Cumartesi gece saat 10 gibi balığa yeni merak bir arkadaşımla(Murat) dere ağzına gittik. Öncesinden at-çek yapmıştı ama zevk almadı sanırım. Ona önceki akşam mavruş(eşkina) avından kalan boru kurduyla 2 li dip takımı hazırlayıp köprünün üstünden derenin içine attım. Yemin nasıl takılacağını gösterdikten sonra derenin ağzından at-çek yapmaya başladım. Kısa bir süre sonra bağırmaya başladı bizimki "MEHMET KOŞ GELMİYO MİSİNA" tuttum harbi gelmiyo. Zar zor çekiyorum. Hemen boşluk vere vere köprünün üstünden derenin yanına indim misinayla beraber. Çekiyorum zar zor geliyor. Çekerkende bu işte bi gariplik var diyorum balık hiçmi kımıldamaz. Aklıma dip takımıyla aldığım 3kg lık levrek geliyor oda çekerken sakince gelmişti. Olurmu olur diyorum. Tam kıyılıycam bi baktım 2m boyunda dallarıyla beraber bir ağaç )))))) Bizimki üstten koştu ne yaptın diye. Gel diyorum balık burda ))) Ağacı kaldırıp önüne atıyorum. Bu ne dedi. Dedim al balığın ))) Kahkahayı basıyoruz beraber tabi. Uploaded with ImageShack.us Sonrasında ava devam ediyoruz. Makinenin mandalı arızalanınca dip takımına geçiyorum gece saat 1 gibi. Avın sonuna doğru minik bir vuruş ve balık kancada. Balık küçük belli. Alta inmeden köprüden alıyorum levrekciği. Benim daiwa saltigalar kadar boyu vardı Tam atıcam Murat dur dedi atma niye dedim tutarız 5 tane daha tavalık olur ) Olmaz dedim 10 tanede gelse gene atarım. Keza son 6-7 mavruş avımda hep küçük balıkları öpüp salıyorduk. Ondan dolayı mavruş avlarıma ait raporum yoktur Attırmadı balığı koydu çantaya. İlk avıdır dedim bi taraftan. Balık poşette 1 dk felan durdu. Dur dedim fotoğraf çekicem. 2 poz aldıktan sonra balığı tuttuğum gibi köprüden aşağı attım. Niye attın dedi. Dedim büyüyüp gelecek abisi Bize mi gelecek dedi büyüyüpde. Valla dedim bu şekilde alırsak ne bize ne de başkasına gelecek. Ava kısa bir süre daha devam edip 3 e doğru evin yolunu tuttuk. Sonraki gündüz ve gece yine at-çek denemelerime devam ettim fakat hiç tık yok.
- Niye attın - büyüyüp gelecek abisi - Bize mi gelecek büyüyüpde. - Valla bu şekilde alırsak ne bize ne de başkasına gelecek. Mehmet harikasın. Teşekkürler, akşamın keyfini senin rapordan aldım kardeş. Selamlarımla.
tebrik ederim arkadaşım gece çok adrenalinli geçmesede yinede oltanıza atılan bu balık azda olsa neşelendirmiştir sizi benim kanka da balık ayırt etmez,kızarım geri sal diye,ben olmasam indirecek çantaya el kadar ispendekleri çok meraklı,bir başladımı bırakmak bilmez at çek i,Allah dan tutamıyor,nadiren denk geliyor ona
Çok güzel bir anlatım olmuş Mehmet... En azından balığı görmüşsünüz. kaç seferdir bir tane bile göremedim, psikolojim bozuldu Ben de yarın sabah bir aksilik olmaz da uyanabilirsem değirmendere denemesi yapacağım. Sabah dersin yoksa sen de gel
Bende teşekkür ederim Söylediğim gibi levrekde en küçük balığım 40 cm civarıydı. İlk defa bu kadar küçüğünü tuttum. Mavruş avlarıma öğretmen arkadaşımla gidiyoruz. İnanın akıl almayan yollardan avlaklara gidiyoruz. Bu kadar eziyete rağmen tuttuğumuz balıkların %90 ını salmışızdır. O balık değilde 2m lik canavar daha çok neşelendirdi)))) Nurettin şehirden biraz uzaklaş Uzaklara yol al Araklı, Sürmene, Çarşıbaşı, Vakfıkebir buraları dene kardeşim. Durumumu biliyosun. Dersim olmasada okulda olmak zorundayım ben. İnşallah bi hafta sonu görüşürüz. Teşekkür ederim
Tebrik ederim Amator ruhun icin.Boyle insanlarin var oldugunu ve olacagini bilmek sevindirici. Rastgele...
"Bu şekilde alırsak ne bize ne de başkasına gelecek." Sanırım bu durum için bundan daha güzel bir ifade şekli olmazdı.
keyifli bir rapor...ellerine sağlık... gece avlarım da bende poşete çok tasma atmışımdır... çok değişik bir duygudur bu...inan bu kelimeleri yazarken bile gülüyorum...
Teşekkür ederim. İnşallah Murat'a olmuştur Teşekkürler Teşekkür ederim. Bide o insan ava yeni başlıyorsa O anki sevincini görecektiniz. Bende aldım misinayı o ağırlıkla beraber sordum vurdumu diye. Çünkü dere ağzı ve muhtelif şeyler gelmesi gayet normal. Vurdu diyince içimde bir heyecan oluştu Çekerken bide önde kayalar var. Onların arasından geçiririm dedim ama takıldı (dalları sanırım). Eyvah dedim taktık balığı. O sıra küçük darbelerle kurtardım kayanın üstünden dallar önüme atlayınca durumu siz düşünün