,Samsun eki otoğarın altıdaki sahilde avlana bilirsiniz.Ayrıca yanınızda bu yemlere ilaveten simli şeffaf slikon raglou 4.5cm-6.5cm sedef renklerini de kullanabilirsiniz.Bu takım için birtane 35gr lık zargana topu yeterli.İğneyi 0,28-0,30luk 2m lik bir misinaya bağlıyorsunuz,boşta kalan ucu slikonun sidkliğinden itip kafa kısmında çıkarın ve iğneye düzgünce yerlerştirin.Bu uca bir klips takın ve zargana topunun kalın kısmımdaki halkaya takın makınadan gelen kısmıda zargana topunu ince kısmıdaki fırdöndüye takın.Bu takımı atın ve yavaş yava sarın merada levrek varsa mutlaka yakalarsınız.Kıyıda bulunduğunuz noktada atışlarınızla 360 derecelik bir yay çizin.Levrek sabah gündoğumuna yakın akşam da gün batarken ,hafif çırpıntılı havalarda güzel av veriri.Deniz durumuna bakmadan sakın ola yola çıkmayın.
    Hadi rast gele.

3. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    amasyadan günü birlik yakakente gelmenizi tavsiye etmem zira umduğunuzu bulamayabilirsiniz yanlız sıcak mevsimde yakakent gerze arasına gelip hem dip atarsınız hemde atçek gecede beklersiniz hava soğuk olmadığından sorun olmaz beklemek boru kurdu karides birde sülünüze ama gece özelikle boru kurdu alırsınız şukadarını söylim hiç bişe tutamadık derseniz kovanızda en az 10 15 tane tarak olur (karagöz) ayrıca nasip olursa mavrişgül levrek rahatlıkla tutarsınız sadece atçek nasip işi ordan buraya zahmet edip gelseniz bide şansınıza deniz kötüyse yazık olur

4. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    cevaplayan arkadaşlar her ikinize de teşekkür ederim.
    pazar gece gittik sonuç: sabaha karşı vardığımızda samsun merkeze yakın akan dere kenarında dahilde 1 kiloluk bir levrek aldım kendo sahte ile hemde ilk ya da ikinci atışta :) deniz hafif çırpıntılıydı fena değildi. aynı yeri taradım baya fakat hiç denk gelmedi. akşam farklı bir yer aradım fakat merkez bu konuda çok müsait değil medirek içlerini çok müsait görmedim çok nadir denk gelir herhalde. kızılırmak kenarı da uzak geldi gidemedim oradan da çok çıkar tahminimce :) ama bi dahakine yakakent olabilir. fakat pazartesi akşamı deniz durulmuştu bundan dolayı iş yapmadı sanırım. sonuç olarak denizin durumu çok önemli dediğiniz gibi. rasgele.

5. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    okuma octana spin , lineaeffe power drive surf
    Favori Makine:
    okuma raw II 55, trio 30s
    En İyi Avı:
    10cm istavrit :-)
    Yakakent te tutan var alacamda yazliklarin aşağısında tutan var bu yakakentin bitimi sinop dikmen sapaginda orada bir dolgu çalışması yapıldı orda sürekli yunus balıkları oynuyozipliyo orada da çok görüyorum başka illerden gelip sıcak soğuk tutuyorlar bir ben gidemedim yahu :) içimde kaldı her hafta geçiyorum ordan , sinop Gerze limanıda meşhur tabi orda da tutuluyor.....rasgele...