levrekler yumurtayı döktümü

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hızır şeref gültekin tarafından paylaşıldı.

1. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    sevgili arkadaşlar abiler üstadlar çk merak ettiğim aslında birazcıkta olsa bildiğim ama bilmeyen arkadaşlarında bilmesi gereken bence çok önemli bir konu levrek leri hepimiz çok severiz tutamasak bile tutan arkadaşları tebrik eder av hikayeleri ile kendimizi avutmaya çalışırız işin aslı bu balıkları gelecekte de tutabilmek için sürdürülebilir avcılık asıl temamız olduğunu tekrar hatırlatarak levrek lerin bu zamanda yani yaklaşık 12, ve 3, aylar arasında mevsim koşullarına bağlı olarak yumurta döktüklerini bu takvimin denizlere göre değiştiğini unutmayalım arkadaşlar özellikle tutulan balıkların dişilerini geri salmayı da ihmal etmeyin :D 6 kilodan fazlasını da bırakmayı unutmayın :D :D bu takvimin yanlış olabileceği de olasılıklar arasındadır daha iyisini blen abiler arkadaşlar varsa mutlaka bizi daha iyi aydınlatmalarını rica ederim :D vede şu anda balıkların nerlerde lduğunu bilen varsa onlarda yazsın :D

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Marmara da bizim avlandığımız civarlarda nerdeyse tamamı yumurta dökmüş durumda. Son 15 gün içerisinde arkadaşlarca avlanmış levreklerin hiçbirinde yumurta görmedim, sanırım marmara yumurta dökme sezonunu bitirdi.Güneye indikçe durumun değişeceğini tahmin ediyorum, o taraflardaki arkadaşlar da izlenimleini yazarlarsa hepimize çok faydası dokunacaktır.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hızır bu duyarlılığın çok güzel sağolasın kardeş:) :)

4. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Hızır bu ince düşüncen için teşekkürler hepimiz bu prensin peşindeyiz hangi takım hangi sahte derken sen en güzel konuya degindin sagol

5. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Kazıklı koyunda yakaladığım levrek yumurtalı çıktı. Trh. 17.02.2009

6. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sedat amcacım umarım geri salmışsınızdır güzelim geleceğimizi sürdürülebilir avcılığımıza yani amacımıza bi katkıda bulunmuşsunuzdur umarım

7. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok teşekkür ederim bu siteye yakışan bu siteyi ziyaret edenlere yakışan bu yaklaşımdır biz okul okumamışa değil insanlıktan nasip almamışa cahil diyen bir toplum olduğumuza inanıyorum ve inanıyorum ki bu sitede limit altı ve de üstü yani fazlası av yapacak arkadaş bulunmamaktadır tabi bu arada bu işleri yapanlarıda şiddetsiz kınıyorum :D :rolleyes:

8. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Şeref bey iyi günler. Duyarlılığınız için teşekkürler fakat levreğin dişi olduğunu nasıl anlayabilirim?

9. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    daha geniş bir vücuda sahip bide yumurtalı hayvan tüm canlı alemi gibi karnı şişik veya sidikliğinden çok hafif bir şekilde sağarsan ki bunu önermem daha detaylı bilgiyi ustalar vereceğine inanıyorum

10. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Sevgili Hızırcım, elbette sürdürülebilir avcılığımız için tutmuş olduğum karnı yumurta dolu levreği evine geri yolladım. Bizim gibi kişilerede bu yakışır ama; diğer tarafta denize ağ atıp ekmek parasını çıkaran veya çıkarmaya çalışan balıkçıların ağlarına takılan yumurta yüklü o güzelim levreklerin hayatlarına son verenlere ne diyelim. Biliyorsunki o balıkçıların bu erkek veya bu dişi deme şansları yok. Onlar ekmek derdinde öyle değilmi ?

11. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yok abi aslında onların bizden daha uyanık vede duyarlı olmaya bizden daha çok ihtiyacı var asıl onlar bizden daha çok değer verip sahip çıkmalı bugünü değil yarını kurtarmasını bilecekler abi ben pek bilmem ama onlar bu işin kurdu olmuşlardır balık nereye yumurtlar ne zaman yumurtlar ne zaman nerden geçer bütün yerel avcılar biliyordurlar asıl af edersiniz eşeklik etmeyip bu zamanlarda o mahallere ağ atmamalılar bunun ne demek olduğunu ilk okul çocuğu bile anlar denizi süpürmek niyetli olan yine af edersiniz deniz hainlerine söylenecek çook söz var biz kimseye evini aç bırak demiyoruz biz kimseye düşmanda değiliz biz onların asıl yapması gerekenleri yapanlarız bizler evimizi geçindirmiyoruz ama nasıl oluyorsa onlardan daha çok bu denizi kollamaya çalışıyoruz halbuki bu onların öncelikli görevi abi kimse YEMEK YEDİĞİ TASI KİRLETMESİN

12. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Tamamiyle tüm görüş ve önerilerine canı yürekten katılıtorum. Bu arada ; MUSTAD 540 HD (Salt Water) iğneği kullananlar varmı, var ise iğne hakkında görüşlerini yazmalarını özellikle rica ediyorum.

13. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi iğneler bölümünda yanlış hatırlamıyorsam bunun için bir kaç söz var araştırırsan bulabilirsin belki ama yanlışta hatırlayabilirim bağışla tam emin değilim veya oraya konu açxan da çok iyi olabilir eğer yoksa

14. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    teşekkürler

15. karataşlı ünal

karataşlı ünal ÜNAL

levrek yumurtada

arkadaşlar adana karataşta şu an yakaladığımız levrekler halen yumurtalı daha 15 - 20 gün kadar sürer yumurtayı dökmesi

16. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    ''BİNDİĞİ DALI KİM KESER''balık yumurtlasın bizde ,balıkta kaçmıyor değilmi?
    Bu günlerde fırtılarda izinde vermezler.Gecen biri dert yanıyor Ağ denizde kaldı
    Kıyı balıkcılığını öldürdüler,gözü son bir iki taneye diktiler.Keşke fıtıınalar daha sık olsa.Bunu görevliere de söyliyorum.''DENİZ HEPİMİZİN''sahip cıkalım........
    Öğle sudan bahanelerle geciştirmesinler.JANDARMA komutanları her şikayete
    cezamı yazacagız yada bu bizim görevimiz değil .SAHİL GÜVENLİK ilgileniyor diyorlar .SAHİL GÜVENLİK her yere yetişemiyor.Ne karadan nede denizden.

17. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Levent bey bir uygulama duydum ama nerede yapmışlar inan bilmiyorum. Atıyorum kıyıdan 400-500mt uzağa hurda araba atıyorlarmış. Ağlar takıldığı için balıkçı tekneleri yaklaşmıyor üstelik araba hurdaları balıklara yuva oluyor. Ben küçüklüğümden beri kuşadasında sahil sitelerinde otururum.Eskden balıkçı teknesi felan görmezdim.Ama şimdi dibimize kadar giriyorlar.Ona bişey demiyorum daldığımda gördüm trollerle yuvaları mahfetmişler. Bir ara belediyeye hurda araba önerininde bulunacaktım ama bu iş rant işi üstelik o anda afyona taşınmam gerekti. Eskiden hatırı sayılır balık tutardık şimdi gittiğimde ise küçük gopezler kaldı.Onları da avlamayı insanın vicdanı el vermez.

18. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi aslında hurda araba için öncelikle izin gerekli burda bi çalışma olmuş ama sonuç alınamamış aslında bu çok seslilikten yani bizim birlik olmadığımızdan ileri geliyor kimse başkasını suçlamamalı evet bizden önce bu konuya ilgi gösterecek çoook yetkililer var ama dürtmekte bizim işimiz olmuş o kadar uyuşmuş bir toplum olduk ki artık kimsenin kılı kıpırdamıyor arkadaşlar bi topluluk olduğumuzu bir amaç için uğraşıp bir araya geldiğimizi ne zaman ortaya koyabileceğimizi çok merak ediyorum bu sitedeki üye sayısına bakın bu site gibi onlarca site var sayımız bir azınlık değil türkiyenin her yerinden çıkacak gür bir ses olabilir şu veya bu parti değil şu veya bu dünya görüşü değil amaç denizlerimizi üç beş rant sahibinin ve yarınını düşünmeyenlerin elinden kurtarmak artık yeter bukadar sömürdükleri yahu örnek verecek çok şey var yasak olan bir iskelnin dibine trol atıp ta 250 çift levrek alan ve bunu rahatlıkla satan bir sistemden güzel bahsetmek mide bulandırıcı mesele iskele levrek değil mesele iğrenç döngü artık denizde bırakmadılar kıyıy yok eymeye geliyorlar terminatörler bu hayinler için yarın yok bugünü kurtarmak var ve en kötüsü de bunlara çanak tutanlar gelipte kyı balıkçılarını ezerler onarda ekmek derdine düşer onlarda zararlı hareketlere yönelirler bir kıyı balıkçısının ağ sereceği yerden gır gır geçerse ne olur gır gır ağı bi derinlikten aşağı indiğinde trolden beter bir hal aldığını sölediler tam bilmiyorum ama buna izin veren kim göz yuman kim kimi arasak ki kime sesimizi duyursak kaç tane se çıkacak en önemlisi kaç kişi oltasını attığı denizi oğluna kızına bıramak isteyecek ? kaç kişiyiz arkadaşlar bu çürümüşlere baş kaldıracak

19. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Şeref bey ne güzel söylediniz ağzınıza sağlık. Fakat sizin de dediğiniz gibi sistem mide bulandırıcı , çünkü ortada rant durumu var. Bir zaman gelecek çok geç kalınmış olacak bazı şeyler hiç geriye gelmeycek. Tekrar gelebilecek olanlar da çok masraflı olacak. ''Eskiden'' veya ''bir zamanlar'' diye başlayacak cümleler. Dinleyenlerde bize çok kızacak. Mademki bu iş bir rant bizim yapmamız gereken tabiki birşeylere dur demek ama bunu bizden daha iyi yapabilecek bir medya var. Bu doğru şekilde kullanılabilir. Ayrıca olta balıkçılığı da bence turizm'i olmalı ki sektör olsun ( http://www.wherewisemenfish.com/_Destination+Video+Clips.html ) ve sektörü korumak için yöneticilerimiz bu sefer seferber olsunlar. Şimdi bu nasıl olacak bence bizim sayemizde kim para kazanıyor? Balık malzemeleri satanlar aklıma geliyor. Bence bu firmaları tetiklememiz gerekiyor.Balık yoksa malzemeyi kime satarlar değil mi? Sonra medyadan bahsettim benim yakından takip ettiğim Yaban tv var daha etkin kullanılabileceğini düşünüyorum ama kim ,nerede, nasıl sorulara akla geliyor. Bu konudada sizin fikirleriniz nedir?

20. hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kim ,nerede, nasıl sorulara akla geliyor. Bu konudada sizin fikirleriniz nedir?[/QUOTE]
    kim : denizcilik bakanlığı - amatör balıkçılık federasyonu -türkiye balıkçılık turizm endüstrisi
    nerede : tüm kıyılar ve de iç denizimiz de vede iç sularımızda mesela güney doğuda çok büyük akar sularımız var ama kimsenin bu nimetten faydalanmaya niyeti yok güzelim karadenizde okadar güzel dereler varki orda yamyamlardan kurtarsalar balık cenneti olur oraya zaten turist geliyor ama bu sistemi kimse düşünmemiş nedense
    nasıl : bunun nasıl olacağı çok kolay arkadaşım aynı ege denizinde yunanistan da o güzel ton balıkları o kadar güzel orfozlar ne sayamayacağım o kadar bol çeşit ve popilasyon varki neden bizim kıylıarımızda yok 1 kota yok nekadar tutarsan tut eski tas eski hamam değişen bişe yok atık suları temizle körfezlere 5 sene balıkçılığı ysakla ve uygula o balıkokadar artacak ki tüm denize yayılır denize vermeden alıyoruz hiç nefes alamıyor sonra ağlıyoruz lez var balık yok vs vs vs yahu ben bu kıt aklımla bunları düşünebiliyorsam bu işi okumuşlar neler bulur ama biliyorum şimdi iki üç kişi çıkaak gırgırlar ekmek yemesinmi felan filan konuşacak tabii işini layıkıyla yapana sözüm yok ama limit altı balıklardan konserve yapan adilerin ........ lerin suçunu sadece denizin değil sizinde içinde barındırdığınız için sizde arada yanacak oluyorsunuz :cool: