Arkadaşlar ve LEvrek üstatları , hafta sonu balık tutmaya gidecem inş. size birşey sormak istiyorum levrek avında gece at çek sonuç verir mi ? sahte olarak ise gelibolu sahtesi gedikleri camdan olma acayip birşey kullancam .. bununla balık tutacağıma şüpeliyim ama siz daha iyi bilirsiniz .. cevaplarınız bekliyorum saygılarımla
Levrek üstadı değilim ama zaten levrek avı genelde gece yapılan bir avdır. Gelibolu sahtesi bende kullandım, daha doğrusu çalıştım ama pek beceremedim. Bazı meralarda iyi işler çıkarsa da acemi olduğundan layıkıyla yüzdüremeyebilirsin. Bence yanına birkaç tane de gagalı sahte al. Rastgelsin...
Ges Ler su ustu çalışan sahtelerde gece is yapmaları daha zor olur ayrıca iyi bir wtd aksiyonu isterler tavsiyem az dalarli sahtelerden kullanman sarı ve beyaz fosforu renklere daha iyi verim alabilirsin
Lider sahteyide çok metediyolarlar. Gerçi ikiside benzeri ama kıyaslamaları felan var nette bakabilirsin orada aşırı dalgalı köpüren bir denizde suyun içinden gündüz atışlarla alıyolardı levrekleri. Gece beyaz ve tonlarını tercih edersen faydalı olacaktır.
En iyi av saatleri normal şartlarda gün batımı ve gün doğumu ( akşam suyu - sabah suyu ) diye bilinir, doğrudur da ama özellikle levrek avında gece avları çok iyi sonuçlar verir.Tavsiye olarak ta, defalarca denenip iyi sonuç alındığı için yanına birkaç tane maxrap 13 cm ( fs-fayu-fg-fpgh) alırsan, şansın daha fazla artacaktır.Şimdiden rastgele...
levrek gece av veren balıklardandır. özellikle çalkantılı suları,dalgadan küçük çakılların yerden kalkıp mamun vs canlıların ortaya çıktığı karambol suları sever. bu durumlarda iyice kıyılar.çok yakın mesafelerden büyük balık alabilirsin. ges lere gelince ben denemediğim için cevap veremiycem ama sen yinede yanına az dalarlı ve poper modellerden al. çünkü hafta sonu rüzgar yok gibi durgun havalarda poper iyi iş yapabilir. ama mevsim itibari ile avın kıt zamanı moralini bozma yinede.
gelibolu sahteleri su üstü sahtelerdir gece at çek yapacaksanız dalan gagalı sahteleri tercih etmelisiniz...