arkadaslar ben unyeye gıdıcem ve levrek vs balık yakalamak ıstıyorum... hangı sekılde avlanmam gerekıyor bana yardımcı olurmusunuz?? bende extreme 4.2m kamıs ve okuma av65 makına var bunlar yeterlımı?? hangı sekılde deneme yapmam gerekır?? sahtelerımde mevcut canlı yemde bulma ımkanım var yardımcı olun ltfn... tskler sımdıden
Levrek türlü av stilleri olan bir balıktır. İstersen canlı yemle beklemeli av yaparsın yada sardalya kıbrsı sarması ile yada şeytan oltası ucuna canlı teke yada uygun kamış ve makine kombinasyonu ile spinnig ile avlarsın. Sen nasıl bir sistem ile avlanmak istiyorsun onu belirle yardım ederiz.
dedıgım gıbı bende extreme 4.2m kamıs ve okuma av65 var... onunla ne gıbı avlanabılır hangı tur yanı?? sahte yemlerımde var ama bekleme metodu uygun gelıo bana ... en iyi secım hangısı sizce??
Elinizdeki ekipman surf casting için şöyle yapabilirsiniz bir mendirek ucu filan değil değilde oltanız rahat savurabileceğiniz bir yer bulun iğneyi yemleiyin ve uzağa atın belki bir şeyler yapışır. Yem olarak sardalya veya karides takabilirsiniz.
Bir akış balığı vardır özellikle birde yerel balık. Zaman balığın akma zamanı değil o yüzden ancak yerel balıklarda şansını denersin. Liman ağızları dere ağızları hafif çakıl taşlı kumsallar levreklerin sevdikleri yerlerdir.
Şamandıralı slikon sizin için uygun. Gerçi sizi yoracak ama sabah ezan vakti at-çek le dereağızlarında bence alabilirsiniz. Yorulduğunuz zamanda yemli atarsınız
Arkadaşım,bizim buradan sürekli duyduğumuz,Perşembede güzel levrek alındığıdır. Ünyeyede çok uzak değil,ayrıca Fatsa limanında da geçenlerde iyi balık çıktığını duydum,istersen hazır gitmişken oralarıda boş geçme.
Ünye limanında Eşkina (mavruşgil) alındığını duydum hemde gündüz vakti,öğleden sonraları. Eğer dipte çok takılma yoksa tabiiki kullanabilirsiniz,eğer takımı kayalığın bitip kumun başladığı yerlere yatırabilirseniz kötek(Minakop) yakalama şansınızda olacaktır. Ama unutmayın önce o yörede avlananların nasıl avlandıklarına yem olarak ne kullandıklarına bakmalısınız ki en doğru bilgiye ulaşabilesiniz.
arkadaslar rapala ile at cek yapcam kardenızde ve nasıl rapalayı baglamam gerekıo ve ne gıbı ekıpmanlar lazım??? detaylı ve resımlı anlatırsanız sevınırım... tskler
......verilen yanitlari okusan yazarlardi... http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=840329&postcount=42
CÜMLETEN SA,,2 hafta önce baya sarıkanat vardı ünyede ama bu aralar deniz kurudu sanki balıkcıların tezgahları bıle o kadar dolu değil,, ORDU\ÜNYE