slm ustalarıma sormak istediğim bir sorum olacak.ben tekirdağ mürefte'den bilen ustalarım buranın güzel levrek yaptığını bilir yanlız bugünlerde kıyıda ve iskele etrafında sürü olarak ispendek ve levrek bolca var buraya kadar herşey normal.sorun olan bunların ne canlı yeme nede rapalaya gelmemesi.şimdi levrek ustarına soruyorum neden şuan canlı yeme yada rapalaya hiç tepki göstermiyorlar.
Ustalık değil ama fikrimi söyleyebilirim. Belki sorun sadece bir kaç günlük meseleyse dolunayın ilk günlerinde geceleri bolca ve kolay avlanan levrek doyar ve dolunayla beraber artık tembellik yapmaya başlar. Dolunayın 14 ü geçtikten sonra karanlıklara kadar av verimi düşebiliyor. (tabiki kesin kural değil rüzgar yağmur vs etkenler değişebilir.) Ayrıca dolunay gecelerinin sabahlarında geceden doyan levrekler sahteye pek gelmezler. Ancak asıl önemlisi bölgede sardalya sürüleri kıyılamış olabilir. Bu sürüler de kolyay yem ve doymuş balık demektir. Muhtemelen etken budur. Tabi arkadaşların farklı düşünceleri olabilir.
KAtılıyorum, muhtemelen karınları şiş dolaşıyorlardır, Özkaynak sodası taksanız daha fazla rağbet ederler. Kati çözüm kavanoz kapağı ispariyle bırakma olabilir!!!!
Bu çok iyiydi "özkaynak sodası" yahu gece gece hiç güleceğim yoktu. Sen beni güldürdün, Allah'ta seni güldürsün.
akşam bizim buradada bir kaç ustaya sordum onlarda şuan yumurta bırakma zamanı 10-15 gün içinde hepsi canavar kesilir demek istediler.bakalım 10-15 gün daha bekleyeceğiz demek oluyor.bakalım bu sürede geçsin o zaman ne olacak.onuda burada yazacağım.gündoğarken ve batarkende denedik yemiyor çünkü.