Sevgili dostlarım , Uzun süredir ilkgözağrım ve yuvam dediğim bu sitenin üyesiyim ,tabii başka siteleride takip ediyorum ve üyesiyim . Özellikle levrek konusunu son zamanlar kafamı çok taktım ,araştırıyorum ,elimden geldiğimce malzemeler alıyorum ,yöredeki dostlara telefon ediyorum v.s Ama özellikle son zamanlarda şu olaya şahit oldum ki buda beni çok üzdü ve de çok sinirlendirdi.Öncelikle şunu en baştan söyleyeyim ki gerçek amatör olduğunu bildiğim dostlarımı ve hayatını bu işe adamış Üstadlarımı bu konudan tenzih ederim.Zaten gerçek rapor ile balon rapor kendini artık iyice belli etmeye başladı .Benim bu konuda tespit ettiğim başlıklar halinde şu şekildedir ve özellikle Saroz ve kısmen Marmara raporlarında göze çarpmaktadır. 1-Malzeme satıcıları ve bu işten ticari kar beklentisi olanların yaptığı tabiri caizse gel-gel raporları ...Ortada gerçekten av var ama özellikle malzeme konusunda yanıltıcı bilgiler veriliyor... 2-Mera konusunun yanlış verildiği raporlar ...Saroz'u aç çok bilirim ...Arkadaş levreği almış mevki burası diyor ama fotoğraflarda yöreyi iyi bilenlerin açıkca göreceği üzere avlandığı yer ile söylendiği yerin alakası yok ...Kimse kimseye zorla mera söyletemez ama yanıltıcı bilgide veremez ...Yüzlerce km öteden insanlar inanıp geliyor ,onca zahmet -masraf-hayal kırıklığı ...İçi rahat edermi bu arkadaşların bilmem 3-Geçen gün başka bir sitede resmen dinamit ile alınmış balığın raporunu koydular .Nerden mi anladım ...Dinamit balığı ''blast ''etkisi ile gözleri şişerek çıkar suyun üstüne ,pulları tersten bıçakla kazımış gibi olur ...Ama levreği sudan oltası ile çıkaran dostlar aradaki farkı çok iyi bilirler ...Tabi bunun dışında ağ ile ve zıpkın ile alınmış balık raporlarınada çok rastladım. 4-Masum yalan raporları diyorum ben bunlara ...Tezgah levreklerini mutfakta sergileme kusura bakmayın makina yoktu işleri ...Çiftlik levreği ile deniz levreği arasındaki farkı burayı az çok takip eden kişiler bilir ,insanları saf yerine koymanın anlamı yok Ama bu konularda hiç kimseye direk olarak ''sen yalan söylüyorsun arkadaş ''diyemezsiniz .Geçen sene parakete ile alınmış sinariti olta ile almış gibi rapor yazan birine bunu yazdım başka sitede az daha kanlı bıçaklı oluyorduk.Oysa balığın nerde ve ne zaman parakete ile ve gerçekte kim tarafından tuttulduğunu o kadar iyi biliyordum ki ... Son sözüm lütfen dürüst olalım ...Burda bizi takip eden çok değerli Üstadlar var ,en azından onlara karşı komik duruma düşmeyelim ,insanları yanıltmayalım ...Avcı palavrası başka şey kötü niyet başka şey Bir sözümde balık sevdalısı kalbi bu güzel hobi için atan ancak daha yolun başında olan dostlarıma ...Hayatta en güzeli kendin araştırmak ,kendin bulmak ve kendin kullanmaktır.Verilen hazır bilgierin içinde aslında sizlerden alınan birşeyler vardır.Sonuda her zaman maddi kayıp daha da kötüsü hayal kırıklığı ve bu güzel sevdadan soğumanızdır. Konu değerli yorumlarınıza açıktır Herkese Rasgele
boğaç merhaba...yazını defalarca okudum...tam olarak anlamak için... madde madde sıralayarak belirtmiş olduğun sıkıntıların konusunda bazılarına katılmayarak sana büyük ölçüde hak veriyorum... 2.madde de belirtmiş olduğun yanlış mera bilgisi konusunda bölge itibarı ile sana katılmamak mümkün değil...istanbul ya da oraya yakın başka bölgede yaşayan amatör balıkçılar raporlarda verilen mera bilgilerine göre yola çıkarak sonuçta hüsran yaşamaktalar...saatlerce kat edilen yol yapılan masraf kurulan hayaller yorulan zihin ve beden...bence de raporlarda mera paylaşmak istemeyenler avlak bilgisine hiç girmesin...yada çok güvendikleri amatör balıkçılara özel mesaj yolu ile bilgi versin... ancak şunu da unutmamak gerekir...nadide avlaklar ne olursa olsun korunmak zorunda...istanbul ve çevresinde bulunan ve bu güne kadar kendini her türlü tehlikeden saklamış bu meralar istanbul ve çevresinde bulunan büyüklerimiz ve kardeşlerimize emanettir... sadece haddim olmayarak rica ediyorum...benimde bildiğim bu meralarda lütfen şu sıralar av yapmayalım...malum yumurta zamanı... aslında av yaptığım bütün bölgeleri ve avlak alanlarını paylaşmayı burada çok isterim...fethiyeden istanbula kadar ama olmuyor işte...olamıyor...kime nasıl güveneceksin...??? 3 ve 4. madde de değinmiş olduğun konular ise kesinlikle kişilerden kaynaklı konular...3. madde de belirtmiş olduğun dinamit belirtileri iyi bir bilgi oldu benim için...bundan sonra daha dikkatli olacağım rapor okurken... 4.madde de değindiğin konuyu ise tamamen masumane olarak değerlendiriyorum...bunu yapan kişilerden sadece ricam şu olur...lütfen olmayan ayrıntılara fazla girmeyin...su sahte bu kamış bu misina avlak burası falan gibi...diğer amatörler üzerinde maddi manevi sorun yaratır ki bu hiç hoş olmaz... genel olarak aynı sıkıntılara sahip insanlarız...benimde isyan ettiğim ama sadece çok yakın çevremle paylaştığım bu sıkıntılar arasında neler yok ki...sadece en basitini söylüyorum...tuttuğu balığı satanlar yada başkasının tuttuğu balıklarla poz verip ahkam kesenler...lafa gelince en centilmen olan ama avda utanmasa yumurtadan yeni çıkmış balığı bile alıkoyacak bir yok etme duygusu ile avlanan şahıslar...ve birde bu gibi insanların kardeşlerimiz tarafından saygı görmesi...işte beni en çok parçalayan nokta da bu...ama onlarda haklı...bilmiyorlar neticede... gelelim en son değindiğin konuya...işte buna çok katıldığımı söyleyemem...sonuçta yeni başlayan kişiler olarak malzeme teminine başlandığında mağazalar tarafından yolunacak kaz durumuna düşürülüyor...bu konuda forumlar oldukça fayda sağlayabilir...sadece dikkatlice konuları okuyup bulunan bölge ve avlak durumuna bağlı olarak son derece başarılı takımlar yapılabilir...at-çek konusunda en dikkat edilmesi gereken en çok para harcanan sarf malzemesi sahteler...bu konuda bence önce ki tecrübeler oldukça önemli...sonuçta ben dahil bir çoğumuz isabetli tavsiyeler üzerine başarılı avlar yapabildik...ve şimdilerde bu konuda bir çok kişiye yardımcı olabiliyoruz... ben bu foruma ilk üye olduğum zamanlar da çok büyüğümün küçüğümün başını şişirdim...benim yüzümden av yapamayanlar oldu...telefonda sorularıma cevap vermekten...ha ne oldu en başta...hocalarımızı iyi şeçtik doğru kişilerle muhatap olduk...tavsiyelerine kulak verdik...sonuç ?...bizde onlar gibi olduk...iyi birer amatör kıyı balıkçısı...güler yüzlü yardım sever...yeni yeni sistemlerle yeni heyecanlar yaşatabiliyoruz insanlara... en sona 1. ve en önemli olanını sakladım...işte amatörü bekleyen en büyük tehlike bu...elde kalan malların bir şekilde satılma operasyonu...ama burada ne devreye giriyor ?...son bahsetmiş olduğun araştırma yapma konusu...bir kişi ye değil on kişiye sor...sana en uyan neyse ona göre davran...zaten artık bu tehlikenin pek hükmü kalmadı sayılır...artık herkes deneyimlerini paylaşıyor...aktarıyor... sana tekrar bu güzel konu için teşekkür etmek istiyorum...ellerine sağlık...
Henüz olta ile tutulan balık ve diğer yöntemler arasındaki farkları anlayacak kıvama ulaşamasamda, her işin altında bit yeniği arıyan bir yapıda olduğumdan bahsettiğiniz gibi balon raporlar olabileceğini düşünüyordum. Başkası tarafından yalan raporlarla kandırılmak üzücü durumlar ama asıl üzüdüğüm insanın nasıl olupda kendisine böyle bir yalanın içine atabildiği. Mera konusunda yanlış bilgilendirmeye gelince, bende özel bir yer bulsam öncelikle kendime saklar, zor zaman ayırdığım balık sevdamda gideceğim güzel bir noktanın bilen bilmeyen insanlar tarafından talan edilmesini istemezdim. Ama yanlış yönlendirmek konusunda size katılıyorum. Benim gibi hiç söylemeyin daha iyi Ayrıca bu tür yanlışları önlemenin en iyi yolu tepki göstermekdir.
Boğaç bu güzel konuda benimde söyleyeceğim bikaç nacizane sözüm var.. yaklaşık 10 senedir kıyıdan ve elverirse tekneden yemli takımlarla amatör balıkçılık yapmaktayım. Daha öncesinde ise tatlı su avlarımızı değerli büyüklerimizin nezaretinde yaptım ve inanılmaz avlarına şahit oldum abilerimin.. Avcılıkta gördüğüm avlanılan yeri kolay kolay kimse kimseye söylemez.. Haklı yada haksız sebepler göstererek söylememe tercihinden yana kullanır biçok avcı av aldıgı bölgeyi.. En başta bilinçli avlanılmadığını, duyarlı olunamayacağını,bohçacı yada sepetçi tabir ettiğimiz '' bu ülkede hamsiyi balık diye tezgahta satıyorlar arkadaş ne ufağı ben bunu bırakmam geri'' diye söylemlerini sıkça duyduğumuz kişilerden dem vurur ve saklarlar tabi haklı olarak yerlerini. Sıkça duyulan, en dogru ve en akla yatkın sebeptir.. Sonrasında işin içine emek girer; '' çok yer gezdim ben burayı bulmak için, dünyanın benzinini yaktım, günlerim gecelerim gitti yok öyle hemen konmak arasın bulsun herkes'' şeklinde belkide biraz haklı veryansınla karışık sözlerle gerekçelerini söylerler.. Farklı yer söylemek ise kişinin kendi niyetiyle ilintilidir artık yalanada söylenecek bi gerekçe olmasa gerek benim şahsi fikrim ''yer söylemiyorum arkadaş'' diyebilmek daha dürüstçedir.. Av alanlarımız çok farklı bilindiği üzere her ne kadar 3 tarafı denizlerle çevrili,1 tane içdenizi olan sayısız göle akarsuya derelere ve barajlara sahip bir ülkemiz olsada amatör balıkçılık çokca bilinmemekte ve yapılmamaktadır yurdum insanı tarafından.. Buna boş zamanları geçirmek için malum kahve kültüründen tutunda, ''amaan kim uğraşacak akşam eve giderken alırım 2 kilo istavrit'' şeklinde hem kültürel hemde sosyal bi başlık altında geniş bir çerçeveden bakılabilir ve irdelenedilir.. Biz olayı daha basit ve şahıslar nezninde ele alırsak meseleye daha direk yaklaşır ve bu sorulara daha net cevaplar buluruz kanaatindeyim.. Bu kimilerine göre spordur,ya da hobi, kimilerine göre kafa dinlemek ve kimilerine görede o an suda ne var ne yoksa toplayıp gitmek.. Niyet ve amaçlar doğrultusunda kişiden kişiye değişen bir olgudur burada sözü edilen.. Ama burada aklıma gelmişken hemen şunuda ekleyeyim biz bu forumlarda ve sair yerlerde boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendirmek için kendimize bir bilen ararken bu işi ticari yapanlarlada muhatap oluyoruz istesekte istemesekte.. Adı ne kadarda amatör balıkçılık olsada görüyorumki işin ticaretini yapanlar her ortamda var.. Heyhat lafımız yok ekmek parası nihayetinde.. Ama bunun amatörlük adı altında yapılması birçok karışıklığa ve istenilmeyen durumlara yol açıyor.. Ortaokul talebesi genç delikanlı tuttuğu 1-2 ufak kaya balığını görsellerle paylaşmaya kalkınca her kafadan uyarılarla bin pişman oluyor yaptığına yapacağına.. Diğer yandan üstadımız teknesini dolduruyor her telden alkışlar gırla yükseliyor arşa.. hani nerde limit...?? Tebliğ diyoduk noldu ..??? işte bence mesele burada giriyor çıkmaza.. Yoksa amatör adam paylaşımcıdır bildiğinide bilmediğinide sunar tuttuğunuda tutmadığınıda gösterir kişisel çıkar şöyle dursun elinde olanıda vermeye kalkar bu hazzı herkes tadabilsin diye.. Yorumun başındada dediğim gibi bayadır yemli takımlarla amatör olarak avlanır ve bu balıkları hem çevreme dağıtır hemde afiyetle yerim.. Balık isteyen dostlarda ara ara bizde gidelim bir ara der teklifte bulunurlar bazen.. yada avlak yerini sorarlar hemen.. ilk günden en güzel en iri balıkları tutmaktır amaçları normal olarak.. Ama herşeyde oldugu gibi buradada zamanla pişmek gerektiğini, asgari düzeyde takım ve ekipmana sahip olunması gerektiğini geçte olsa öğrenirler.. Sabır bizim düşmanımız gibidir maalesef.. Onun yerine ganimete konmak, parsayı toplamak, suyu kurutmak gibi deyimler üretir hemen isteriz deniz anadan herşeyini.. Ama av demek sabır demektir ve bunun bilincine varanla paylaşmak lazım herseyi benim fikrimce.. En azından ben böyle bir yol buldum kendimce.. Yaklaşık 2 aydır yemli takımlarıma istirahat verdim bu ve birkaç siteyede aktif olarak katılmaya başladım.. Bilenlere sordum kimisi yanıtladı tüm içtenlikle takım ve teknik bilgileri verdi, kimisi tenezzül edip 2 çift kelam bile yazmadı.. Yardımcı olanlarda kendilerince dogru olanı dediler saolsunlar varolsunlar.. Av raporlarına hayran oldugum bir abimde 2 sene zaman lazım dedi atçekle balık tutmak için gerekli olan.. onunda dogrusu buydu zannımca.. Msnde yazıstıgım üstadların bazıları olayı atla deve yaptılar fütursuzca.. ''Yapamazsın uğraşma''dan tutta, tekne lazım alsana birtane senin durumun iyi hem bende gelirim öğretirim diyene kadar nelerini okudum bu 7 numara miyop gözlerimle Çok kişiye danışmak lazım arkadaşlar çoookk.. Her duyulana her denene itibar etmemek lazım, itidalli davranmak lazım malum çoluk çocuğun rızkını veriyoruz onca sahteye, makineye kamışa vs.. onları evde bırakıp gidiyoruz gece demeden gündüz demeden... hani nerde olmadı bizim balık işi dememek için.. o kadarda masraf ettim hiç affetmez diyodun abi bu sahteye dememek için.. gece boyunca üşüdüm dondum bize nasipten öte yol geçmez diyen olmadı dememek için.. ''Kesin olur..!!'' ''balık hiç düşünmez direk atlar..!!'' ''katil bu sahte affı yok..!!'' ''her kişinin ve erkişinin yanından ayırmaması gereken bi model...!!'' demeden önce bir düşünmek ve ben ne yapıyorum arkadaş diyebilmektir ustalık üstadlık bence.. yoksa yermekle, ahkam kesmekle, bi ben bilirim demekle olmuyor maalesef.. ilk raporumdaki avda hiç balık tutamadım ben arkadaslar ama zevkle ve aslanlar gibi arkadaslarımın tutugu balıkları elime alıp pozlar verdim.. beraber yapılan bi avdı.. bizde sen tuttun ben tuttum da olmazdı.. birinin arabası, diğerinin semaveri, bir diğerinin sahteleri, sohbeti, aşçılığı (ki biz ona analık diyoruz ) hepsi bir araya geldi ve bikaç balık tuttuk o gece. ve ben tahmini olarak arkadaslarlada konuşarak en büyüğüne yaklaşık 3 kg diye yazdım.. yazmaz olaydım be arkadaş.. balık 2 gün önce öğrendimki 2.100 kiloymus.. başka bir forumda abim dediğimin alaya alır sözleri ve ok gibi laflarıyla terkettim ne paylaşırım daha nede uğrarım o forumdan içeri ben.. Paylaşımlara kulp takmadan önce düşünmek lazım biraz... sözüm dinamitle ağla yada yasak herhangi bir metodla yapılmış av bile diyemeceğim insanlık dışı yakalama metodları haricindedir.. üzmemek lazım, gönülleri kırmamak lazım.. kaşıkla verip sonra kepçeye almaya kalkmamak lazım.. hevesleri kursağa dizmemek lazım değilmi..? Gece zıpkıncılarını şikayet etmek, ağ gerenleri ilgili kuruma bildirmek, olmadık iş peşinde olanları uyarmak olmadı konunun muhatabına olayı nakletmek bunlar zaten insan olanın yapması gerekenler.. Ama dediğim başka şeyler anlayana.. Birisi bize sordugunda ona ay durumlarından bahsetmek lazım, hava tahmin raporlarını okumayı öğretmek lazım.. mümkünse avlaklarının resimlerine bakıp surada olması muhtemel diyebilmek lazım.. şu kamış,bu makine, şunlarda sahteler değil olay.. insanlar heves ediyor.. zaman ve para harcıyor.. hepsinden önemlisi bu güzel siteye ve onların konu yazarlarına güveniyor itimat gösteriyor.. bakabiliyorsak olaya tüm hatlarıyla amenna.. yoksa gerisi teferruattır.. Heyecanlı ve bol avlı günler geceler dilerim tüm dostlara..
Anlatılanlara katılmamak elde değil. Konular için Teşekkürler. Avcılık ve atıcılıkta ''atmak'' genel olarak yapılan şeylerdir . Ama buraya gönül vermiş ve yurdumun her köşesinden üye olan arkadaşların da duygu ve bilgileriyle oynanmak hoş değil. Bir de ''burayı ben alayım'' ne demek onu anlamadım. bağışlayın. Sevgiyle kalın.
Sanırım daha sonra yorum yazılacak anlamına geliyor. Genel olarak katılıyorum. Avcılığın ruhunda atmak var onu kabul ederim. güler eğlenirsin. Ama yanlış yönlendirmemek gerek dediğiniz gibi. Bir de ek olarak henüz hiçbir paylaşımda bulunmamış kendini bile tanıtmamış bazı üyelerin ilk mesajlarında balık raporu vermesi var ki bazen akıllara zarar. boğazlar ve çevresi konusunda bakıyorsunuz , mesaj sayısı=1, attığı mesaj :"dün şurda idik. 2 kişi 6-7kg istavrit tuttuk" vs. başka da bir cevap paylaşım yok. Bunları da hiç dikkate almamak gerek. Masumane yalan da değil, bu şekilde mesaj atılıyorsa olay gerçek bile olsa inanamam. Kimse kusura bakmasın. Ayrıca raporlanan fotoğraf, mutfakdan mangaldan da olmamalı. (gerçi benim de bir pozum var mutfakta ama avlakta da var)
yazınızı bende birkaç kez okudum..kesinlikle doğru noktalara değinmişsiniz.. elbette unutmamalıdır ki burası bir paylaşım sitesi..ortak bir konu altında herkes bildiği bilmediği, yaptığı yapmadığı herşeyi paylaşıyor... ancak yalan yanlış rapor yazmanın nedeni nedir anlamış değilim..her rapor yazana bir cumhuriyet altını verilmiyor ki forumda...burda amaç kesinlikle paylaşım ve bilgi edinme olmalı.. özellikle ticari amaçlı gaza getirme konusunda katılıyorum size..çünkü uygulamada özelikle sahtelerin fiyatlandırılması rengi güzelmiş, şekli iyiymiş bu çok tutuluyor mantığı ile fiyatlandırılıyor..hatta geçenlerde kimdi hatırlamıyorum yine forumda 9 liraya aldığım sahte şimdi 18 lira olmuş diyordu bir arkadaşımız.. hayatı keyifli kılmak için insanların da hayattan keyif almaları gerekir..gündelik ve fani işlerle zaman kaybetmenin gereği yok.. forumda tanıdığım kadarıyla gayet iyi niyetli, temiz,dürüst oldukça güzel insanlar var, bu kişilerin kim olduğuda neler yaptığı belli o nedenle bir amatör olarak üstadları takibe devam..
Kesinlikle cok yerinde tespitler... Yine de butun bunların önüne gecmek imkan dahilinde olan birsey degil. Talep var ise, arz illaki olacak, birilerini bu sebepten suçlamak ne derece doğru... Kaldı ki tavsiye edilen veya önerilen malzemenin nasıl bir garantisi olur, bunu da anlamak güç, ornegin '' levrek katili '' gülerim sadece... Bugün levrek aldığım yemle ertesi gün tık demiyorsa, ertesi gun farklı bir yeme geliyorsa, ki cok sık karşılaşırım... iste ben bu katil sloganına gülerim sadece.. Kısaca satıcı her şeyi soyleyecektir, malını satmak icin her yola basvurabilir.. Bence asıl handikap birilerinin buna inanmak istemeleri '' abi bir sahte arıyorum levregin anasını ağlatsın '' yok böyle birsey, ama iste hersey burada başlıyor.... Tezcanlilik, kimse darılmasın ama- acgozluluk, kolaycılık, vs.. Sanki asıl sorun burada gibi... Avlak, benim icin de geçerli, kimse ile paylaşmam, keyfi burada, buyrun arayın bulun kendi avlaginizi, keyfini çıkarın .... Rasgelsin...
Çok değerli Üstadlarımızdan ve dostlarımızdan çok güzel yorumlar ,yerinde tespitler geliyor.Ne mutlu ki bam teline dokunmuşuz.
bende tüm bunlara katılıyorum, bende zamanında bir sürü gereksiz veya yanlış bilgi öğrendim, amatör balıkçıları soğutmamak lazım, biz bu işi sportif amaçla yapıyoruz amaç balık olsaydı pazarda kilo kilo satılıyor.
Boğaç çok güzel bir konu açtığın için teşekkürler ben yıllardır tekne ile marmarada ve bozcaadada avlanırım güzel balık yakaladığım yerleri güvendiğim insanlarlada payşlaşırım yem olsun takım olsun mesela yeniçiftlik tarafındaki taşımızda bu bölgediki herkesde bilir o taşı zaten en son gittiğimizde ilk defa sulunez denedik çok güzel sonuç aldık ayrıca midye,karides ve istavritde kullandık en iyi sonuç midye ve sülünezdi diğerlerine balık gelmedimi geldi ama o kadar verimli değildi avcının paalvrası boldur derler ya buradada aynı şey var adam kahvede oturmuş başkalarına dün şukadar balık yakaladım diye sallıyor adamda bizim bölgeden çıkıyor bilmeyenler inanıyor tabiki malzeme konusundada en iyi malzeme bildiğim malzemedir eskiden renkli sözlere inanıpta aldığım denize bir kere girmiş bir sürü sahte durur öyle kullandığımız malzemeleri yazmak güzel ama reklam yapılmasına karşıyım hepimizin evinde böyle kullanmadığımız kimbilir güneş görmemiş ne malzemeler vardır birde sitelere üye olup bilgi çalmaya gelenler var kusura bakmayın ben onlara öyle diyorum ben başka sitelere üyeyim oralardada durum aynı adamın iki mesajı var kendisini tanıtmamış abi koordinatlarını versene yok öyle yağma hiç kusura bakmasın güvendiğim insandanda saklamam müsaitsem teknemde bile misafir ederim oda ayrı şey herkese büyük balıklı avlar rastgele
Aslinda konuyu ilk okudugumda yanlis anlamistim.Ama yinede emin olmadigim icin yorum yazmamistim.Sonra verilen cevaplari inceledikten sonra bir daha okudum ve bende hak verdim acikcasi.Ozellikle en sondaki bir cumle cok iyiydi hakikaten : "Bir sözümde balık sevdalısı kalbi bu güzel hobi için atan ancak daha yolun başında olan dostlarıma ...Hayatta en güzeli kendin araştırmak ,kendin bulmak ve kendin kullanmaktır." kimse kizmasin ama ben birkac kez ayni seyi gordum.Mesela adam uye oluyor sadece birkac mesaji var yada ilk mesajinda avlak,vs,,,ogrenmeye calisiyor.Bu da bana hic ama hic samimi gelmiyor.Isin kotu yani ise bazen bu arkadaslara cevap veriliyor : " felanca yerden , su saatte,su yem ile tuttum" gibisinden.Ben herzaman avlak paylasilmasina karsiyim.Ama cok guvendigim birisi ise ozelden soylerim yerini.Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Biraz gec oldu ama ne kadar yerinde bir konu oldugunu anladim sonucta.Tesekkurler.Rastgele...
Merhaba, Konuyu açan Boğaç arkadaşımıza ve güzel yorumlarını esirgemeyen katılımcı arkadaşlara teşekkür ederim. Hassas ve güzel konulara parmak basılmış. Her toplulukta olduğu gibi, sitemizde büyük çoğunlukta örnek arkadaşlarımızın olmasının yanı sıra art niyetli kişilerin de olabileceğini bir noktada kabul etmeliyiz. Herşey insanoğlunun yapısında bulunabilmektedir. Bence önemli olan kişinin önce kendisine dürüst olmasıdır. Kendisine dürüst olamayan başkasına dürüst olamaz. Tecrübeler, ne yazık ki genelde kişilerin yaptığı yanlışları fark etmesi ile elde ediliyor. Turgay arkadaşımızın belirttiği gibi, bilgisine, tecrübesine ve bilgisini paylaşmaktan çekinmeyen, inandığımız arkadaşlarımıza sorunlarımızı ve sorularımızı özelden sormaktan çekinmeyeceğiz. Çünkü bir zamanlar onlar da sormuşlardı ve halen sordukları konular olduğuna inanıyorum. Bilginin sonu olmadığına göre, bilgelerimiz de daha bilgili olmak için araştırıyorlardır. Herkese güzel, zevkli ve doğru av günleri dilerim. Herkese rastgele..
Bir tutam tuz da ben atayım. Eski ustalarla yaptığımız sohbetlerde artık eski tat yok ; nedeni seninde üzerinde durduğun konular ve Turgayın dediği gibi yalan yanlış paylaşımlar , vatandaşın sözünü birebir aktarıyorum. Uzun süre av yapmayanlar benim gibi atıp tutuyorlarmış , ben bile kendi hakkım da şüpheye düştüm.Ortalık o kadar aspargas vede kasıtlı olan bilgi kirliliğiyle doluki , hangisi doğru hangisi yalan bilemiyorum, dedim ya kendimden bile şüphe duymaya başladım.
Amatör ruhları ve bu gazla madur olan müşterileri çok iyi bilirim.Biri benim.Çok çok yanlış sahteler alıp heba ettim.Arkadaşlara verdim.İçim yanmadımı yandı.Maddiyat belki ama sarsılan güveni asla geri getiremezler.Bu yüzdendirki birkaç dükkanı olaildiğince arkadaşlardan uzak tutuyorum.aman gitmeyin almayın diyerekten.Müşteri kaybederler.Ama koymaz bunlara çünkü enayi diye tabir ettikleri amator toy avcı ve avcı adayları çooooooooooooooook.Bulunğum bolgeyi sorup sacma sapan sahte öneren satıcımı dersiniz cuvalla var.Adam bulunduğum yeri bilmeden bide pişkin pişkin orda bununla çok balık tuttum demezmi Neyse avlak konusundada haklısın. Turgay abiyede çok katılıyorum.Çünkü hayvan insan karımışı bağzı millet gidip oranın a.q yana kadar uğraşıyor.Çünkü toplumca açız.Tüketime gayet müsayit bir toplumuz.Hem sanayi,hem ekonomi,hem vs vs uzar gider.Bu yüzden kimisi avlak ismi vermek istemez veya yanıltarak baska avlak yeri söyler.Bu diğer avcılar için hüsran olabilir ama olması gereken bu. Tezgah balığı koyan insanlarada (yaparlar mı yapmazlarmı bilemem)kimi kandırıyorsun?Tamam ben kandım ali kandı veli kandı.Sen kandın mı buna ey dangalakZihin olarak oluşmamış insan Yazım çok agresif olabilir kusura bakmayın.Bu aralar sinirliyim. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum sevgili forum üyeleri.Özellikle spin avcılıkta ne olur yerli yersiz fikirler vermeyelim.Özellikle kamış konusunda.Bilmiyorsak yada bilgimiz yoksa konuşmayalım arkadaşlar.Bazen okuyorum okadar açılmış konu varki.hala uçuyo millet.Tamam yeni üyeler görmez sorar ama be ey kardeşim sen bu konuları okumadın mı da daha zıttına fikirler veriyorsun. ÖR : spin kamış tercihi.verilen tavsiye 2.40 ve üstü diyen var.bir konuda 2.70 diyen var.Abi tekne olsun kıyı olsun ideali 210.-2.40 bunu adamlar denemiş uygulamış konu açmış sunmuş.Üstelik yıllarını veren var bu konu hakkında.Hadi yıllarıda kenara koy adam odaklınmış bu alana .Fikrini paşyaşıyor bizlere yardımcı olmak için.Uygulayıp teşekkür edileceğine aşık atanlar var Daha çok doluyum çok.Bu forum dostluk formu ve paylaşım formu.düzgün yönlendirmeler yapalım lütfen lütfen.Bilmiyorsak bildiğimiz kadar konuşalım. Doğru bilgi vermekte bir dostlukdur.maddi yönden düştüğümüz hataları başkası düşmesin diye uyarmakta dostluktur.Bu işe gönülvermiş arkadaşları bilgilensin diye gönüllü olarak çabalamak ta dostluktur. Benim alanım spin avcılığı.Bu konuda bana yardımcı olan Modena(SULH TURGAY KARAASLAN),ESKİNAMAN(MURAT SÜLÜŞ) e çok çok teşekkür ediyorum.