Levrek (testere) balığındaki kurtlar

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında cemmeydan tarafından paylaşıldı.

1. cemmeydan

cemmeydan cem

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Yayın
    Yaklaşık 10 gün önce Hezarfen havaalanı tarafından çinekop çaparisiyle levrek aldım. Daha önce böyle birşeye rastlamamıştım. Gölü ikiye ayıran yoldan geçerken birisinin bu şekilde tuttuğunu gördüm ve bende yaklaşık 15-20 tane balık tuttum. Tutması çok zevkliydi. At çek yaptım ama şu anda tavsiye etmem. Balıkların deri altından bir sürü kurt çıktı. incecik, kırmızı iplik gibi ve yumak halinde. Daha önceden özellikle levreklerde çıktığını duymuştum ama ilk kez rastladım. Levrek tutarsanız mutlaka dersini soyun ve kırmızılık olan yerleri bıçağın ucuyla açın. Tatlı suda, tutmasını ve yemesini en sevdiğim balıklardan olan levrekleri akşam yemeğinde mideye indiremedik ne yazık ki.

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    O kurtçuklar ne oluyor peki tam olarak?
    O dediğinize benzer kurtlar akvaryumumda da olmuştu bir ara ama sonrayok oldular yine :)

3. boramcse

boramcse bora

Favori Kamış:
    spider surf
    Favori Makine:
    raw II 65
    En İyi Avı:
    eşkina 800 gr
    evet hocam nedir o kurtlar bi zararı varmıdır balığın içinde yesek ?

4. balıkçıcengiz

balıkçıcengiz cengiz

tatlı su levreğinde belirli dönemlerde bu kurtlar olur bu kurtlar canlı balık yiyen balıklarda görülür yenmesinde bi sakınca yoktur

5. cemmeydan

cemmeydan cem

Favori Kamış:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Yayın
    Şimdiye kadar belkide yemişimdir kurtlu olanlardan. Kızgın yağda piştiği için sorun olacağını zannetmiyorum. Balıkda yem olarak kurt yiyor bizde balığı ama kurdu canlı görünce pek yiyesim gelmedi. Bir daha yakalarsam resmini eklerim.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    siz siz olun yemeyin. zira o kurtların yumurtaları kızartsanızda ölmeyebilir ve size de bulaşabilir.

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    o kurtçuklar,bir cins dış parazit.Balığın sağlıksızlığını gösteren emare.Cinsine göre yumurtalarını gövdeye bırakma ihtimali var.
    Bu görüneni,birde şeffaf yapıda olup,galsamalarda yaşayan,balığın iç organlarında yerleşenleri de var.
    Parazitli balıklar,hastalıkla mücadele ederken,et kalitelerini de kaybederler.Sadece tatlı suda değil,deniz balıklarında da parazitler,tenyalar bulunabilir.Gerek tuttuğumuz gerekse satın aldığımız balıkları kendimiz ayıklarsak,balığın içi ve dışını inceleme şansımız olur,duruma göre tüketip tüketmemeye karar veririz.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    asla temizlenmiş balık alamam, ama bu kurt olayınıda ilk defa duyuyorum, şöyle resimsel bir anlatım olsaydı ya da video çok iyi olacaktı

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    kurtlanmış balik yinirmi be sizde :(

10. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    Favori Makine:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    Yenir yenir. Kurtçuklar da bir protein kaynağı. kızgın yağın sıcaklığına ne yumurtası ne kendisi dayanamaz. Gözle görelim yada göremeyelim birçok balıkta bu parazitlerin bir çok çeşidi mevcut. Onu bırakın kırmızı et kaynaklarında da bulunduğu sıkça dile getirilir. o yüzden denir ki "iyi pişmiş olarak tüketin". Zaten toplumda bilinen bi şey ki, iyi pişmeyen et ürünü(suçuk, tost v.b.) yemeyin bir yerleriniz kurtları derler, zuhuhu:))