s.a ustalar bu levrek işinde yeniyim bu bölgede en iyi levrek yapacak nokta neresi olabilir http://imageshack.us/photo/my-images/838/adszkat.png/
Sevgili Okan, Tahminimce;(ki avlağı görmek daha faydalı olur) Aşağıda işaretlemiş olduğum; 1-2 nolu yer Azmak ağızları 3 nolu yer Liman giriş kısmı 4 nolu yer Kıyı şeridi(Rüzgarlı, dalgaların sahile vurduğu havalarda) levrek yakalamaya elverişli olacaktır. Şimdiden rastgele...
Çok usta olmamakla birlikte ben şansımı resime göre 3 le 4 numaralı yerlerde daha çok denerdim. rast gelsin..
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim demekki hep yalnış yerde denemişim ondan sonuç alalamadım düşünüyorum 1-2 numarada akşam denedim 2 kez bakalımk birde diğer noktaları dediğiniz zmanada tarıyacağım sağolun
1,2 ve 3 numaraları anladım. 2 numara yönünden, yani suyun aktığı yönde hem sabah erken hem de öğleden sonra saat 2 civarında levrek aldım. 3 numara da liman ağzı, o da tamam. 4 numara nın özelliği liman girişine yakın olması mı? Yoksa herhangi bir sahil şeridinde de rüzgarlı, bulutlu, dalganın kıyıya vurduğu yerde levrek almak mümkün mü?
1 işaretli yerden balık alacaksan 2 nin oldugu yerden atman gerek 2 den balık alacaksan 1 den atman gerek sonuc olarak 1 ile 2 nin farkı yok.her iki kıyıdan balık alma sansın var.mantık olarak 1 ve iki akan suyun denize karıstığı nokta balıklar yem bulmak icin yada kendini daha güvenli yer olarak bu suya gider avcı balıklarda bunu bilir o bölgede dolanır hatta kucuk balıkları takip ederek suyun ic kısımlarına kadar girebilir geceleri bilhassa denizde uzaman olanlar daha iyi bilir.
o dere denize akıyosa derede su derinliği varsa otoyolunda üstünde avlancak yerin varsa tam yolun üstünde ortyada derenin deniz tarafında avlan derim abicim. ama öyle maket balaıklarda falan olmaz. bildiğimiz levrek silikonlarından 8 santimliğini al. kurşunsuz olarak akıntıya bırak kamışı suya sarkıtıp aheste aheste ama çok yavaşça çek. levrek akıntıya karşı kaçmaya çalışan kefalleri yemeğe bayılır. ama dereden denize su akmıyosa bu anlattıklarımla hiç uğraşma.
süleyman abi dediğini deniyeceğim sahte iş yapmadı 4 ker enedim yok olmuyor ama merada levrek var yemli takımla karşımdaki adam 2 taebn aldı peş peşe bir taensi 4-5 kg civarı birşeydi bakalım raglou ile deniyeyim
Gerçekten biraz matematiksel ama agırlıklı olaraf felsefi ve mantıklı bir ifade..tebrikler kardeşim.. 1 ve 2 ve arasında fark yok ise o halde 1=2 dir.. ama neden farklı yazılır?
Artvin de görev yaparken hopa limanında avlanırdık. İstavrit ve mezgit. Borçka'da da Dağ Alası. Levrek hiç denemedim Karadenizde. Ama iş yapacak bir yere benziyor.
dene abicim ama sabırla dene. atçek olayını gençkene çok yaptık. bu işte hep sabırlı kimse o başarır. bizim bi arkadaş vardı. biz eğlencesine giderdik o sabırla hep giderdi. biz gidince 15 dakka atar bi cigara yakar balık yok ya derdik. arkadaş sürekli atar yakalardı. çok büyük balıklar aldı. yani abicim sabredicen. bide bu zamanda sıcak günleri dene. soğukta levrek kış uykusu gibi bişey oluyo. derine kaçıyo.
abicim sahte iş yapmadı derkene o maket balıklarımı diyosun ben hiç o maket balıkla levrek alanı görmedim. yani yoktur demiyorumda ben hiç karşılaşmadım. onlar biraz para tuzağı geliyo bana. bütün bildiğim arkadaşlar silikonlarla avnlanır. belki bu maket balıklarda iyidir bilemiyorum ama ben hiç görmedim. bide onun üstünde koca koca iğneler zangır zangır sallanırkene levrek ona öle kolay atlamaz gibi geliyo bana