Levrekler açığamı gitti?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sando tarafından paylaşıldı.

1. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    Yaklaşık 6 ay kadar levrek avı ile ilgilenmekteyim ilk defa eylül ya da ekim ayında levrekle tanıştım hemde ilk avımda, o zamanlar avlak yerimde levrekler cirit atarlardı bir yandan kaçan kefaller bir yanda onları kovalayan levrekleri rahatlıkla izleyebilirdim.
    Ama son 2 haftadır ortada ne levrek var ne de deniz yüzeyinde hareketler. dikkatimi çeken bir konuda her zaman en az 5-6 kişi olurdu levrek avlayan bu bazen 15-20 de olurdu ama bu son iki hafta benden başka kimseler yok :)
    Benim bilmediğim bir durummu var? yani levrekler açığamı gitti ondanmı hareket yok? :confused:
    Bu sabah yine gittim, yine kimse yok yaklaşık 2.5-3 saat her bölgeden at çek yapsamda ne bir takip nede bir hareket gördüm. yanımda bulunan yaklaşık 15 civarında sahteyi denedim bir tek kendimi atmadığım kaldı suya :D
    Cidden nerde bu levrekler? :confused: Bittimi yani levrek avı? idk cyr
    Bidaha ne zaman gelirler ve av verirler? Konu hakkında tecrübe sahibi olan arkadaşlardan biraz bilgi alabilirmiyim?
    Sanırım olta makine ve sahtelerin temizlik ve bakımını yapıp bir süreliğine rafa kaldırmak gerekecek cyr

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    sabah güneş doğmadan gidin, akdenizde eylülden ocağa kadar oluyor,
    aslında mersinde hermevsim bulunur bu melet ama feleğin gözü kör olsun bize denk gelmiyor

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    levrek henüz yumurtayı dökmedi abi tam olarak.mart ayı ortalarını bulur bu.nisan mayıs da yüzünü göstersede av verimi kasım aralığa göre düşer... ortalık yem kaynar onun için..

sular sıcayınca biraz daha derine iner,denize dökülen tatlı su içlerinde barınır,,
    nasıl bi tatlı su da barınır...suyu soğuk olan derin tatlısu ırmaklarında barınır..
    manavgat ırmağı gibi..
    sıradan derede barınmaz zira derin deyildir.su sıcaklığı önemli husustur.

şuan için seyreldi burda levrek.tek tük yüzünü görebiliyorumm..

2 gündür 3 levro gördüm.3ü de atladı alamadı:rolleyes:

bunların gözlerinde problemmi var şaşırdım kaldımidk

dün 2 kilo civarı bir levro sahteye yandan daldı..50cm geriden ağzı açık saldırıyor:)

sahte tam dalganın tepesinde levrek yandan hışımla çıktı aha kapacak derken...
    dalga düşünce yukrıdan aşağıya,, levreğin hesabı tutmadı iğnenin ucu yaladı geçti:D

bu gün 2 saldırı oldu yine alamadılar.takip deyil saldırı..biri milimlerle kurtuldu,,diğeri sahtenin üstünden atladı:D hedefi tutduramıyorlar 2 gündür:D
    bunların ayarı kaçmışidk :D

2 gündür deniz gel git dalgalı çalkantılı..sahteye aksiyon verdirmede çok zorlanıyorum o denli çalkantılı..

levreğin isabetsiz atlayışını buna bağlıyorum benn..

4. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Eylul ekim kasim kadar verim alman zor zaten.Ozellikle akdeniz ve egede kiyidan balik avi mevsimi bu aylardir.Kisin veya diger aylarda tutulur tabii ama baligin en bol oldugu mevsim eylul ekim kasim.Rastgele=))

reeling :hungry:

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    az önce avlağa bi koşu bakıp geldim, hiç kıpırtı yok, deniz çarşaf gibi
    sabah su çok güzel olacak gibi, hazırlıklar tamam, erkenden dükkana gitmeden önce kesin olta atacam

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben sabah suyuna da inecektim yağmur döktürüyor.yarın içinde yağışlı gösteriyor..

7. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    öncelikle herkese günaydın. yaklaşık bir haftadır forumun her bir köşesini alt üst ederek okumaya çalıştım ama daha çok levrek avcılığı hakkındaki bölümleri.o kadar değerli paylaşımlar olmuşki herkese bunlar için teşekkür ederim.yalnız eğer bir konuda çok bilgili değilseniz ve bunu sadece okumakla gidermeye çalışırsanız benim gibi kafanız alllak bullak olur:) ben bu levrek avcılığı için kendime bir takım hazırlamak istiyorum ve şimdilik sadece kamış ve makineye karar vermiş bulunmaktayım; ki bunda bu son indirimlerinde baya bir etkisi oldu. makine olarak okuma trio 40S, kamış olarakta okuma v system 10-40 gr atarlı 270 cm düşünüyorum.ancak bu takım için misina konusunda baya bi kararsıızım sizlerden yardımcı olmanızı rica edeceğim.bana direk marka ve model olarak bir iki isim verebirseniz çok sevinirim şimdideen teşekkürler.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Buralarda da levrek pek yok. Atçek yapan da bariz şekilde azaldı.

Kadir abi, saldıran ve sahteyi yakalayamayan levrek nasıl kefal neyim yakalıyo. :D Bi kere de benim başıma gelmişti. :D

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    avcı!! lar hep böyledir..
    gün gelir isabetli atış yapar, isabetli dalar sahteye,gün gelir ıskalarlar:)

balığa saldıran avcı balığı anında yakaladığım çok oldu.hiç birinin karnında yeni yutmuş balığa rasgelmedim..ya eski idi midesindeki balık vs canlılar.yada mideleri boştu:)

sonuç alınamıyan atlayış bunlar..ama deniz aşırı çalkantılı olmasa sahte düz istikamette geleceğinden daha iyi sonuç alınırdı...

kyıya yakın 1mt civarı yükseldi dalga,sahte dalganın tepesinde dalga ile birlikde aşağı düşmek üzere,o ara aniden çıka gelen levro ağzı açmış sahteye hamlesini yapıyordu..çok net gördüm.dalga vardı ama su berraktı..
    bu esnada dalga düştü ortalık bulandı.balıkda sahteye ulaşmıştı,,dalganın aşağı düşmesi ile plan bozuldu..hepsi anlık oldu...

dün daha sakin dalga vardı..yine tutduramadılar,biri kıl payı kurtuldu.diğeri nasıl hışımla saldırdıysa.sahtenin sağından çıktı solundan daldı suya:D

..

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kadir abi, su üstü sahtelerle avlanmayı tercih ettiğini ve daha fazla zevk aldığını biliyorum ama böyle havalarda Semih Şentürk'ü sahaya sürmek daha doğru bir tercih olmazmıydı sence?

Bende bir kere Sammy'i çalkantılı denizde yüzdüreyim dedim, aksiyon veremedim. Sahteyi değiştirdim, dalan sahte takmıştım.

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gel git dalgalarda gagalıda etkileniyor ama su üstü kadar deyil..semih çantada idi,lakin tutku su üstüne iyice yapıştı..elim gitmiyor gagalı sahtelere:D levreği sahteye saldırırken görmem lazım :) adrenalin burda başlıyor :D
    ha yazın kullanabilirim levreğin kaybolduğu dönemlerde...baracuda için..

12. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    şu iki makine konusunda kararsız kaldım ve bugün ya da yarın birisini almalıyım artık.sizlerin yardımına ihtiyacım var.at-çek ile levrek avı için; okuma trio 40S makine ile okuma v system 270 cm 10-40 gr atarlı kamışmı? trio 30S ile 240 cm 10-40 gr atarlı kamış mı daha iyi?birde misina konusunda yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

13. ilkerjim

ilkerjim iLKeR

Favori Kamış:
    Okuma VS ystem Spin.
    Favori Makine:
    Daiwa
    En İyi Avı:
    2,1 Kg Çipura
    makinalar için birşey diyemem ama kamışlarda 240 benm tercihim bileğinize güveniyorsanız 1.80 ilede avlanırsınız ben ilk 1.80 40-80 gr ile başlamıştım at çek avına bilgisizlik diyelim ama öyle savuruyordumki kollarım kopuyordu bidaha avlanmam diye söylenerek gidiyordum eve :D
    şimdi 2.40 lık bi kamışım var

http://www.avmarketi.com/asp/product/18660/Silstar-Technoflex-spin-240-cm-Kamis
    benm bi marka takıntım yok okuma vs diye gözüme takıldı aldım bu fiyata daha iyiside vardır belki ama hislerimle aldım sadece begendim :) gayette memnunum sahteyi uçuruyorum ve kol agrısıda yok :)

misinamıda bu markadan yana kullandım bi tavsiye üzerine 0.10 örgü misina

http://www.avmarketi.com/asp/product/136887/Savagear-Adrenaline-HD-120mt-Orgu-Misina-Fluo-Yellow

14. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    240 kamışı kullanmak daha konforlu su üstü sahtelerde.ancak 270 ilede pek ala güzel aksiyonlar verdirebilirsin..

karadeniz in dalgası bol olur tahminim..bu gibi yerde kısa kamış ile zorlanırsın..kıyıda atçek yaparken,uzak atımlarda uzun kamış daha avantajlıdır
    ben su üstü ağırlıklı çalıştığım için 240ı ağırlıklı kullanıyorum..diğer merada dalga çok olduğundan 240ile zorlanıyorum..bu gibi bölgelerde 270 tercih ediyorum

240 ile 270 arasında 30cm uç uzunluk farkı var,,sap kısmı ile arasında 5 6cm uzunluk farkı var..

sap kısmı 240göre birazcık daha kalın.her 2 kamışda ele güzel oturuyor..

makina 30 luk ile 40lık arasında 5gram fark varmış açıklamada öyle yazıyor,,ben olsan 40lık tercih ederim..
    geniş kafaya misina daha düzgün oturur,üst üste binmeler nadir gözükür..

15. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yardımlarınız için çok tşk ediyorum.inanın ki bu işler bilmeyene çok zor.tam şu diyorum sonra başka bir konuya bakıyorum kafam karışıyor bir türlü karar veremiyorum yani. daha fazla araştırmadan en iyisi ben trio40s i birde 270 cm 10-40 gr atarlı kamış takımını alayım. misina konusunda ilker bey sağolsun yorum yapmış kadir bey birde sizden öneri alsam.

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben süper maksim misina kullanıyorum.100mt 10tl civarı..beni hiç üzmedi...:)

17. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    çok teşekkürler yardımlarınız için.umarım sayenizde oluşturduğum takımlar sayesinde güzel avlar çıkararım. herkese bol şans.

18. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

balık aslında yok değil tabiki var kadir arkadaşımızın da belittiği gibi balık yumurtada halen , tam anlamıyla bu süreci tamamlamış değil ve beslenme alışkanlığıda bu dönemlerde sadece deniz biti dediğimiz canlılarla gerçekleşir, busebeble deniz biti hariç olağanüstü bir durum sözkonusu olmadıkça hayvan sadece bu canlılarla beslenir, ancak çokdeğil mart ortalarını geçmeden beklediğimiz avları görmek mümkün olacaktır işallah, rasgele