Levrek yakalamak istiyorum...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında tlak tarafından paylaşıldı.

1. tlak

tlak enez

En İyi Avı:
    İYİ BİR LEVREK HAYAL EDİYOR
    Ustalar ve arkadaşlarım kendimce:) 3 tane takım hazırladım bu sene denemek için.Avlandığım yer Enez liman ve çevre kıyıları geçen sene sahteleri tek başlarına at çekte kullandım ama başarılı olamadım bunda tabiki benim eksikliğim ve acemiliğiminde olduğunu düşünüyorum.
    Sizden ricam resimlere bir göz atarsanız sizlerin fikirlerini ve tavsiyelerini almak isterim.Her türlü tavsiyeniz ve önriniz benim için çok önemli.Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

[​IMG][/URL][/IMG][​IMG][/URL][/IMG]
    [​IMG][/URL][/IMG]

Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Celik tele gerek yok, bu levregi urkutur. Olabildigince kamuflaj yapmalisin.

Ayni sistemi monoflamentlede yapabilirsin ama bence bunada gerek yok ikinci resimdeki sahte oldukca avci gozukuyor, ince kaliteli misina ve firdondu ilistirmeden mutevazi bir rapala bagi yeterli olur.

Silikonlardan raggot ragloular oldukca iyi, beyaz ve simli olanlar yeterince avcilar.

3. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Resimdeki silikonları bir tarafa koyarsak sahteler su üstü 10-15 grlık sahteler ve bu sahteleri atmak için Takımlarından anladığım kadarıyla kurşun kullanmayı düşünüyorsun...

Mehmetin dediği gibi telden ve (en azından bu sahteler için) kurşun kullanmaktan vazgeç verim yüzden çok düşer hatta verim alamazsın.

Direk makinadan gelen misinaya bağlayacağın fırdöndülü sahte klipsi veya sahteyle avlanman daha doğru olur.

Bu sahteleri atabileceğin atarlı (ölçütte) 5-20gr /10-30 gr gibi spin kamışlara ihtiyacın var küçük kafalı 3000-4000 ölçütlü spin makinalarla daha uzağa atma imkanın olur ve en önemlisi bu sahteleri çekerken vereceğin aksiyon çok önemli.
    Aynı şey dalan (damaklı sahteler içinde geçerli)

Elindeki ekipmanın teknik özellikleini bilsek daha da yardımcı olmaya çalışırdık çünkü sadece makina ve kamış atarı değil söz konusu olan,
    Genelde nasıl, nerde, ne şartta avlandığınla alakalı, kamış boyu tipi ve misina ölçütleri tavsiye etmek gerekir ki bu da genel olarak ilgili bölümlerde var...

Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  4. tlak

tlak enez

En İyi Avı:
    teşekkürler

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bende düşününce söyledikleriniz doğrultusunda tellerden kurtuldum.
    Elimde 5 tane kamış ve makina var ama yarım buçuğu hariç bir işe yaramaz geldi.Forumu inceledim ama ürünler hakkında çok bilgim yok bu 5 kamışıda satıcıların tavsiyesi ile edindindim:) Tanbays anladığım kadarıyla sen bu konuda epey yol katetmişsin bana nasıl bir kamış ve makine önerirsin marka ve model belirtirsen çok sevinirim.(Tembellik etmiyorum ama forumdaki bölümlerde biraz kafam karıştı)

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Tuğrul kıyıdan sahte yemleri atıp çekerek mi avlanacaksın?

6. tlak

tlak enez

En İyi Avı:
    evet limandan ve kıyıdan yer Enez saroz

7. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    İlk aşamada, (Fast action) 2,40m-2,20m 5-20gr veya 10-30gr atarlı bir kamış ve tatlı suda da avlanıyorsan 2000 veya 3000 lik yok sadece deniz ise 4000 lik bir makine alman lazım...

Sakın yanlış anlama ama ben kullandığım malzemelerden memnun olduğumdan ve hepsini görüp deneyerek aldığımdan onlar beni bırakmadan yenisini almam.

Bazılarını tatlı suda da kullandığım için uç noktalarda (Light-MHeavy) çok geniş bir yelpaze mevcut.
    Yani piyasadaki marka ve modelleri yeni gelenleri teferruatlı şekilde bilmiyorum.
    Elime almadığım bir şeyi de sana önermem doğru olmaz.