Kaç gündür formda eski avları takip ediyorum yapılan spin avlar muhteşem levrekler lüferler sarıkanatlar herbiri birbirinden değerli avlar. Peki sen ne istiyorsun diye sorabilirsiniz şimdi bana ya bende öğrenmek istiyorum. bende levrek lüfer yakalamak istiyorum. gerçi geçen sene kartal bölgesinde klasik yemli lüfer takımıyla lüfer yakaladım ama gördüğüm kadarıyla bu daha farklı bir duygu ve zevk. Şimdi benim sizlerden ricam bana ekonomik olması lazım ama makina kamış ve sahte önermeniz sizlerin sayesinde bende bu zevki tatmak istiyorum inşallah. birde berkan abi adalı balıkçı sen bu kartal ve civarını bildiğin için özellikle sana sormak istiyorum bu bölgede bu sistemde avcılık yapılabilir mi? benim gözlemlerim bazen levreklere rastlıyorum ama daha hiç yakalayan görmedim. bölge hakkında bilgi sahibi olan abilerim ve kardeşlerimde yazarlarsa mutlu olurum. Bu arada site muhteşem üyeler süper iyi ki bu siteye üye olmuşum bu sayede bir çok şey öğreniyorum. muhabbetler konular süper bir çok konuyu san ki ben tutuyormuşum gibi okuyorum. tarabya team , alibeyköylü özkan , orhan amca ve hepiniz harikasınız. siteyi kuranında ellerine sağlık. Neyse çok uzatıp sizleri sıkmayayım değerli bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden hepinize çok teşekkürler. herkese bol balıklı günler dilerim sağlıcakla kalın. mrsparkle
İyi günler Murat bey, çok fazla bilgim yok fakat kullandıklarım hakkında bilgi vereyim belki yardımı dokunur, boğazda envai çeşit sahte ile verim alabilirsiniz renk seçimi önemli olabilir avlaklara göre en çok kullanıp verim aldığım sahteler şöyle; http://www.avmarketi.com/asp/product/146211/KENDO-ZERO-ARISE-MINNOW-53F-SUNI-BALIK 13 numara olan kendo http://www.avmarketi.com/asp/product/10643/Oskar-Magician-Maket-Balik-70mm CH01 Oscar Boğaz gibi bir yerde olta atmak ve çekmek için ağır kurşunlar kullanılmakta, seçeceğiniz makine çekeri olan makine olmakta zira kurşun en az 150 gr mesafe uzun (uzak atış için parçalı kamış önerilir) balık akıntıya karşı ağzını açtığında çekeri düşük bir makine ile 3-5 balık çektikten sonra ki 200 gr balık olsa dahi yoracaktır sizi. Bunları göz önünde bulundurarak bir bütçe belirleyin ustadlar size yardımcı olacaktır. Bir kere alın bir daha ihtiyacınız olmasın yoksa çok masraf edersiniz
Murat kardeş selam Sen zaten gerekli olan konuları okuduğunda sorularında bir çoğunu hallettmiş olacaksın,spin takım ve teshizatla alakalı bir çok konu var Benim tavsiyem bir çok arkadaşınki gibi okuma v sistem 240/yada 270 boy 10/40 atarlı yada 15veya 20/60 gibi atara sahip olanını alman makina konusunda bütçeni yazmadığın için bir şey diyemem,Kaldıki yemlide olsa LÜFER'İ tutmuş birisin daha bu forumda lüfer tutamayan o kadar arkadaşımız varki (Lüfer tutamayan adama ithaf olunur)hihi :laughing: dediğim gibi konuları okuyarak olayın bir çoğunu halledersin gerisi tecrübeye kalır
Mehmet abi teşekkür ederim doğru söylüyorsun bende okuduklarımdan birşeyler çıkartıyorum. siteyide daha tam çözmüş değilim yeni yeni kurcalamaya başladım. bakıyorum takımlar sahteler makinalar kamışlarla ilgili çok güzel yazılar var. bende onları okuyorum. inşallah bu işede en yakın zamanda bir yerden başlıcam. ilginizden dolayı tekrar teşekkür ederim.
Murat merhaba, Sitede aradığın bilgiler için inanamayacağın kadar çok konu başlığı var. Özellikle forumda Malzemeler ve Ekipmanlar bölümünü iyice oku. Daha sonra balık malzemesi satan yerlere git, dokunarak, görerek malzemeleri gör. Burada okuduğun malzemeleri gerçekte görerek tanıman çok önemli. Bu çok önemli çünkü sitede yazılanlar ile öğrenmek mümkün değil. Sana tavsiyede bulunuruz ama sen belki beğenmeyeceksin ve parana yazık olacak. Dahası elinde hangi malzeme olursa olsun, yeni takım almadan önce sitedeki arkadaşlar ile mutlaka ama mutlaka avlara git. Orada sahip olacağın bilgiler çok değerli olacak, seni hem kamçılayacak hem de tecrübe kazanıp bilgi dağarcığını genişletecek. En sonunda kendine uygun makine+kamış kombinasyonunu kimsenin yardımı olmadan alacaksın zaten. Dediklerimi uygula ve bu işin keyfini çıkart. Rast gelsin.
teşekkür ederim özgürcan bende şu an senin dediklerini uygulamaya başladım. şu an işlerimden dolayı biryere kımıldıyamıyorum ama 1 ay sonra daha rahat olucam ve bir kaç arkadaşım var onlarla avlara katılıcam. bakalım kısmet ilginden dolayı teşekkür sağlıcakla kal rastgelsin.
Sahte ile lüfer, sarıkanat filan demiyorum, lüfer yakalayacaksan illa, önce cidden iyi, hızlı saran bir makine alman lazım. Artan parayla da bolca FC misina almalısın. Teknik olarak lüfer her çeşit (nerdeyse) sahte ile tutulabilse de, en iyisi kaşık olacaktır.
serdar abi benim derdim spin avcılık yapmak hedef balık tabi ki yerine ve zamanına göre farklılık gösterecektir. ben normalde kıyıdan surf avcılık yapıyorum ama gördüğüm kadarıyla bu avlanma stili daha keyifli ve insanı ister istemez balık peşinde gezdiriyor benim amacımda yeni yerlerkeşfedip farklı avlarında keyfini çıkartmak. tabi birde yeni arkadaşlarla tanışıp onlarla beraber avlar yapmak.tabi ki lüferde bu hedeflerden biridir. ilginizden ve verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.
gökhan bey vermiş olduğunuz bilgiler benim için çok faydalı oldu çok teşekkürederim. makina ve kamış konusunda sizle aynı fikirdeyim bir kere alıp iyisini almak lazım. çünkü surf kamış ve makinada o hatayı bir kere yaptım bir daha böyle bir hataya düşmem. iyice araştırıp ve bu işi yapan arkadaşlardan bilgi alarak takımı alıcam. vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı tekrar teşekkürederim. bol avlar dilerim size
İlişikte özellikle levrek avıyla ilgili bir konumun linkini yolluyorum.Umarım faydalı olur. Konuda bahsi geçen sahteler halende önemlerini muhafaza etselerde,o günlerden bugüne birçok yeni sahte devfreye girmiştir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30900 Sevgiler
sevgili vedat amcacım vermiş olduğunuz değerli bilgilerden ötürü çok teşekkürederim. benim için çok faydalı oldu. şu an bilgi ediniyorum sizin gibi değerli büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanıyorum. bu kısmı geçtikten sonra bir kaç ava katılma planım var. o avlardan sonra malzemeleri alıcam böylelikle ne alıcağımı ne istediğimi bilerek alıcam. önce bilgi edinmek çok daha mantıklı. surf takımımda bir kere hata yaptım o yüzden şimdi ince eleyip sık dokuyorum. saygılarımla ellerinizden öpüyorum. bol balıklı günler dilerim