levrek ve kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında şanssızbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Değerli arkadaşlar, sizin fikrinizi almak istedim, yanlış bir karar vermek istemiyorum çünkü… Hedef balık levrek, o yüzden ayrıntılı bilgi ve tecrübe gerek..

Ben lineaeffe s-flex up to 120 gr 3.00 spin bir kamış aldım rapala avcılığı için… Kamışımdan memnunun iyi de bir makine var üstünde işimi görüyor…
    Fakat ben aynı zamanda kayıktan ava çıkıyorum, yani bundan sonra daha çok sanırım kayıktan avlanacağım, dolayısıyla kayıktan avlanmak için 2,00 lık bir kamışa ihtiyacım var. Şöyle düşündüm ama acaba bu fikrim yanlış mı?
    Acaba benim sahip olduğum 3,00 lik 120 gr kadar atarlı spin kamış ufak ağırlıklardaki rapalalara iyi aksiyon veremeyebilir, bunun için lineaeffe 30 gr atarlı 2,10 s-curve kamış alsam, bunu hem silikonla yapacağım kıyı avlarında (diğer kamışıma göre daha iyi aksiyon vereceği kanaatindeyim atarı diğerine göre düşük olacağı için biri 120 gr, diğeri 30 gr) , hem de kayıktan yapacağım avlarda acaba kullanabilir miyim? Ama bu kamış 30 gr atarlı olmasına rağmen ben bunu kayıktan 50-100 gr arası ağırlık takıp kullanabilir miyim? Bu problem olur mu? Bu takımı uzağa atmayacağım, sadece kayıktan aşağı dibe doğru salacağım? Yani karagöz, çupra vs.. için… Şunu da belirteyim lineaeffe s-curve tercih etmemin nedeni 10 kg çekeri olması, ama başka marka da tavsiye ederseniz olabilir..
    Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim… Üstadların fikirlerini bekliyorum…

Bir de rapalayı uzağa atmak için aksiyonunu bozmadan nasıl bir sistemle ağırlık kullanabiliriz? Açıklarsanız memnun olurum.

Her şey gönlünüzce olsun..

2. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    furkan spirolino.

3. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

gerçekten çok teşekkürler en azından siz bir cevap yazdınız... Ben formu didik didik etmeye malesef vakit bulamıyorum ama aradığım cevapları eminim okuyarak bulacağım, herkes çok yoğun sanırım pek cevap yazan olmuyor, bunda benim de payım var şüphesiz, önce araştırmam daha uygun olacak sonra aklıma takılan soruları sorabilirim...
    her şey gönlünüzce olsun...

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Ama bu kamış 30 gr atarlı olmasına rağmen ben bunu kayıktan 50-100 gr arası ağırlık takıp kullanabilir miyim? Bu problem olur mu? Bu takımı uzağa atmayacağım, sadece kayıktan aşağı dibe doğru salacağım?

50-100gr arası atkıp kullanmak pek akla mantığa sığmayan bi iş olur. takımı uzağa atmıyacam tekneden dibe salıcam diyosan ozaman ben hiç kamış alma en basiti kasnak ile çalış tekneden

tekneden atış yapılmıyor,sıyırtı yada dipsürtmesi zoka çekilmiyor yada troling yapılmıyorsa benim şahisi fikrim kamışa ve makinaya gerek yok ( uygun mesafeye atıp dip balığı yakalnacağı zaman ,sahte balık atıp çekeceğimiz zaman, zoka,sıyırtma ve dip sürtmesindeki ağırlıktan dolayıparmak kesilmesi ve kolun ve omuz ağrılarından sakınmak için en son olarak trolingde büyük balıkta mücadele eşiliği sağlamak için teknede kamışı tercih ederim) sadece oltayı önümden dibe salıp kaya üstü çalışacaksam kamış fuzuli masraf