Levrek ve Lüfer avları için mükemmel bir kaç sahte sizlerle

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında V-Oltacı tarafından paylaşıldı.

1. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Merhaba sevgili balikavi.net takipçileri. Yaklaşık 7-8 aydır başladığım balık avı hobimde çok değerli öğretmen Murat abimden öğrendiğim çok şeyden belki de en önemlisi "İnsanlar deniz kenarlarında zamanından-parasından ve emeğinden harcarken onların yaptıkları yanlışlarda veya yapmadıkları daha doğru olabilecek işlerde onlara yardımcı olmamak" insanlığa yakışacak bir davranış olmadığıdır heralde. Kendisine ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Zira Mersin de levrek ve kofananın olmadığına, olsa da çok nadir olduğuna inanırdım...Ta ki onu tanıyana kadar. Murat hocam çocukluğundan beri babasıyla beraber kıyı avcılığı yapmış yüzme bilmeyen 35 li yaşlarda bir öğretmen. Yüzme bilmiyor çünkü çocukluğunda daha çok tatlı su avcılığı yapmış. Neyse konuyu uzattım kusura bakmayın. İlk yemli ve at-çek balıklarımı onun sayesinde aldığım ve bu sahteleri O kullandığı için ondan da bahsetmek istedim.

1- İma Popkey Renk kodu:14

http://www.avmarketi.com/asp/product/14213/IMA-POPKEY-120-POPPER-JAPON-MAKET-BALIK

3 farklı aksiyon tekniği olan Kofananın inanılmaz hoşuna giden muhteşem su üstü avcı. Murat hocam bu sahteyle o kadar çok kofana ve levrek aldıki. 10 dan fazla sahte atılan bir avlakta inanır mısınız bu sahteyle henüz ilk atışında 2.500 kg civarı bir kofana aldı. Ve bir tane daha. Geçen hafta ise 3.600 kg aldı Mersin Limanından. Bunlar sadece benim bildiklerim. Çoğu zaman sormazsam tuttuklarını söylemez :) Ve sahteyi aldığı gün 3 levrek aldı aynı yerden. Fiyatı biraz yüksek ama çok sağlam ve kaliteli bir sahte.

2- Yo-Zuri Crsytal Minnow Orange-Yellow (F6-F7 veya F8)

http://www.avmarketi.com/asp/product/135904/CRYSTAL-MINNOW-F9-90MM

http://www.balikmarketim.com/?urun-3017-Yo-zuri-Crystal-Minnow-70-mm-Sinking-Sahte-Balik.html (renk kodu : C57)

Yüzüşü inanılmaz güzel muhteşem Japon Levrek avcısı. Suspending (Askıda)- Floating (Yüzen)- Sinking (Batan) olmak üzere 3 çeşiti var. Ben sinking kullanıyorum. Açıkcası Gece ve sabah güneş doğduğu anlar dışında hiç levrek alamadım. Ama akşamları inanılmaz iş yaptı. Çok levrek ve kayış balığı aldım. Murat hocam 2 saatte tam 21 levrek aldı bu sahteyle. Allah'ın sevgili kulu bence :)

3- Yo-zuri'nin bir de sırtı yeşil-altı beyaz olan 7cm gördüğüm yüzüşü en güzel olan levrek avcısı bir sahte daha var ancak onun resimlerini bulamadım. Geçen gün bir çok sahteyi deneyen murat hocam bu sahteyi takar takmaz tam 8 tane levrek aldı bu sahteyle. Bizler baktık :) Bu arada levrekler asla limit altı değiller.

4- Herkesin bildiği fiyatı uygun olan Strike pro renk kodu: 005

http://www.avmarketi.com/asp/product/5278/STRIKE-PRO-JL-132F-SUNI-BALIK-6-5CM

Çok güzel işler yapan gece avcısı bir sahte. Daha 1,5 ay öncesine kadar at-çekte siftahı olmayan ben, bu ilk sahtemle birçok levrek, sayısını bilemediğim kayış ve 1 baraküda aldım :) Benim tercihim 6,5 cm veya 7,5 cm.

Akıllı insan başkalarının deneyimlerinden yararlanmalıdır diye düşünüyorum. Murat hocamın "Bana danışmadan suni yem alma" sözünü kulağıma küpe edindim. Bir bilene sorulmalı. Okuduğunuz için teşekkürler. Amacım faydalı olmaktı. Herkese hayırlısı rastgelsin.

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bence sahteden çok avlak, zaman bilgileri daha önemli. Doğru zamanda doğru yerde kaliteli sahtelerin çoğu iş yapar. Sabırlı bir ustaya sahip olmak paha biçilemez, kıymetini bil.

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Güzel paylaşım. Teşekkürler...

4. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    teşekkürler... hepsi kaliteli ve gzl sahteler. özellikle yozuriler mükemmeldir...

5. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    rapala max rap 130 benim favorim...

6. bazlama

bazlama HASAN

Reşat bey öncelilke iyileşmenize sevindim..Tekrar sizi aramızda görmek isteriz.Tabi ki liman dışında ki avlaklarda.Bu sahtelerle kapalı alanlar dışında denemeleriniz oldu mu merak ediyorum ve bu sahteler aynı sonucu veriyormu...

7. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Değerli üstadım Hasan abi. Öncelikle teşekkür ederim. beni aranızda görebilmeniz için öncelikle sizin de iyileşmeniz lazım. Kapalı alanlardan kastınız zannedersem liman içi. Evet liman dışında da çok güzel işler yapan sahteler bunlar. Neden yapmasın ki? Örnekleri mevcuttur :)

8. darkprince

darkprince tuğrul

dostum bende mersinliyim ve sana bu yıl deli gibi iş yapan sahteyi söyleyeyim Yo zuri Crystal Minnow ghgt modeli üzeri yeşilimsi altı pembe olan yozuri ama 9 cm liğin al