Levrekte Spin Için Sahteler...

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında spinnci tarafından paylaşıldı.

1. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    arkadaşlar levrek avı spin(at çek) için 4 ila 5 metre derinlikte avlanabileceğim,maket,silikon,kaşık ve benzerlerinden sabah ve gündüz avı yapabileceğim sahte yemler tavsiyesine ihtiyacım var..
    makinalarım..
    RYOBİ;ecusima 3000vi
    DAİWA;procaster 1500x
    D.A.M;quik HPN 330hd
    kamışlarım..
    CF tele opal super 40 ATARI; 20-40g uzunluğu:2,70cm
    D.A.M tele spin60 ATARI: 30-60g uzunluğu:300cm
    BALZER modul blue Atarı; 4-20g uzunluğu 300cm
    misinalarım..
    schimano 16 çekeri 2.700g
    schimano 18 çekeri 3.500g
    schimano 18lik ipek çekeri 30kg
    bu malzemelerime uygun sahte yem tavsiye ederseniz sevinirim..saygılar
    spinnci

Son düzenleme: 12 Kasım 2009
  2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Murat Bey, forumu birazcık karıştırsanız konu açmadan önce... makina ve kamışlarınızın at çek sahteleriyle ne gibi bir ilgisi var bu arada çözemedim? malzemelerle sahte yemlerin ilgisi yoktur...

3. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

kamıslarının atarına ve misina kalınlıklarına göre uygun grda sahteler önermemiz için belirtilmiş herhalde.

4. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben dip oltasından bahsetmiyorum kaan..:D
    makinaları ve kamışları bildirdim çünki biraz uzağa atmak istiyorum kurşunsuz..:D
    anladın?
    saygılar

5. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim beni siz anladınız..saygılar..lütfen yardımcı olun..

6. Adil Akırmak

Antalya bölgesinde devasa levreklere canakkale bölgesindeki gibi pek sık rastlanmadıgı için genelde kullanacagınız sahte 9 cm olucaktır.9 cm olan sahtelerede kursun samandıra vb... aparat kullanmazsak sadece balzer kamıs bizim için uygundur.
    Sahte konusuna gelince benim size tavsiyelerim rover 98 veya 128, strike pro JL-108F, MARIA FLYING DIVER 304 8.5CM,yozuri pins minnow serileri işinizi fazlasıyla görücektir.Ragot silikonlarıda unutmamak lazım.
    Saygılar...

7. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    peki renk tavsiyesinde bulunurmusun?
    saygılar.

8. Adil Akırmak

roverler g-15 r strike pro koyu yesil olan maria flying acıkyesil yozuri m177 kodlu ürün.
    Renk faktorü avlak yerine göre degişebilir benim avlak bölgemde en cok iş yapan bunlar.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Genelde spin ve surf uzak atıp çekilerek avlanılan boğaz çapariciliğiyle karıştırıldığı ve genelde sitede surf'den bahsederken boğazda kanala çapari düşürme, spinden bahsederken o çapariyi yada bir tarafına kurşun takılmış sahteyi atıp çekme işi düşünüldüğünden haklı olarak takımları eklemişsin.

Takımların tamamı çeşitli şartlarda levrek avında kullanılabilecek ve gerçek spin tipi veya yerine kullanılabilecek tipler.

Sahtede Renk olayına fazla karışmıyorum, aklım karmakarış, bilimin ve uygulamanın imkansız dediği renkler bazen bazı balık türleri için önerilen renkler olabiliyor.

Kısaca genelde
    * mavi-metalik +siyah benek,
    * metalik-beyaz (ayna) kırmızı kafa,
    * fosforik sarı-yeşil ama çizgili

renklerle balık alırım.

Sahte tipleri içine önce
    yüzen damaksız sahteleri eklemeli...
    Sonra
    dik damaklı çok kuyruk sallayanları...

EN son silikonlar da bulunmalı mı, spirolino ve bullrag ile Akdenizde ıskarmoz, tral ve kral balığı, bazen sarıkuyruk alınır mı diye düşünmek lazım.

10. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim hocam..
    tek sorum kaldı..misinaların hangisini kullanmam hada iyi olur?ben shimano ipekten yanayım..sizin görüşünüz?
    saygılar..

11. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim..
    bunları deniyeceğim..
    saygılar..
    sonucunu bildiririm uygun hava şartlarında balığa çıkabilirsem..:)

12. LapinCash

LapinCash

Murat abi en alttaki misinayı sanırım almancıdan aldın.Acaba nerden bulabiliriz.Avmarkette link verebilecek varmı ?

13. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen..bana bi makinalık bırakmıştı doğrusunu söylemek gerekirse bende arama telaşına düştüm..bulursam bildiririm..ne yazıkki bu tür misinalar benim yaşadığım bölgedeki tezgahlarda yok..olmassa almanyadan getirteceğiz..ömürlük misinalar..alman bana 500 metrsinin 37 euro olduğunu söylemişti..düşünsene 18 lik misina 30 kilo çekerli..:D ve sana garanti ederim misina çok sağlam.bulursan bana bildir..

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Ortalama 5 kg çekeri olan, yumuşak ve fazla kalın olmayan, sardığın makinenin şeklini alıp gamlanmayan her misina olur ama o detayını verdiğin ipek, son günlerde 15 kg ya kadar sarıkuyruk (kuzu) alınan Akdeniz sularında, kırdı-gitti terennümünü önler diye düşünüyorum. Bir de tasmanı balığın çenesine anında aktarabileceğin, esnemeyen yapıları daha çok kıyıdan köşeden vuran balıkları da alabilene yardımcı olacaktır.

Bir şeyi unuttum;

Sahtelerin boyları 9 cm den 13 cm ye kadar aralıkta olursa, hedefine daha kolay ulaşırsın, 11 cm likler bunun ortalamasıdır, kancası inceyse kalın triple ile değiştirmelisin.

Ayrıca; kalama ayarını daima emre hazır tutmalısın.

Bu şu demek; Kamışın ucundan çıkan misinaya asılıp, kamışın ve/veya misinanın dayanabildiği haddin altında ama en az 5 kg asılma gücünde bir ayar fena olmaz. Misinanın 30 kg çekeri olsa da bu makine ve kamışlar için bence makul çeker değerleri 5 kg civarındadır. Kalama bu dengeyi sağlayacak ama ani asılmalarda 30 kg güce kadar sana fırsat tanıyacaktır.

En az 200 metre misina sarman da çok iyi olur.

15. Adil Akırmak

Ayrıca size tavsiyem lazer tornado yada angel kiss soft tur.Bunlar no momery yani sıfır hafızalı misinalardır.Kalınlık olarak 0.26 nın üstüne pek cıkmayınız cünki sahteleriniz hafif kalın misinayla yeteri kadar uzaga atamazsınız.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    misina kalınlığıyla sahte yem cinsinin ne ilgisi var? :)

her daim ince misina kullanmak durumundasınız zaten, mümkün oldukça. bahsettiğiniz şeyi anlayamayacak olsam forumda ne işim var Murat Bey? ancak levrek avcılığında belirli sahteler vardır, standart gramaj 10-30 gram arasıdır levrek sahtelerinde genelde, siz de bunları kullanmak mecburiyetindesiniz, 3 gr bir sahteyi (silikon hariç) has spin avında kullanamayız denizde, 50 gr bir sahte de cam rapala haricinde pek kullanılmaz.

yani demek istediğim; kamışa göre sahte değil, hedef balığın av tipine en çok giden sahtelere göre kamış seçimi idealdir. misinanın ise daha uzaklara ulaşım dışında sahte ile bağlantısı yoktur... aşırı inceler dışında (0,10 vs gibi) her misina her sahteyi atabilmelidir zaten.

eğer ben size maria chase sw 19 gr bir sahte önerecek isem, ancak sizin kamışınız bunu atmıyor diye önermezsem, forum kişiye özel bir seans haline döner ki ana gaye bu değil. bu anlamda söylemiştim. neyse, rastgele...

17. LapinCash

LapinCash

Harika bir şey ipek misina demiştin sanırım 100 metresi o zaman 7.5 Euro kadar yani 15 lira harikaymış blursanız ilk bana haer verin :D Bence en iyi kamışı en iyi makinyi en iyi rapalayı ve bu misinay takın birazcık yetenekten sonra güzel levrekler alabilirsiniz :)

18. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sevigil kardeşim kaan ilk cevabını okuduğumda şok oldum desem yeri vardır..
    malzemelerimin markasını bilincli olarak konuma ekledim,benim at çek için sahte tavsiyesine ihtiyacım olduğu için bu sekilde konu açmam, hem bana yardımcı olacak hem arkadaşlara kolaylık olsun diye.eğer bu şekilde konu açmasaydım gelecek sorularla uğraşacaktım..mesela makinanın markası ne? misinan kaçlık.?veya kamışın kaçlık vs vs...ve ikinci cevabınada pek katılmıyorum...tecrübelerim bana misinanın 1.önemli faktör olduğunu.sonra kamışın önemini,sonra makinanın.ve balığa göre yemin ne kadar önemli olduğunu gösterdi..günümüzde 0,04 lük misinaların 3.5 kilo çekeri var...böyle olanaklarımız var ise neden 25 lik 5 kilo çekerli misinayla kendimizi yoralım ve hayal kırıklığıyla eve dönelim?ilave olarak sizin aşağıda yazdıklarınıza bir cevap vermek isterim..DEDİNİZKİ;yani demek istediğim; kamışa göre sahte değil, hedef balığın av tipine en çok giden sahtelere göre kamış seçimi idealdir. misinanın ise daha uzaklara ulaşım dışında sahte ile bağlantısı yoktur... aşırı inceler dışında (0,10 vs gibi) her misina her sahteyi atabilmelidir zaten.
    Buna hiç katılmıyorum..nedenine gelince ;eğer elimde yeterince makina veya kamış var ise neden sahtelere göre kamış veya makina seçimi yapıp aile bütcemi zorluyayım?o yüzden elimdeki kamış ve makinalara göre yem tercihi yaparım.çünki yemlerin fiyatları makina ve kamışdan daha hesaplı..her yeme bir kamış veyamakina aldığımı düşünsene kaan..:D amaçlardan biride ekonomik olta balıkcılığı olmadır bence..
    saygılar.

Son düzenleme: 12 Kasım 2009
  19. Adil Akırmak

Soruyu soran sahısın ne derecede at-cek av bilgisi oldugunu bilemeyiz.Dolayısıyla konu acarken yazdıgı seyler belki gereksizdir fakat beyefendi bilmedigi için belki gerekli oldugunu düsünebilir.Dolayısıyla sizlere düsen görev yazıdıklarının niye böyle böyle yazdın diyerek sorgulamak yerine direk konuya adapte olup sahısın gerekli ihtiyacı olan bilgileri vermek olmalıdır.
    Misina kalınlık konusuna gelince konuyu acan sahıs önemli oldugunu düsünmüş yazmıs ve bence gercektende önemli cünki 0.16 lık misina ile 35 gr lık sahteyi usülüne uygun olmayan sekilde atarsak zamanla asınarak mücadele esnasında kopucaktır.
    Ben sizi zaten epey bir zamandan beri sanal ortamda da olsa tanıyorum.Neyi bilip bilmediginizide biliyorum.Bence siz üstad diyebilecegim bir sahıssınız.Bu yazımı sizin bilgilerinizi elestiri olarak anlamayın lütfen.
    Hatam varsa affola bunlar sadece benim düsüncelerim.
    Saygılar...

20. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim adil..