Saygıdeğer levrek ustası abilerim.. Uzun zamandır yemli balık avı yapıyorum ama bu sene bir arkadaşımla birlikte artık kalabalık yerlerden uzak denizle baş başa sessiz sakin ortamlara gidip avlaması çok zor olan levrek balığının peşine düşeceğiz. Bir sürü site gezdim her yeri araştırdım ama kafam allak bullak oldu. Bazıları Shimanocu bazıları Daiwa bazıları Okuma , devir oranları uzunlukları ağırlıkları vs vs. Hadi onu geçtim bu sefer ip misina mı mono mu naylon mu? Sonra kalınlıkları sonra leader yapılmalı mı yapılmamalı mı? Silikon mu sahte mi renkler dalarlar markalar. cyrr cyrr cyrr banghead Şu anda bildiğim tek şey en iyi levrek merasının benim kafamın içi olduğu. Hiçbir deniz bu kadar bulanık olamaz çünkü Hadi kamışı makinayı misinayı çözdüm. Hatta tulum çizme bile aldım. Ama bana sahte konusunda daha önce tecrübe edindiğiniz birkaç marka ve model yazarsanız çok mutlu olacağım. Avlanacağım yer genellikle marmaranın batısı olacak. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bence raporlar kısmını çok okumuyorsunuz. Malzemeler kısmında boğuluyorsunuz. Son Levrek avımda benim tecrübe ve tercih ettiğim ürünleri sırasıyla birkaç cümle ile de açıklayarak yazmışım. Ayrıca bölgenizdeki avları da takibe alırsanız mutlaka fikir sahibi olursunuz.
Levrek ustası değilim ama tecrübem kadar bişeyler yazayım. Makina kamış konusuna hiç girmiyorum. Bütçene göre, keyfine göre bir set kurarsın. En vasat takımlarla bile yakalamak mümkün. Sahte konusuna değinmek istiyorum özellikle. Onlarca sahte tavsiye etmek mümkün, her bölge, herkes farklı farklı sahteler önerebilir. Ancak senin nasıl avlaklarda avlanacağın başarını belirleyecektir. Örnek : Çay, nehir gibi akarsularda ve ağızlarda avlanacaksan nokta atışları daha öne çıkacaktır. Genellikle kısa mesafeli atışlar yeterli gelir. Ancak bu tip yerlerde yemlik balık çok olduğundan iyi yüzen sahteler öne çıkar. Genel kabul görmüş görüşe göre de en iyi yüzen sahteler silikonlardır. Bu tip yerlerde özellikle avlağı, avlağın içindeki taşı, levrek varsa nerede av verir gibi konulara hakimsen silikon sahteler sert sahteleri 3'e katlar başarıda. Ancak bilmediğin meralarda çay ağızlarında veya sahillerde, dalga alan taşlık, kayalık bölgelerde, özellikle avlağa yabancıysan aksiyonuna güvendiğin sert sahtelerden kullanabilirsin. Su bulanıksa limon, beyaz parlak, simli, tok bilya sesli sahteler avantajlıdır. Su bulanık değilse daha koyu renkler kullanılabilir. Geniş alan tarayacaksan, bilmediğin avlakta iri sert sahteler daha uygun. Bildiğin avlaklarda, levreğin nerede vuracağını kestiriyorsan daha küçük boyda (7-10 cm) silikonlar çok daha etkindir. Birde oraları bilmiyorum ama buralarda levrek avlakları pek tenha yerler değil.
Tackle house feed shallow, duel hardcore Minnow serileri birde Maria lar güzeldir geceleri beyaz renkli olanları gün ışıyıncada gümüş ve limon renkleri tercih et birde raglot silikonlardan 6 lı bir takım yaptırıp gece için fosforlu ve sedef beyaz iyidir silikon topuyla atman lazım bu takımı avlanmaya gün doğmadan bir saat önce başlayıp gün doğduktan iki saat sonraya kadar olan zaman en verimli zamandır akarsu ağızlarıda her zaman iş yapar
Merhaba Volkan Abi, Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Mutlaka yanımda silikon sahte bulunduracağım. Ancak avlanacağım alanlar genelde kumluk taşlık sahil şeridi olacağından rapala tavsiyelerine de ihtiyacım var. Hiç olmazsa daha önce bu gibi meralarda levrek aldığını bildiğiniz yada bizzat levrek aldığınız sahte balıklar varsa bunların marka model ve boyutunu yazarsanız çok sevinirim.
Merhaba Ergin Abi, yorumlarını gözden geçirdim ama genellikle yemli olarak avlandığınız levrekler dikkatimi çekti. Aslında bende yemli avı seviyorum ama arkadaşım sağolsun illa spin avı yapalım diye tutturdu. Bende dediğiniz gibi malzemeler kısmında boğulmamak için birkaç marka , model , ağırlık ve uzunluk yazarsanız çok sevinirim.
Bilgiler için çok teşekkürler. Verdiğiniz sahte markalarından favori birkaç renk kodu boyut vs var mı peki?
Siz benim yazdığımı okumamışsınız ki; Son levrek raporunda ilk cevapda kullandığım ve verim aldığım sahteleri tek tek yazıp açıklama yaptım. Bakmamışsınız ki halen burdan soruyorsunuz. Sağlıcakla.
Ben göremediğimi söyledim ama hala ısrarla tarif etmeye çalışmak yerine gerçekten yardımcı olmak isteyen bir amatör balıkçı gibi bir yada iki rapala yazmak bu kadar zor geldiyse kalın sağlıcakla. Bol balıklı günler dilerim.
Sevgili Ali bana mı zor geldi, yoksa sen mi kolaycısın? Sana tüm levrek avlarımı tek tek aç bak demedim. Son levrek avımda sahtelerden bahsettiğimi söyledim. Hala gelip burda yaz diyorsun. Ukalalık yapmak istemiyorum ama zaman ayırıp sana cevap vermem bile gereksizmiş. Kolay gelsin, sen arayadur...
Ben yazdığın raporlara bakmasam zaten yemli avlarından karidesle yakalanan balıklardan bahsetmem. Sonrasında tekrar girip bakmak istedim raporların hiçbiri görünmüyor. Bunu da belirttim zaten. Ben gerçekten yardımcı olmak isteyenlerden arayıp dururum...
Merhabalar, avlanmayı düşündüğün avlak silikona uygun değil, o yüzden silikona pek ihtiyacın yok. Senin geniş alan tarayacak, uzaktaki levreğin dikkatini çekip, bilya sesiyle çağıracak sert sahtelere ihtiyacın var o tür avlağa göre. Arkadaşların yazdığı sahteler genelde başarılı olan modeller. Onlara ek maxrap fb, fbh, gprh, dou slim flayer, duo tide minnow gibi sahteler gayet başarılılar. Renk olarak, berrak suda mavi, bulanıkça suda beyaz, yeşil - yanlar beyaz - alt kavuniçi olan renkler herkesçe kullanılan ve başarılı modeller. O tip avlaklarda havalar ısınınca (nisan ayı ve sonrasında su üstü sahtelerden de kullanman başarı şansını arttırır) Sevgili Ergin'in son raporunda yazdığı sahteler de levrekçilerce çok kullanılan başarılı modeller. Bol sabır, iyi şanslar dilerim.
Çok teşekkür ederim Volkan abi Allah razı olsun. Belirttiğin sahteleri mutlaka inceleyeceğim. Çok sağol
Çok teşekkür ederim. Mutlaka bunu yada daiwa nın ssr modelini edineceğim. Bunun için çok güzel yorumlar var.
Arkadaşım yanında mutlaka Savagear 4play shad kendinden jigheadli pearl silver ( Beyaz olandan ) bulundur..2-3 gün kullanma şansım oldu dünya kadar ispendek levrek palazı aldım vuruşlar cabası..Avlak yerin şartları hepsini denizde bıraktım..o günden sonra tek levrek tutmadım bilmem havaların rüzgarın etkisi bilmem ortalıkta levrek yok..Sipariş verdim gelince anlarız keramet kimdeymiş.
Merhaba Ali kardeşim, Şimdi polemiğe girmeden Ergin üsadın bahsetmiş olduğu linki gönderiyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=63210 Şöyle ki; Kullanacağın sahtenin rengi, bölgelerdeki balıkların alışkanlıklarına göre değişebilir. Hava şartlarına göre değişir. Suyun berraklığına ve bulanıklığına göre değişir. Linkteki bilgileri iyi okuyup kendi meranda en azından kullanabileceğin sahteye yakın bir fikir çıkartabilirsin kendine. Sağlıcakla kalın.
Ben de yazacaktım, çok gereksiz yere gerginleşiyoruz. Ergin Bey'in "son raporum" derken (ben de merak ettim, baktım) onun gönderilerini listelediğimde sondan ikinci raporu (13 değil 6 Aralık) listenin en başında görünüyor ve insan doğal olarak listenin en üstündeki rapora bakıyor. Bu sondan ikinci rapor da çok yakın tarihli olduğu için insan şüphelenmiyor. Herhalde bütün mesele bu.. Neyse... ben de bir polemik başlatmak için değil, bunların önemsiz olduğunu söylemek için yazdım. Uzatmış olmayalım.