lfr,spining,jinging ,at çek kafam karıştı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sahanyasin tarafından paylaşıldı.

1. sahanyasin

sahanyasin yasin

Merhaba arkadaşlar,

Balık Avına yeni başlıyacağım 2-3 haftadır formunuzu ve benzeri sayfaları takip ediyorum

lfr yöntemi nedir tam olarak öğrenemedim , bir at çek yöntemi spinning te oyle jing te öyle farklı nelerdir bir türlü çözemedim

takım kurmak için karar vermeye çalışıyorum lfrnin çok zevkli olduğu yazıyor genelde

istanbul boğazında anadolu yakasında bunu yapabilirmiyim fikirlerinizi almak istedim kolay gelsin

2. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    merhaba sahanyasin

bence araştırmaya devam et hızlı karar verme lrf yöntemi birazdaha hasas bir iş light rock fishin hafif yemlerle sahtelerle jiglerle hafif kamış ve makinelerle yapılan avcılık istanbulda isen at çek yöntemi yani spin çinekop sarıkanatla başlayabilirsin lrf birazdaha mikro ölçekli bir iş

3. sahanyasin

sahanyasin yasin

escarpen teşekkürler cevabın için,

şu ana kadar anladığım şu spin ve lrf at çek yöntemi lrf daha kıyıda ve hafif aletlerle yapılanı ,spin ise daha uzak atımlar ve büyük balık avları için

iyi forumlar

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Öncelikle aramıza hoşgeldin abim forumumuzdan LRF ciler var onlarda yazarsa iyi olur sana bildiğim kadarını
    kısa ve öz anlatayım LRF = Light Rock Fishing Olarak bilinen yöntem Kullanılan Sahte Kandırıcılarının Hafif ve Küçük Olması ile hedefin küçük yem ile büyük balık avlama sistemidir çogunlukla LRF ye özgü slikon ve igneler lrf zokaları ile yaparsın bu işi Spin Atçek İse Yine Aynı Mantıkta Ancak Kullandığım Malzemeler 5-15 cm aralıgında agırlıklarıda bu oranda olan ürünler ile olmaktadır

Sana Önerim Eger Bu işe gönül verdiyde her amatör balıkcı gibi kendine bir çanta alacaksın çekmeceli yada çok gözlü çanta olabilir bu daha sonrasında
    1.LRF Sahteleri
    2.Raglou
    3.Kaşık
    4.Slikon Rapala
    5.Sahte Çeşitleri (Su Üstü -Su Altı -Tüy Takım)
    6.İgne kutusu ( 2-3-4-5-6 Numaları muhtelif igneler)
    7.Kurşun takımı (5-10-30-50-70-100 aralıklarında kurşunlar)
    8.Misina 28-30-35 lik Fluoro carbon -Monoflament vs..
    9.-1 Adet 240lık Kamış + 2000-3000 lik makina
    10.1 Adet 390-420 arası kamış 4000-7000 arası makina
    11.Muhtelif boylarda mantar-Su Topu
    12.Tırnak Makası
    13.Çakı
    14.Çakmak
    15.Tepe Lambası
    16.Kamış İçin Fosfor

vs ürünleri alabilirsin bir anlık heves degilse sendeki bu malzemeler için 500 tl gibi bir rakamı gözden çıkaracaksın ki ürünler kalıcı olsun
    yok ben deneyim diyorsanda 200 -250 ye de çok rahatlıkla bu malzemeleri alabilir meranın durumuna göre çalışmak bence en dogrusu
    böylelikle gündüz lrf-atçek yaparken aksam surf cast yapabilirsin baktın balık uzakta su topunu arkasını bir lrf tak spin yerine surfu kullan uzaktan çekersin şimdiden bol bereketli avlar dilerim rastgele

5. sahanyasin

sahanyasin yasin

escarpen cevap için teşekkür ederim.
    aknysfsrn sizede teşşekür ederim gayet doyurucu bir cevap şuan dedikerinizi hemen alamasamda adımlar ve yapılaması gereken çok mantıklı olarak anlatmışsınız , adım adım bunları tamamlamak lazım ozmn

6. sahanyasin

sahanyasin yasin

escarpen cevap için teşekkür ederim.
    aknysfsrn sizede teşşekür ederim gayet doyurucu bir cevap şuan dedikerinizi hemen alamasamda adımlar ve yapılaması gereken çok mantıklı olarak anlatmışsınız , adım adım bunları tamamlamak lazım ozmn

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    LFR yöntemi ile özellikle geçyaz ve erken sonbahar günlerinde özelliklede geç saatlerde,denize ışık vuran Kuleli,kanlıca sahil yolu,kandilli ve arnavutköy akıntı burunları,kalender orduevi sahilleri gibi yerlerde çok keyfli iri istavrit avı yapabilirsin.

8. sahanyasin

sahanyasin yasin

saolun vedat bey bunu öğrendiğim iyi oldu

9. Dubara33

Dubara33 Mustafa

Üç yötemde sahte balıkla avcılık esasında.

Jigging; çoğunlukla tekneden, derin suda, yeri geldimi 400 gramlık metal sahtelerle yapılan ve çok iri balıklar alınabilen, maaliyet ve fiziksel olarak en ağır disiplin bu üçü arasında.

Spining klasik at-çek disiplini. Çoğunlukla kıyıdan, ve yine çoğunlukla 5-30 gram arası sahtelerle yapılan (silikon, maket veya metal kaşıklar) avcılık.

LRF bu üçü arasında en light olanı. Zaten adı light. Mini mini sahtelerle, çok hassas kamışlar ve küçük makinelerle genellikle istavrit tarzı ufak balıklar hedeflenen disiplin.

Yani kısaca LRF nin abisi spining onunda abisi jigging. Tabi bu üç disiplinde de kullanılan kamış, makine, misina, sahte vs değişiyor. LRF-spining biraz daha yakın olsa da jiggingin ekipmanı bambaşka. Yakın derken, mesela 10luk bir makineyi hem LRF de hem spiningde kullanabilirsiniz. Ama en sağlıklısı ikisi için de farklı makineler almak ve farklı misinalar sarmak. Hedeflenen balıkların boyları farklı çünkü.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Lrf hafif takimla ''kayalik'' alanda yapilan spinning avidir.
    Her ne kadar isim özentisi olarak Türkiye'de lrf olarak adlandirilsa da aslinda yapilan olay ul spin'dir. Yani ultra light at-çek.