Arkadaşlar sitemiz üyelerinden hunter2234 kullanıcı adlı ( Tolga hocam ) meriç nehirinde tutmuş olduğu levrekleri ,temizlerken içlerinden kurtlar çıkmış acaba meriç suyuna lağım karışıyor bu kurtları o yapabilirmi ,bu balıklar yenir mi ?yenmez mi ? bilgisi olan arkadaşlarım varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
Bildiğim kadarıyla tatlısu levreğinde oldukça sık rastlanan bir parazit, lağımla ilgisi yok. Balıklar iyi pişirilmek kaydıyla yenebilir, mideniz kaldırırsa tabi
Kurtlar kıl kurdu gibi ince mi, solucan gibi yuvarlak ve büyük mü, tenya gibi şerit şeklinde mi? Ağzında kanca vantuz vs. bir yapı mevcut mudur? Sadece bağırsak, solungaç ve ağız içinden mi çıkıyor, ette küçükte olsa herhangi bir urumsu bir yapı mevcut mu?
Yakup abi kurtların şeklini bilmiyorum fakat hocamın söylediğine göre sırt kısmında mevcutmuş bu kurtlar etten çıkıyorlarmış
kancali kurtlar bir tur parazit...derinin icinden cikmaz aksine derinin icine girerler...deriyi yuzdukten sonra bir sakincasi olmayacaktir...
Sırttan yani dışarıdan... sarkan kurtlar... Hımmmm... Sanırım Mustafa'nın ifade ettiği gibi bir dış parazit olan çapa yada kancalı kurt yani Lernea... Eğer yanlış bir tanımlama yapmadıysam; Çok yoğun olup balığı iyice zayıflatmadıktan sonra zararı olacağını sanmıyorum. Bu tür hayvanlardan insana geçen hiç bir hastalığın ara konakçısı değildir. İnsanda da hastalığa neden olmaz.
Bir Sudak merakım vardı o da kaybolacak ama en azından ben bu zamana kadar rastlamadım. İnşallahta rastlamak nasip olmaz
Amin Yakup abi inşallah ,bende rastlamadım ama rastlayan birini görünce insan ister istemez kötü oluyor
Arkadaşlar meriç nehirinde tutulan balıklardan konudada belirttiğim gibi kurtlar çıkıyor , ayrıca bu hastalık barajlardaki levrek ve sudaklarada bulaşmış durumdu ,şimdi ne olacak bu balıklar bunlardan nasıl kurtulacaklar ? ,ölecekler mi bu soruyu merak ediyorum
kimileri ölecektir ama bazilari bu bakteriden kurtalmayi basaracaktir...mesala gölun daha sicak veya soguk kisimlarinda bakterileri öldurmek icin kendilerini sok edebilirler veyahut taslara surtunerekten parazitten kurtulabilirler...en iyi yöntem hasta baliklarin yakalanip potasyum permanganat ve tuz katilmis suda bonyo ettirilmesidir bu sayede tuz ve potasyum permanganatin etkisiyle kurtlar ölecektir..yanliz bu islemi yapacak adamlar ve organzasyon nerde
levrek kurt Merhaba Tolga Bey (hunter2234) eğer Meriç nehrinde tuttuğunuz levreklerden çıkan kurtlardan çıkma durumu olursa bana bir kap içinde buzla takviye edilmiş olarak otobüsle ulaştırabilirseniz incelemek isterim en azından parazit mi olduğunu söyleyebilirim, mikroskopta incelemeden kesin bir şey söylemek afaki olur saygılar