arkadaşlar malesef dünkü tutduğum levrek beni yanıltı yaklaşık 12cm uzunluğunda 6 7cm kalınlığında 2 tüp havyar çıktı kilo civarı aldığım levrek de de havyar çıkmıştıbanghead bundan sonra 2ay gibi süreç zarfında, sadece yakala bırak avı yapacağımı belirtmek isterim.... levrekler beni affetmeyecek kalın sağlıcakla...
Kadirciğim sağlık olsun. Tutmadan bilemezdin. En azından bundan sonra sayende belki de yüzlerce anaç Levrek kurtulacak diye umuyorum. Senin gibi amatörlerin çoğalması umuduyla. Mutlulukla kal arkadaşım.
inanırmısın Kerem kardeşim, sağ kankim bana sal bunu demişti,diğer sol kankim salma bir test yap demişti,çünkü öncekinin sidikliğinin alt kısmı daha sert idi,havyarlı çıkmıştı, bunda öyle birşey yok idi,ama buda havyarlı çıktı sağlık olsun,tecrube ede ede öğreniyoruz, şunu öğrendim aralık başların dan dan itibaren yumurtaları çoğalmıya başlıyor,bu balığın...
Burda da 15-20 gün önce tek tük havyar görülmeye başladı kadir abi,şu günlerde zaten yakaladıklarımız full havyar dikkat etmek lazım .
herkes senin kadar duyarlı olsa keşke Kadir abi...zaten sen tuttuğunun çoğunu salıyorsun...bizim burda, altınolukta ; denize dökülen şahin deresinin köprüsü var...kefale olta atıyolar..bir günde ben yanlarındayım seyrediyorum...amcamın ekmekli kefal oltasına ufak bi levrek atladı hani derler ya her kefal sürüsünün içinde muhakkak bir iki yavru levrek vardır diye...levrek ekmeğe atladı tabi takıldı...ama ufacık, 15cm ya vardır ya yoktur...dayının teki "onu salmazsan balıkçı değilsin" şeklinde uyardı ama adam dinlemedi "ne salıcam yeaa" dedi pişkin pişkin... ya bu arada okuma alumina kıtlığı var galiba piyasada bugün aradığım yerden de "o yok abi yaa" dediler
Olsun abi, saldığın levreklere say. Bende her nekadar gaza gelsem de ay sonuna kadar gitmeyeceğim levreğe. (Yakalarsam salamam diye korkumdan) Umarım ay sonuna kadar yumurta bırakmış olurlar, yoksa daha fazla dayanamam ben
sağolun arkadaşlar abilerim teşekkür ederim akdeniz bölgesi diğer denizlerimize nazaran en geç soğuyan deniz,şuan bile denize giriyorlar ben henüz girmedim ama hava güzel olduğunda sahile ineceksem öğlen civarı,yüzmeyi hedeflerim,geçen sene kışın çok girdim suya diyeceğim o durki sular henüz tam soğumamışken bile havyarlanmış balık, buralarda böyle ise diğer denizlerimizde aynı durum söz konusu,çoğu yer dende havyarlı olduğu bilgisi geliyor... şimdi asıl konuya gelelim,15 20cm 25 30cm lik levrek,gerçek den ufak dır bir spin avına gönül veren için,,ilk yeni başlıyan hevesini almak için salmaz heyecandandır normal dir,benimde öyle bir paylaşımım olmuştu vakti zamanında, işin özünü öğrendikçe bilgilendim... özgürlüğüne kavuşturmak gerek küçük ispendekleri,ergenlik çağına ulaşmamış boyutlarını..... ben bu sefer sol kankime uydum hata ettim....telefasini yapacağım inşallah,mekanlar da uyarı niteliğin de, geçen yıl 2 kişiyi uyardım adam gibi karşıladılar...öyle insana ben yardımcı olurum... ama tutar 15 20cm lik ispendeği çantaya indirir,ters cevap verirse uyardığım vakit, sinirlerim gerilir,aşağıdaki balığı uyandırırım işini bozarım
dünkü raporuna da yazmistim kadir.büyük ihtimalle havyarlidir diye.balik omzundayken karin bölgesinden belli oluyordu.ama senin konuyla ilgili duyarliligini herkes biliyor sonuçta
Abi 32 cm lik ufak sınırından çıkmış oluyo demi? En son 30 cm yazmışın. Ufak deme gözünü seveyim, 23 cm'lik alıkoyduğum ispendeğin vicdan azabı geçmedi daha.
Kadir bey Aralık başından Şubat sonuna kadar 35 cm boyunda olan levreklerde bazen havyarlı oluyor. Ancak 37 cm ve üzerinde bu aylarda havyarlı olma olasılığı %90 civarındadır. Geri kalan %10 ya havyarını dökmüş olur yada çok geç havyar yapmaya başlar. Ben bu bulguları 2 yıldır yakaladığım levrekleri inceleyerek ulaştım. Ancak bölgesel olarak istisnayi durumlar ortaya çıkabilir ben İzmir deyim ama daha soğuk bölgelerde bu yumurtlama dönemi uzarken daha sıcak bölgelerde bu durum daha kısa olabilir. İyi avlar dilerim rastgele.
Birmibirimizden çok şey öğreniyoruz ,ben de bundan sonra yakala bırak a geçtim,teşekkürler Kadir abi , çok değerli bilgiler ve tecrübeler,bizimle paylaşmanda ayrıca çok kaliteli bir davranış.Çoğalacağız ve kıyı avcıları olarak bunu çok daha kaliteli hale getireceğiz.
Kardeşim, son raporundan sonra baya bir heveslenmiştim mera ya gitmek için, anlaşılan biraz daha beklemek zorunda kalacağız, sağlık olsun. Hem cuma ve cumartesi ege ve akdeniz de müthiş bir fırtına ve yağmur uyarısı var. Aman sen de meraya gideyim falan deme, tedbiri elden bırakma. Bu arada şunu sorayım bu havyar dökme merasimi ne kadar sürüyor. Ne zamana kadar bekleyelim.
geçmiş olsun kadir abi İNŞALLAH bundan sonra olmaz herşeyde bir hayır vardır en azından biz yakaladığımız levrekleri salarız