Değerli balıkavı ailesi, Pazar günü bir arkadaşımın daveti ile her zamankinden farklı bir meraya levrek yoklamaya gidecektik. Sabahın erken saatlerinde yola çıktık fakat yağmur biraz moralimizi bozmuştu. Erkenden uyanıp yola düşmüşüz atmadan olmaz dedim ve gün ışıyana kadar beklediğimiz avlakta gün ışıması ile birlikte yağmur da şiddetini azaltmıştı. Hemen takımlarımızı alıp atçek yapmaya başlamıştık. Su o kadar güzeldi ki tam levre havası var diyordum MehmetCan'a... Fakat at çek, at çek iyice yorulmuştuk. Arada sohbet ederek dinlenip sonra yine atıp çekmeye devam ediyorduk. Heralde artık döneriz bi 10 dk daha sallayalım diye geçiriyordum ki içimden bir yakışıklı kıyıya 3-4 metre mesafede yapıştı. Maalesef her zamanki gibi kepçem yoktu Kepçe taşımayı pek alışkanlık haline getiremedim maalesef. Zor da olsa balığı almıştık. Kötü başlayan bir gün için hiç fena değildi. Boy olarak 47cm geldi ağırlığı maalesef unuttum. Arkadaşımın ilk kez davet ettiği mera onu mahçup etmemişti. Fakat geçtiğimiz yıllardaki levrek bolluğundan bu sene maalesef ki eser yok. Geçtiğimiz ay birkaç çiftliğin fırtınada patlaması sonucu alınan ortalama 30 cm civarı ispendekleri saymazsak tabii. Gerçi bizler 35cm altındaki tüm levrekleri salma çabasında olduğumuz için pek kıyıya da inmedik. Maalesef 70-80 hatta 100'lü rakamlarda ispendek toplayanlar olduğunu biliyoruz. Kesinlikle abartı değildir. Dilerim bu balıkları katledenler bir an önce kendilerine gelir ve yasal boyun 25 olmasına rağmen 35cm'lik vicdani sirkülere riayet ederler. Maalesef merada davet üzerine gidildiğinden fotoğ çekemedik. Ben de eve gelmişken yakışıklım ile birkaç poz alayım dedim. Ve rapora onları ekliyorum. Herkese Rastgelsin...
Tebrikler Ergin Bey.. Çok yakışıklı bir balık yakalamışsınız Ayrıca güzel davranışıızdan dolayı da tebrik ederim. Geleceği levreksiz bırakmıyoruz Daha iyilerine rastgele afiyet olsun
Tebrikler. Yakalayamayınca azalmış hissi uyandırıyor demek ki. Ben genelde yakalayamadığım için hiç yok mu sanmalıyım
Avınız için tebrikler. Güzel bir av olmuş şu çiftliklerden kaçan levrek iyi olmuşta keşke millet o kaçanları toplasamaymış gelecek sizin merada çok iyi olabilirdi.
Tebrikler Ergin ..Kısmet ne zaman çıkacağı belli olmuyor . Havalar artık iyice soğudu Levrekler pek hareketli olmazlar. Rast gelsin....
SELAM ...... ÖNCELİKLE YENİ YILINIZI KUTLUYORUM.....GÜZEL HAREKET VİCDANİ LİMİT KONUSU.....HATIRLATMAK İSTEDİĞİM KONU İSE LEVREK YUMURTAYA GİRMEYE BAŞLADI ...BİLGİNİZ OLSUN ARKADAŞLAR ...BİLMEYENLER İÇİN .....RASTGELE.....SEVGİLERİMLE....
Çok teşekkür ederim. Size de rastgelsin... Teşekkürler Rastgelsin. Teşekkür ederim. Maalesef balığın büyümesine fırsat vermeyen bizler geleceğimizi tüketiyoruz. Çok teşekkür ederim. Rastgelsin. Çok doğru Levrekler artık havyarlı aldığımız levreklerin karınların normal postürden şişkinse geri salmaya özen gösterelim. Rastgelsin. Teşekkür ederim İlyas Abi'm. Senin güzel bakan gözlerinden ötürü yakışmıtır. Çok daha güzellerine birlikte inşallah...
Tebrik ederim sevgili Ergin. Göz ziyası, yakışıklı bir levrek. Gönlünce ve daha güzelleri de rastgelsin.
Teşekkür ederim Abi, âlası ve alası da senin başına Teşekkür ederim Volkan, sana da rastgelsin. Teşekkür ederim Bahadır Abi, çok daha yakışıklılarını dilerim. Sağlıcakla.