Levrek ustalarına birkaç soru.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sailorcesme tarafından paylaşıldı.

1. sailorcesme

sailorcesme emrah

Favori Kamış:
    fladen ım8
    Favori Makine:
    shakspeare mach 2xt
    En İyi Avı:
    levrek 2kg
    Öncelikle forumda yeniyim herkese merhabalar,son zamanlarda at-çek avına merak sardığımdan ve 2 denememde de balık alamadığımdan bu işi ustalarına bir sorayım dedim,ilk avımda river 2 sea rover 98 ile 3 adet takip aldım ancak balıklar kıyıya son 2 metre kala manevra yapıp geri döndüler bu konuyla ilgili yanlışım ne halen bulamadım kendimi de gayet saklamıştım halbuki,bugünki avımda ise hava biraz fazla sertti güzelbahçeden urlaya kadar buraları levrek yapabilir dediğim yerleri denedim ancak kıyılar resmen çamurdu.Sorum,bu çamurun içinde at çek avı verimli olurmu?diğer sorum ise şöyle, bu kıyıları taradıktan sonra hava kararmaya yakın Seferihisarda bir derenin denize döküldüğü yere gittim gittiğimde 3 kişi avlanıyordu bölgede biri silikon ile at çek yapıyo diğerleri mamunlu dip oltası atıyorlardı,ispendek boylarında levrekleri yakalamıştı arkadaşlar,biz de yanlarına geçip at çek yapmaya başladık ancak sahtelere hiç takip olmadı en azından ispendek yakalayıp sevip okşayıp salmayı çok istedik ama malesef tek vuruş bile alamadık, hava kararmasından kısa süre sonra da takımları toplayıp eve döndük,bu bölgede kalmış olsaydık gündüz ordan çıkan ispendekleri gözönünde bulundurarak gece bu bölgeye levrekler de gelir diyebilirmiyiz acaba?yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler,bol balıklı günler...

2. CAPAMARKA

CAPAMARKA sinan susuzdede

Sevgili Kardesim
    Ben Maceraya Pek Merakli Degilim Daha Once Levrek Aldigim Yerden Baska Yere Hic Gitmedim.bildigim Tek Yere Gidiyorum.
    Takip Aldigin Yerde Ustalasacagini Dusunuyorum.
    Rapala X-rap Yesil - Fosforlu Olani Al Ancak Buyuk Boy Olmasin.
    Rastgele..

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Bahsettiin yer gündüz gürültülü, kalabalık, teknelerin girip çıktığı vs hareketli bir yerse iri levreklerin sessizliğin oluştuğu gece saatlerinde yatmaya geldiği bir bölge olması muhtemeldir.

Av şekli olarak linkteki taktikleri uygulamanı öneririm.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20896

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Bazı atçek ustalarının bile yaptığı bir hatadan bahsetmek istiyorum. Takip alındığı zamanlarda birçok kez levrek avcıyı görüp takibi bırakıp kaçar. Özellikle kumluk yada benzeri zeminlerde atçek yapılırken atış yapıldıktan sonra bir kaç adım geri çekilerek sarım yapılmalıdır. Çünkü levrek bir çok kez avı kıyıya sürerek kaçacak yeri kalmayacak kadar sıkıştırıp hatta kuma yaslayıp avlanmayı sever. Bunu bu yem nasılsa benim kaçacak yeriyok gibi eğlencesini çıkarır bir vaziyette yapar. Sahilde oturup vakit geçirirken bu olayı defalarca izlemişimdir. O nedenle kıyıya 2 m kala takip bırakılıyorsa bunun tek nedeni balığın sizi görmesidir diye düşünüyorum

5. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    emrah kardeşim dere ağizlarıyle ilgili biraz bilgi vereyim söylediğin yerler hakkında bir bilgim yok ama derelerin denize dökldüğü yerler her zaman levrek acısından verimlidir gndüz genelde silikonla akar olan bölgelerde ispendek ve palaz vurur siz tam levreğin yapacağı zaman dönmüşünüz biz buralarda akşan suyunda gıderız sabah suyuna kadar beklerız en baba levrekler gece alırız ayrıca suyun çamurlu olmasından bahsetmışın oraları dene levrek bulanıkta daha ıyı avlanır biz burda yağmurun yağıpta suyu bulandırması can atıyoruz gece avlanırsan ışık kesınlıkle yakma ve ay varsa gölgenın suyu vurmamasına dikkat et yoksa söylediğin gigi takıpteki balığı geri dönmesıne sebep olursun şimdiden rasgele

6. alpay79

alpay79 Alpay TERAZİ

Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    Dün bende İzmir'de birkaç yerde aynı sahte ile denemeler yaptım. Şimdi farkettim ki, kabak gibi ortada kalmışım:) Kıyı dibinde denize doğru uzanmış bir kayanın üzerine çıkıp oradan at-çek yapmıştım. Değil balıklar, herkesin gözü önündeydim yani :)
    Her seferinde bir kaç hatamı düzeltiyorum. Sabır işi bu at-çek.

Bir de üstüme vazife değil ama, yabancı bir üstad var levrek konusunda, Graham Hill diye. Kendisi asla tek sahte ile gitmeyin, yanınızda birkaç farklı renk opsiyonunda (açıktan koyuya) sahte ile yola çıkın. Bir sahte ile başarı almadığınızda diğer boy ve renk sahteleri deneyin diyor.

Umarım yakında başarı gösterirsiniz.

Saygılarımla

Alpay