arkadaşlar sabah ve akşamları kıyıdan küçük mırmırlar yakalıyorum kıyıdan mırmırla bırakma yapsam levrek alabilir miyiz mırmırla levrek yakalayan var mı ?
yakalanır evet.kıyıdan yem ile av yapıcaksan tavsiyem kaya balığıdır.bu arada hakan ben de antalyada yaşıyorum.bu aralar antalya kıyılarında ispendek den başka birşeyin olduğunu ne gördüm ne duydum.
teşekkür ederim ben alanyada avlanıyorum limanda gece kefalle bırakma ile alıyorlarmış tabi kefali yakalayamıyorum ama mırmırı haddinden fazla büyükleri alayım küçükleri de yem yapalım
bizim orda balıkhane var arkasında afedersiniz lagım var hem oraya aşırı balık ölüsü atılıyor buraya levrek gelir mi hadi geldi diyelim o levrek yenir mi aşırı kefal var merada taktırmayla alıyo millet
hayvan dışkısı ya da iç organları balıklar için bir besin kaynağı tavuklar bile gübreleri katıştırıyorlar solucan sülük vb yaratıklarla besleniyorlar ozaman tavuk da yemeyelim aslında beyaz etli canlılardan uzak duralım
Hakan bende Antalyadayım dün bereketli bi av geçirdim mırmır , lokum tuttum her gittiğimde denerim fakat başarısız oldum şimdiye kadar , hangi bölgede avlanıyorsun
hocam biz sabah 5 te alanya sahiline inioz sabah erken saatlerde tek iğne kalamar veya sübye ile sargoza atıyoruz bi yandanda kamışlarla sokar avlıyoz kayalıklardan 3 kişi 70 adet tuttuk pabuç gibi akşam üstü de kumluk sahilden mırmır yakalıoz yani sabah akşam balıktayız
Mırmır tehlike anında kendini kuma gömen bir balık olduğundan, levrek bırakmasında işe yarayacağını sanmıyorum.
İki kez denedim belek boğazkent kıyılarında ikiye bölünmüş olarak geldiler yani yengeçler işi götürmüş sanırım Bide lokum ( sivri burun gümüş) le deneme yapmayı planlıyorum abi
Önce kaliteli 0,20 lik misinayı iyice zımparalanmış tahta bir kelebe (dikdörtgen 10X15X cm ebatlarında) sarın. ağırlık kullanmadan 0,1-2 numara kısa sap iğneyi ucuna bağlayın. iğneyi mırmıra zarar vermeden solungacından geçirip ağzından çıkartın. Yemi denize atarken savurmak yerine önceden 20-25 metre misinayı kelepten düzgün zemine boşaltıp, yemi incitmemek için fırlatırken avucunuzu kullanın. Yemi deniz gönderdikten sonra fazla misinayı kelebe sarıp, misina üstte kalacak şekilde kelebi yan olarak düz bir zemine bırakın ve oradan uzaklaşıp kelebi gözünüzle takip edin. Levrek canlı yemi ağzına aldığında hemen yutmaz bir süre sürükler. bu esnadaki ilk hareketinde tahta kelep hemen denize döner ve üstündeki misina boşalmaya başlar... Çok aceleci olmanız gerek yoktur. sakince gidip kelebi elinize alın ve uygun anda (levreğin ilk hamlesinde ürkek ve yavaş, sonrakinde ise daha hızlıdır) tasmalayın. Gerisi size kalmış
Acaba bu yok diyenler balıkçılık geçmişinde kaç kez ufak mırmır ile bırakma yapmışta yakalayamamış ? pekalada iyi bir tercihtir levrek için. canlı tutabilin yeter bol şans:thumb: