levrekler ve ispendekler...at-çek ve yakala-bırak...izmir avımız...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

Sevgili forum üyeleri hepinize yeni bir av raporu ile merhaba demek istiyorum…
    Tam iki gün süren spin avımızda çokça levrek ve ispendek yakama şansımız oldu…öncelikle belirtmek isterim ki bu av da yakalanan tüm balıklar hiçbir şekilde zarar görmeden geri iade edildi…yine diğer avlarımızda olduğu gibi bu avımızda da sizlere elimizden geldiğince iyi aktarım yapmak gayretinde olduk…ayrıca sizler için de bir video hazırladık…bu video WTD aksiyonu ile ilgili…walk the dog aksiyonu bildiğiniz üzere günümüzde spin avcıları tarafından sıkça kullanılmaya başlayan bir teknik oldu…ancak bazen forumda bu tekniğin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili konular açılmakta ve verilen video linklerinin İngilizce olduğundan dolayısı ile anlaşılmadığından bahsedilmekte…bizde Aykut (koxford) ile beraber sizler için bu tekniğin nasıl yapılması gerektiğini anlatan bir video hazırladık…umuyoruz ki yardımcı olacaktır…

Walk the dog nasıl yapılır…işte linkler…hem youtube hem daily motion…herkes izlesin diye…

http://www.youtube.com/watch?v=Ere_q2sJuRY

http://www.dailymotion.com/video/xf4bzw_wtd-aksiyonu-nasyl-yapylyr-walk-the_sport

Yapmayı düşündüğümüz bu av için yaklaşık iki haftadır plan yapıyorduk…sonunda en uygun zamanı ayarlayarak bu avı yapma ve siz değerli üyelerle paylaşma imkanımız oldu…

Bunun dışında ise benim için yine bu avı özel kılan bir durum ise değerli büyüğüm Bahadır SARICA ile tanışma fırsatına sahip olabilmem…bunun için sevgili aykuta bir kez daha ayrıca teşekkür etmek istiyorum…

Evet gelelim bu avımıza dair ayrıntılara…

Yer :İzmir kıyı şeridi
    Süre:2 gün
    Ekipman: mutelif modellerde shimano spin kamışlar ve spin makineler …Daiwa saltigalar,maria euro style ve maria chaseler,river2sea,strike pro floating(az batan) ve su üstü (top water ) sahteler…

Hedef balık:Marlin-sail fish(kılıç balığı türleri),yellow fin-blue fin tuna(orkinos):D

Yakalanan balıklar:çeşitli boy ve kiloda levrekler ve ispendekler…

Sonuç: hedeflenen balıklar yakalanamadığı için avlanan bütün levrek ve ispendekler geri salınmıştır…:D :D

Şimdi hedeflenen balıkları okuyunca nasıl yani ne alaka dediğinizi duyar gibi oluyorum…yani daha düne kadar levrek tutamıyorum diye şaç baş yolan turgaya ne oldu da fena halde hedef büyüttü dediğinizi duyar gibiyim…ya görüyorsunuz değil mi bir karış ispendek tutunca levrek yalan oldu…:D

Neyse gelelim bu avda ki tecrübelere…

Avlak alanında Bahadır SARICA’nın katılımı ile gerçekleşen bir kaynaşma ve tanışmadan sonra halimizi görmenizi isterdim…yani bu anı anlatma için size şöyle bir benzetme yapsam tam olur …hani eşlerimiz annelerimiz paralı günler yapar yada kadın kadına bir evde toplanıp vur patlasın çal oynasın eğlenirler ve bu arada birbirlerine yaptıkları el örgüleri danteller kekler börekler gösterilir tarifler verilir ya..bizimde durumumuz aynı öyleydi…tabi biz çay içmedik başka bir şey içtik…zaten ne olduysa onu içince bende ki hedef balıklar birden modifiye oldu…ikinci kadehte aklımdan burada kesin kılıç balığı vardır diye geçmeye başladı:D … hani bir bardak daha içsem at-çek yapıp katil balina tutacağım:D …bir ara aykuta baktım kendi kendine sırıtıyordu:D …tabi kadeh ölçüsü normal olmayıp su bardağı boyunca olunca insan ister istemez bir tuhaf oluyor…neyse biz bir yayılmaya başladık olduğumuz yere…herkes birbirine sahtelerini gösteriyor…silikonlar havada uçuyor…yok o öyle olmaz böyle olur falan…halimizi dışarıdan gören bizi malzemeci sanar…her şey yayılmış vaziyette…zaten en son Bahadır ağabey rest çekti:) …yeni aldığı sahtesini çıkarttı…hakkını vermek lazım…bence çok iş yapar…işte bu o güzel sahtenin resmi…kesinlikle iş yapacak storm marka yılan balığı taklidi…

Daha sonra tecrübe paylaşımları bitince teoriden çıkıp pratiğe döndük…at-çek avımız başladı…hem sohbet edip hem avımızı yapıyoruz …aklımdayken hemen bir konuya değinmek istiyorum…içimizde mutlaka river2sea markasına ait olan rover98 modelini kullanan vardır…bildiniz üzere bu sahtenin arkasında bir tüy var…benden size tavsiye o tüyü oradan sökün…çünkü bana göre sahtenin bütün aksiyonunu bozuyor hatta atış mesafesini bile engelliyor…tüy sahtenin atım esnasında ki aerodinamiğini bozuyor havaya karşı direnç uygulayıp sahtenin kısa mesafede kalmasına neden oluyor…bu kıyıda rüzgara karşı atışta çok daha olumsuz oluyor…daha önce de yapmıştım ama artık bu avda iyice emin oldum…

İlk balığı sabaha karşı ben aldım…güzel bir levrekti…ama ortada kılıç balığı yada orkinosa dair en ufak bir belirti yoktu…bu çok ilginç bir durumdu…olması gerekiyordu…çok tuhaf…alkol hala etkisini sürdürüyor anlaşılan…evet levrek tutamayan turgay bu sefer levrekte tuttu ve geri saldı…aslında salınma videosu olacaktı ama galiba alkolün etkisi Aykut da hala devam ediyordu bende olduğu gibi…halimiz çok komikti…Aykut kamerayı eline almış tutuyor bende balıkla ilgili bilgi verip balığı salıyorum…aklıma geldikçe gülüyorum…şu an bunu yazarken bile…:D :D :D ...işte resim…

Avımızın ilk gününü sonlandırıp eve doğru yol alırken üzerimizde tatlı bir yorgunluk vardı…ilk akşamda bize eşlik ederek çok güzel vakit geirmemizi sağlayan Bahadır SARICA ağabeyimize buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum…seni tanımak büyük zevk ağabey…iyi ki varsın…

Uyuduk uyandık…planlamamız hazırlandı…bu sefer kesin kılıç balığı yakalıyacaktık…Aykut, aykutun değerli eşi mine ve ben avlağa yeni bir maceraya doğru yelken açtık…kıyı şeridine ulaştık yerleştik ve avımız başladı…başlangıç saatlerinde sıkça ispendekler yakalandı ve geri salındı…bu arada avlak alanında bulunan Mahmut ağabey at-çek yaparken bir adet sübye aldı…resimledik ve geri saldı…

Verilen kısa bir arada minenin güzel kızarmasını yiyip nescafelerimizi içip enerji topladık…ellerine sağlık mine…çok lezzetli olmuştu…çok teşekkürler…

Sabaha karşı vuruşlar çok daha sıklaştı…çokça ispendekler sahtelerimizi ziyaret ediyorlardı…gün aydınlanmaya yakın Aykutun kullandığı river2sea buble pen modeli su üstü sahtesine güzel bir levrek oturdu…1500 gramdan biraz daha fazla olan bu levrek geri salındı…yakalanma ve salınma anını gösteren video izlemeniz için iki farklı siteye yüklendi malum sorundan ötürü…ayrıca unutmadan güzel bir video daha var oda yine Aykutun sahtesine vuran ve aykutu bir süre uğraştıran küçük ve gıcık bir zargana yavrusuna ait…bunlar işte bu anlara ait video linkleri…

Hemen belirtmek istiyorum hem youtube hemde daily motion sitelerine yükleme yaptık yani herkes bu videoları izleyebilecek..

İlk link aykutun yakaladığı ispendeği bırakırken çekilen videoya ait…

http://www.youtube.com/watch?v=tNzjkz0Egzk

http://www.dailymotion.com/video/xf47he_sea-bass-hunting-catch-release-levr_sport

ikinci link aykutun yakaladığı levrek videosu mutlaka izleyin güzel oldu çünkü…

http://www.youtube.com/watch?v=n-h4DSBHyoU

http://www.dailymotion.com/video/xf4e5o_sabah-suyunda-su-ustu-sahte-ile-yak_sport

ve aykutun uğraştıran gıcık zargana yavrusu ve kefal kovalayan levrekler…izlemenizi tavsiye ediyorum…:D

http://www.youtube.com/watch?v=Ddh0hCcthGc&feature=sub

http://www.dailymotion.com/video/xf4dlj_yakalanan-zargana-ve-combaklayan-le_sport

Bu arada avlak alanımızda karşılaştığımız beslenmek için orada bulunan iki küçük penguende bize bir süre eşlik etti ve beraber birkaç kare resim çekilmemize izin verdi…(alkolün etkisi hala devam ediyor):D :D :D

Şimdi gelelim günün sonunda bizi bekleyen o inanılmaz sürprize…avımızı sonlandırıp toparlandıktan sonra aykutun çay ve meşhur İzmir boyozu teklifine fazla direnç göstermeden güzel bir kafeye oturduk…çaylarımız eşliğinde boyoz yiyoruz sohbet edip şakalaşıyoruz…avı değerlendirip sonuçları hakkında konuşuyoruz…bu arada bende denize bakıyorum…bakıyorum…bakıyorum…baktığım noktada birden bir kılıç balığı beliriyor…sırt yüzgeci suyu öyle bir yarıyor ki…martılar paniklemiş…kuvvetle muhtemel kefal kovalıyor…evet hedef balık tam karşımızda büyük bir hızla avına saldırıyor…yerimizden fırlıyoruz…ağzımız açık…muhteşem bir manzara…nerede olsa tanırım bu balığı…biliyorsunuz su altında en hızlı olan o…sonra orkinos ve üçüncü sırada barracuda…balık kıyıya çok yakın balıkçı barınağı hizasında…mutlulukla izliyoruz manzarayı…içimden merak etme mutlaka buluşacağız diyorum…

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Ekim 2010
  2. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Önce teşekkürle başlayacağım, ama teşekküre nereden başlayacağımı bilemedim doğrusu...

Sevgili Turgay önce sana teşekkür edeceğim, hem böyle bir etkinliği beraberce gerçekleştirmemizi sağladığın için hem de verilen bütün emekleri böyle eşsiz bir raporla taçlandırdığın için... Raporun beni nasıl gülümsetti, nasıl sevince boğdu anlatamam; sen de hayatta hep gülesin, ne muradın varsa bulasın:) Aslında seninle tanıştığımızdan bu yana birbirimizle paylaştığımız her şey için teşekkür ediyorum sana bu vesileyle.

Ve Sevgili Bahadır Abi'ye (Bahadır Sarıca) kocaman bir teşekkür borcum var kuşkusuz. Bahadır Abi ile ilk tanışıklığımız onun çok nazik bir davetiyle birkaç ay evvel gerçekleşmişse de, sonradan bir türlü ziyaretine gidememiş veya onunla buluşamamıştım. Ne mutlu ki bu kez hep beraber buluşabildik ve gerçekten çok saygı ve sevgi duyduğum Bahadır Abi hafta içi olmasına ve gündüz çalışacak olmasına rağmen bizi yalnız bırakmadı. Sevgili Bahadır Abi, her şey için tekrar tekrar teşekkürler. Umuyorum seni daha az yoracağımız organizasyonlar da tertipleyebileceğiz.

Yine bu vesileyle Hür Abi'ye (Hür Mol), İbrahim Süzoğlu'na, Şenol Öztürk'e ve Haldun Ertekin'e de teşekkür etmek isterim; her birinin üzerimde emeği vardır. Kafamızda iyi bir paylaşım hazırlayabilmek için binbir soru ve fikir dönerken onlarla bu kez pek ilgilenemedik muhtemelen.

Mahmut Abi ile de yeni yeni tanışıyoruz; o da hakikaten çok değerli ve paylaşımcı biri. Buradan ona da çok teşekkür etmek isterim.

Bizi gerek evde gerek avlakta lojistik ve moral olarak hiç yalnız bırakmayan canım eşim Mine Hanım'a nasıl teşekkür edebileceğimi ise gerçekten bilemiyorum...

Sevgili Turgay, senin o gün kılıç balığı ve orkinos yakalayamamanın tek sebebi, şişedeki meretin şişede durduğu gibi durmamasıdır:) , zira bu balıkların meramızda bulunduğuna gözlerimizle şahit olduk (aman ya Rabbim, o nasıl bir görüntüydü öyle yaa; kendimi tutamayıp sahile koştum, neredeyse bir de denize atlayıp balığın peşinden yüzecektim. Bu arada, biz niye o muhteşem manzarayı görüntülemeyi akıl edemedik ki?).

Gelelim senin levreğini saldığın anların videosuna - ya da "naylon" videosuna:) . Ben bu gafımı nasıl izah edeceğimi kara kara düşünürken, imdadıma yetişen gene sen oldun (en çok da bunun için teşekkür etmeliyim herhalde:D :D :D ): Şişeden oldu abi, şişeden. Şaka bir yana, bu meseleyi düşününce bir yandan ciddi üzülüyorum bir yandan da halimize gülüyorum. Bir tarafta kaydedildiğini sanan biri bir şeyler anlatıyor, bir tarafta kayıt yaptığını sanan biri pür dikkat en iyi görüntüyü alma gayreti gösteriyor:) :) . Ne diyeyim abi, anca öğreniyorum bu kayıt işlerini.

Laf aramızda, penguenlere sordum: "Abicim ne işiniz var sizin burada?" diye, kış geliyor mu gelmiyor mu onu araştıran öncüler imiş bu ikisi, bizi o soğuk gecede hafiften üşürken görünce kışın yavaş yavaş geldiğine hükmetmişler:D

Sevgili Turgay, amatör ve sportif avlarının ve paylaşımcı çalışmalarının hiç bitmemesini, araştırmacı ve paylaşımcı ruhunun hep diri kalmasını diliyorum. Umarım en kısa zamanda kılıç balığı ile de merhabalaşacaksın. Her şey için tekrar tekrar teşekkür ediyor, bol spinli günlerde tekrar buluşmak üzere diyorum. Sağlıkla, sevgiyle ve selametle...

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  3. fish founder

fish founder Özgür

anlatımıyla,fotoğraflarıyla videolarıyla av raporundan daha çok harika bir av güncesi,

fazlası var eksiği yok,çıta artık daha da yükseğe çıktı,

harikasınız arkadaşlar,
    her noktasında kendimi avın içinde hissettim,

ama bu rapordan çıkarttığım anafikirler,

* aykut balık mıknatısı olduğunu 3 defa geri salmasına rağmen sürekli ona geri dönen zargana ile bir kere daha kanıtladı :)

* wtd aksiyonunun nasıl yapıldığına dair video ayrı bir konu olarak açılmalı,

* izmir'in ünlü pengeunleri :)

* gelecek avınızda kılıç balığı yakalamamanız için hiçbir sebep olmaması,

* levrek levrek nereye kadar,artık başka balıkların geriye salınma görüntülerini izlemek istiyoruz :D

herşey bir yana sevgili turgay ve aykut,

ellerinize sağlık,bizi bu güzel raporlara öyle alıştırdınız ki,devamını merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum

Son düzenleme: 9 Ekim 2010
  4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    turgay abi yine yaptın yapacağını helal olsun :) şu aralar aklımda lüferden başka birşey yok ama yakında yeni atçekci olarak çok güzel şeylere imza atıcam inşallah hepinizi geçicem hehehehe :)

5. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Turgay kardeşim,
    Her şeyden önce seni tanıdığıma çok memnun oldum. Bu vesileyle de sevgili Aykut’a teşekkür etmek isterim. Sizler gibi doğa dostu, sürdürülebilir avcılık konusunda bu kadar emek veren dostlarla tanışmak benim için büyük mutluluk ve keyif oldu.

Birlikte ilklere devam ediyorsunuz. Hemen hemen hepimiz kıyıdan at-çek tekniğini kullanarak balık yakalamaya çalışıyoruz. Ülkemizde balıkçılık üzerine herhangi bir temel eğitim yapan kurum, sivil toplum örgütlenmeleri, kurslar vb. gibi yerler olmadığından, ya usta diye tabir ettiğimiz kişileri gözlemleyerek, ya da forumlar vasıtasıyla soru-cevap şeklinde bilgilenmemizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu konuda bir bilgi birikimi oluşması açısından; Baitcasting makineler ve kullanımı konusunda Türkçe hazırlanmış ilk videondan sonra, köpek gezdirme(wtd-walk the dog) hareketini detaylı bir şekilde hazırlamanız takdire şayan. Bu camiadaki bir çok kişiye yol gösterecek. Harikasınız. Her ikinizi de tebrik ediyorum. İyiki varsınız.

Ayrıca bir çok kişinin alıkoyacağı(aman yanlış anlaşılmasın – herkes limitler dahilinde balığını alıkoymak veya salmakta serbesttir.) ispendek veya levrekleri salma olgunluğu göstermeniz, bu işi nasıl bir anlayışla ve keyifle yaptığınızı çok güzel gösteriyor.

Ava ve avına saygı duyan dostlarla birlikte olmak benim için harikaydı. Ertesi gün uykusuzluğuma rağmen o anları hatırladıkça(sayenizde) yüzümdeki gülümseme eksik olmadı. Teşekkür ederim.

Sevgi ve selamlarımla…

Not: Sevgili Turgay inşallah bir gün gönlündeki kılıçla buluşman dileğiyle :D

Son düzenleme: 8 Ekim 2010
  6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Güzel bir film seyretmektense bu güzel av raporunu tekrar tekrar okumayı-videoları seyretmeyi tercih ederim. Harikasınız.

Ancak bundan sonra o bölgede kimse atçekle levrek yakalayamazsa sorumlusu siz olacaksınız benden söylemesi....

Çünkü o saldığınız balıklar gidip tüm arkadaşlarını uyarıp sahtelere karşı bilgilendirecekler:D:D:D

7. haldunert

haldunert Haldun Ertekin

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 270 - Sheakspere Omni 240 - Shimano JoySpin 2.10m - Dam Onliner 2.40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FA - Snap 8060 - Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek 2800 gr
    Sevgili Turgay ve Aykut,
    Güzel hatta harika raporunuz, anlatımınız, fotoğraflarınız, videolarınız ve centilmence avcılığınız için sizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Ayrıca sizlerin dostlarım olduğunuz için gurur duyuyorum!

Saygılarımla!

8. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Sevgili arkadaşlar, çekimleriniz, raporlarınız, arkadaşlıklarınız hepsi birbirinden güzel. Neşeniz ve avlarınız hep böyle olsun. Bizler, sizlerin bu paylaşımlarınızı okudukça mutlu oluyoruz. Daha uzun satırlar yazmak isterdim, fakat sabah 04.30 da kalkıp sezonun ilk avına gitmeyi planladım. Sağlıcakla kalınız.

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Roman tadında av raporu, herşeyiyle harika tebrik ederim.

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok güzel bir yapım olmuş. Rapor diyemiyorum, rapor olamayacak kadar ayrıntılı ve özenli olmuş. Özellikle şu WTD olayını videoya dökmeniz bizim için çok büyük kolaylık oldu. Yazmaktan klavyemizde tüy bitmişti. Artık direkt konunun linkini veririz. Anlaşılması da bu şekilde daha kolay olur. Ayrıca Özgüründe yazdığı gibi WTD konusu başka bir başlık altında ele alınmalı.

Bahadır Bey, Aykut ve Turgay, beraber çok güzel bir sinerji yakalamışsınız. Umarım ki bu tarz paylaşımların devamı gelecektir.

Kapı çalıyor, sanırım beklenen dostumuz penguen geldi................

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrikler turgay abi, aykut abi , bahadır abi gerçekten çok güzel bir organizas yon yapmışsınız turgay abi senin raporların diğer raporlardan oldukca farklı neleri farklı bir raporda olması gereknlerin dışında + extralar var neler bunlar eğitici, öğretici, birçok avcının ve sirkülelere göre uygun görünen balıkların salı verilmesi :D mesela bana gelse 1,500gr levrek salmam buda benim bir öz eleştrim yani sizleri izlerken bir yandanda kendim içinde öz eleştiri yapa biliyorum. Unutmayalımki yapılan raporlar ve yazılan av hikayeleri eleştrileceği gibi iki yönlüde eleştirlmeli şimdilik 1500grlık levreğin öz eleştrisini yapıyorum kendime .

Son videoda arkolü fazla kaçırdığın çok bariz :D:D su üstü yapan kefallerin kaçışırken gördün ve oraya doğru atış yapmak için yönelirken aykut abiye kancayı takıyodun azkalsın güzel görüntüler güzel avlarçok güzel bir organizasyon. tebrikler

12. EUPHRATES

EUPHRATES erdem

aykut tebrıkler

cok guzel paylasımlar ,sanırım yarın spın kamıs arıyacagım:)

13. ozcan_yildiz

ozcan_yildiz Özcan Yıldız

Favori Kamış:
    Fladen Vantage 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Turna 50 cm
    Bugüne kadar okuduğum en güzel raporlardan biri, hem anlatım, hem görsellik, hemde bilgilendirme açısından dört dörtlük bir rapor olmuş emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...Sizi izlemeye devam ediyoruz...

14. deePblue

deePblue na

Teşekkürler

Abilerim Tebrikten önce sanırım sizlere teşekkür borçluyuz.
    Öğretici-eğitici o kadar çok şey varki raporunuzda. Çantada bekleyen bir çok damaksız sahte meğer bugüne kadar ne eziyetler çekmiş :D:D aksiyon adı altında neler yapmışım sahteciklere..
    Öğrendiğimiz detaylardan sonra içimden boğazda bile at-çek yapmak geliyor:p
    Aykut ve Turgay abi..sanırım levrek konusunda ve insanlık konusunda bir araya gelebilecek en muhteşem iki avcıydınız bu ülkede. Artık atçekle kılıçbalığı değil balina tutsanız şaşırmam.
    Sevgili Bahadır abi de katılımıyla güzelliğinize güzellik katmış. Umarım ağzınızın bu güzel tadı hiiç bozulmaz.
    Turgay abicim senden ricam bu türden eğitici videolarının devamını mutlaka getir. Sunumun ve kamerada duruşun gayet hoş . Elin adamları yüzlerce video yapıyor bu şekilde ama anlamadığımız için boş boş bakıyoruz. Sen örnek oldun bence. Diğer üstadlarda devamını getirecektir.
    Tebrikler..

15. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Öncelikle okuduğum EN GÜZEL RAPOR olduğunu belirtmek isterim. Özellikle WTD aksiyonu için çekilen video tam anlamıyla bu tekniği anlamama yardımcı oldu. Öncekiler gibi sadece sahteyi göstermiyor :)Teşekkürler ve Tebrikler.

16. balikci

balikci

Sevgili Turgay ağabey ve Aykut,

Sunumuyla, içeriğiyle, öğreticiliğiyle; kısaca her zaman ki gibi herşeyiyle dört dörtlük bir rapor hazırlamışsınız, ellerinize, yüreklerinize sağlık.

Bölgemizde, bu denli tecrübeli; avına saygı duyan ve sportmen avcıların olduğunu bilmek, benim için inanılmaz bir mutluluk.

Örnek teşkil eden bu güzel sunumlar ve videolar çoğalmalı, her şartta göz önüde bulunmalı. Ben şahsen çok sevdim ve beğendim.

Bahadır ağabeyede katılımından ve katkılarından ötürü çok teşekkürler, kendisiyle beraber rapor, çok güzel tamamlanmış.

Amatör balıkçılığın en önemli kritik noktalarından biri olan bilinçlendirme ve teşviğinde olağan üstü katkı sağlayan bu paylaşımlarınız sayesinde geçtiğimiz senelere nazaran çok daha fazla sportmen avcılar kazanacağımıza eminim. :) Siz bunu, çok güzel bir şekilde icra ediyor ve başarıyorsunuz.

Keyifli maceralarınızın devamını dilerim, arkası ne zaman? :)

17. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Tüm ekibi can-ı gönülden tebrik ederim. Gerek av raporu gerekse eğitici bilgiler son derece güzel olmuş. Bu arada penguen olayı çok çok çok hoş:) olmuş, Allah da sizi bol bol güldürsün. Sanırım sizin penguenler İzmir'den sonra İstanbul'a ziyarete geldiler ve gelirken İzmir'de bırakmadıkları kışı yanlarında bize getirdiler:)
    Tüm avların gönlünüzce olması dileğiyle..

18. modena

modena

kamera olayı aklıma geldikçe gülüyorum...çok dumur bir durumdu...:D

bende sana teşekkür ederim...sağolasın sen olmasan acaba bu olurmuydu...

19. modena

modena

ağabey seninle zaten sürekli olarak görüşüyor ve fikir alış verişinde bulunuyoruz...ve çıkan sonuçları burada paylaşıyoruz...yani seninde katkın yatsınamaz...mümkün olduğunca avlarımız da artık daha çok balık değil teknik ve şekilleri ön plana çıkartarak daha öğretici ve yapıcı olmayı hedefledik ve bu yolda gidiyoruz...inanıyorum ki şu anda mevcut forumlar arasında en düzgün olan bu ortamda artık bütün avcılar tarafından çok daha fazla katkı sağlanacaktır...bizi farklı bir alana taşıyacaktır...çok daha yeni fikirler üretmemize neden olacaktır...yani kısaca bugün ben ve biz bunları yapıyorsak nedeni sen ve sizsiniz...

20. modena

modena

sevgili bahadır ağabey...seninle tanışmak ayrı bir keyif ve tecrübe oldu bu avda...vallahi uğurlu geldiniz...Hür MOL ağabey ve bana uğurlu geldiniz...bana bu keyifli anları yaşamamda en büyük neden oldunuz...:)

balıkların salıverilmesine gelince...elbette adı üstünde av avcının en tabii ve doğal hakkı...kimseden de yaptığımızı bekleme hakkımız yok...zaten bakarsın canımız çok balık çeker o zaman bizde yakaladığımız bir balığı alıkoyarız...bizim sadece ve sadece anlatmaya çalıştığımız şey yasal limiti 18 cm olarak belirlenmiş bu nadide ve avımızı özel kılan balığı bu kadar küçükken avlanmaması konusunda avcıları bilinçlendirmek...yani en azından boy 35-40 cm
    olsun...bu olsun ki bu havyanın üreme faaliyetine en azından bir kere katılmış olmasını sağlayalım...ve böylelikle türün korunmasına ve üremesine bizimde bir katkımız olsun...

bu arada unutmadan...özel ve güzel ayrıca macera yüklü bir av programı hazırlayacağız...aklında bulunsun ağabey...:cool:

bu sefer hedef çok daha büyük ve çok fazlasıyla azgın olacak...:cool:

yani foruma biraz adrenalin pompalayalım...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.