Libyada Sonu Hüsranla Biten Garip Bir Balik Avi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında osmanaltunel tarafından paylaşıldı.

1. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    LİBYADA SONU HÜSRANLA BİTEN GARİP BİR BALIK AVI
    Arkadaşlar uzun zamandır sizlerden ayrı kaldım balık avına gidemediğim ve bilgisayarsız kaldığım,şehirinde bana uzak olması nedeniyle internete giremediğim için sizlerle pek bir şeyler paylaşamadım ve sizleri özledim .
    Bu günlerde ara sırada da olsa internete girebiliyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum ve bu beni mutlu ediyor.Bende burada yaşadığım sonu hüsranla biten bir balık avı macerasını anlatmak istiyorum biraz geç kalmış bir anlatım olacak bu çünki bu balık macerasını 45 gün once yaşadım fakat bilgisayarım çöktüğü için ve yenisinide Türkiyeden getirttiremediğim için bu yaşadığımı yazmak ve sizlerle paylaşabilmek fırsatını ancak bugün bulabildim.
    Libyanın başkenti TRİPOLİYE 85 km uzaklıkta WADİ GHANA adlı bir bölgede çalışmaktayım beni tanıyan site arkadaşlarım 7 aydır burada olduğumu bilirler.Bundan 45 gün kadar once yanımızda çalışan libyalı arkadaşlara balık merakımı anlattım yanlış anlaşılmasın anlatttım derken tabiiki dil bilmediğim için vucut dili biraz öğrenebildiğim kadar arapça ve işarelerle oldu bu buralarda baraj varmı yokmu diye sordum balık yakalayıp yakalıyamıyacağımızı sordum onlarda barajın olduğunu ve balık yakalndığını bizimde yakalıyabileceğimizi anlattılar yada ben öyle anladım.
    Burada hafta tatilleri Cuma günü olduğu için o gün balığa gitmeye sözleştik balığa gideceğimiz güne 3 – 4 gün vardı ve hummalı bir şekilde balıkların cinsini ve ne tür yeme geldiklerini araştırdık çünki ilk defa Libyada tatlısu balığı yakalıyacaktım ve buradada ne gibi balıkların yaşadığını bilmiyordum Türkiyeden arkadaşlarla bir grup oluştumuştuk balıkçılığımı bildikleri içinde hepsi bana güveniyordu ve benimde mahçup olmak gibi bir niyetim yoktu.
    Cuma günü sabahını iple çektim o gün geldiğinde herşey hazırdı ve kafamda bazı şeyler şekillenmişti artık beni kimse tutamazdı çünki en sevdiğim ve aylardır tatlısu balığına hasret kaldığım hobimi gerçekleştirecektim o niyetle sabah erken kalktım ve arkadaşlarıda uyandırarak baraja gitmeye hazır halde bizi almaya gelecek Libyalı arkadaşlarımızı beklemeye başladık çok bekletmeden onlarda yanımızdaydı ve 3 araba ile yola çıktık 20-25 dakikalık bir yolculuktan sonra baraja vardık oldukça büyük görünüyordu öğrenebildiğim kadarı ile barajın adı GIRYAN barajıydı ve burayı 30 sene kadar evvel HİNTLİLER yapmış bu barajda nereden balık alacağımızın hesaplarını yaparak bir yerlere iliştik bizce en iyi yer olarak gördüğümüz yere düzenimizi kurduk oltalarımızı hazırlarken oradan geçen yerel halk bize deliymişiz gibi bakıyordu birkaç kişi ile konuşmaya çalıştım anladığım kadarı ile yarı ingilizce yarı arapça fish mafi diyordu ingiilzce fish balık olduğunu gayet iyi biliyordum Libyaya ilk geldiğimdede mafi kelimesinin yok anlamda olduğunu öğrenmiştim buradan çıkarttığım sonuç burada balık olmadığı idi suyun kıyısında epeyce dolaştım bir tek balık yavrusu bile gözükmüyordu ortalıkta bizim göllerde ve su kıyılarında mutlaka suyun kıyısında balık yavruları olur eğer balık varsa yavrularıda olmalı diye düşünüyordum tecrübelerime dayanarak, ama hiç bir şekilde canlı izine rastlamadım fakat bizi götüren Libyalılarında burada balık olduğunu inatla söylemeleri gelmişken şansımızı denemekten başka care bırakmıyordu ve bizde öyle yaptık ve oltalarımızı suyla buluşturduk akşama kadar tüm uğraşımıza rağmen tek balık alamadan şantiyeye döndük ama güzel bir gün geçirmiştik tüm yorgunluğumuza ve balık yakalıyamayışımıza rağmen geçirdiğimiz gün harika olmuştu çektiğimiz birkaç kare resim ve şantiyeden değişik bir ortamda geçiridiğimiz bu günün mutluluğu bize yetti.
    Bu resimleride sizlerle paylaşmak istiyorum şimdilik hoşçakalın.
    Avınız bol olsun.

2. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı

Son düzenleme: 5 Haziran 2008
  3. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı

Son düzenleme: 5 Haziran 2008
  4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Osman abi bu barajın varlığı yeter. Belki gerçekten kısmetiniz yoktu ya da balık. Önemli olan zaten senin bi nebze olsun dinlenmiş ve özlemini gidermiş olmandır. Aşılama imkanı olsa kimbilir kısa zaman içinde orada ne güzel balıklar yetişir büyürdü. Tabii bizde boş durmaz en kısa zamanda tırıvırılarımızı alır ağlarımızı donatır orayı da kurutmaya gelirdik. :D Şaka bi tarafa güzel resimler ellerine sağlık..

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Osman abicim hoşş geldin ,bizde seni çok özledik ,nasılsın iyisindir umarım ,yurda dönüş ne zaman ? 1 yılı aştı değil mi oraya gittiğin ?

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi diğer avlarının daha balıklı geçmesi dileklerimle:)

7. Lampard

Lampard

Favori Kamış:
    Olta
    Kuraklık orayıda epey etkilemiş baksanıza barajın suları yarı yarıya gitmiş

8. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    merhabalar Osman abi özlettin kendini umarim hersey yolunda ve tikirinda gidiyordur haberlerden takip ettigim kadari ile yaklasik bir ay once felan libyadan yurttaslarimizi ulemiz geri cagiriyordu bir kiriz ortami oldugu icin belkide ben yanlis hatirliyorum..balik avi konusuna gelince bilmedin bir yer bir avlak ve ortam oldugu icin bir sey tutamamaniz normaldir abi zamanla yeni yerler denedikce bu zevke ve özlemine tekrar kavusacagina inaniyorum...önemli olan kendini su kenarina atip kafandan bazi seyleri cikarip kendi avina ve dogaya odaklamak ve rahatlamaktir bence bunuda yasadigini zannediyorum...kendine iyi bak ve saglicakla kal abi...
    saygilarimizla

9. angora

angora ercüment yazıcıoğlu

Sevgili kardeşim, Ankara'da Libya'lılarla ortak bir şirkette İhracat uzmanı olarak tam 17 sene görev yaptım.Aramızda her sene bizle beraber çalışan Libya'lı 4 - 5 arkadaşımızda vardı.Şirket,Türkiye'den Libya'ya Tarım ve Hayvancılık Ürünleri ihracatı amaçlı çalışıyordu.Libya'lıları Türkiye'mizin diyebilirim ki tüm kentlerini gezdirdim, doğusundan batısına, Ağrı dağından Van gölüne,Karadenizinden, Ak Denizine, her birlikte gittiğimiz ve gezdirdiğim yerlerde Libya'lıların bana söyledikleri bir tek cümle vardı.."Eğer cennet dünyamızda ise o cennet Türkiye".
    Dilerim emellerine kavuşup bir an evvel cennet ülkemize gelirsin.Balığın da güzeliklerinde en bol olduğu ülke bizim ülkemiz.
    Sağlıcakla kal..

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    osman abim nasılsın abi sağlık sıhhat keyifler umarım iyidir abi bu saydıklarım yerinde olsun balık önemli değil yurdumuza dönünce nasıl olsa bol bol tutarsın
    kendini fazla özletme abi arayı sıcak tutmaya çalış:) :)

11. Selamlar Osman abim eline saglik kareler güzel kart postal gibi,paylasim icin tesekkürler.

12. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    evet dediklerin doğru bunu yapardık ama bizler değil bilinçsiz avlananlar yapardı gerçekten güzel bir gün geçirdik balığa gelince sonradan öğrendiğime göre gerçekten oraya hiç balık atmamışlar ama başka barajlarda daha bol balıklar varmış şansımı bir arada orada deniyeceğim.

hoşbulduk gerçekten iyiyim buraya geldiğim bugün 8 ay oldu yılımı doldurduğumda geleceğim Türkiyede balık tutmayı özledim doğrusu.

benim dileğimde bu teşekkür ederim. :)

Burada kuraklık her zaman var kışın bile sıcaklık 35 - 36 derece şu an 45 - 48 arasında oda gölgede.

merhaba ben kendim istemedim özlettirmeyi bilgisayarım olmadığı için oldu bu umarım bir daha kalmam slim kolum kırılmış gibi oldum geçicide olsa şu an bilgisayarım var elimden geldiğince sizlerle olmaya çalışacağım kendine iyi bak sağlıcakla kal.

13. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    selamlar ben çok iyiyim sizlerle birşeyler paylaşmak beni rahatlattı sizlere kavuştuğuma sevindim bir terslik olmazsa 11. ayda Türkiyedeyim.

evet Türkiyemiz tam bir cennet ve bunu iyi korumalıyız diyorum ben buraları görmeyen oraların kıymetini pek bilmiyor ama gerçekten cennette yaşıyoruz burada beni sevindiren tek şey çevreye önem vermeye başlamışlar pek temiz oldukları söylenemez ama ağaç dikme ve yeşillendirmeye oldukça meraklı libya yönetimi bu iyi bir gelişme.

benimde tek tesellim bu oraya geldiğimde limitler dahilinde ve sirkülere uygun biçimde balık tutmaya devam edeceğimden emin olabilirsin.

Elimden geldiğince sizlerle bu kareleri paylaşmaya devam edeceğim.

Hepinize sirkülere göre iyi avlar dilerim.

14. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    osman abi bi dahaki sefere ya nasip diyeceksin;)

15. simendifer

simendifer Sennur

Osman ağabey, hoşgeldin. Seni görmek ne güzel. Fotoğraflara bakılırsa, zımba gibisin ve inşallah sağlıkla ilgili bir sorunun olmaz. Bir dahakine bol balıklı bir baraja gideceğim demişsin, inşallah dilediğin gibi balık tutma keyfini yaşarsın. Hazır gitmişken, imkanın olursa, oradaki balıkçılık anlayışını, balıkçılık kurallarını, orada neler tutulduğunu ve ne ile tutulduğunu zamanla bizlere aktarırsan çok seviniriz. Gerçekten merak ediyorum bunları. Kısa zamanda döner ve aramızda olursun umarım. Sağlık ve huzurla kal, sevgiler... :)

16. sedatk

sedatk Sedat

merhaba osman ağabey,Babamda 1980-84 senelerinde tripolide bulunmuş,
    Gıryanı söyleyince zıpladı hemen koltuğundan yazdıklarını tebessüm ve birazda dalgın bi şekilde okudu,sanırım o da eski kaddafi günlerini hatırladı herhalde
    Bu arada gıryan ne kadar yeşillenmiş demekten de kendini alamadı :)
    özellikle arapça fish mafi yazına çok güldü:) ehlen ve sellem saddik dedi ne demekse sen anlarmışşsın :)

17. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Aynen öyle her zaman dediğimiz va ağzımıza yapışan bu kelime hiç bitmeyecek galiba.:)

Hoşbulduk şükür Allahıma sağlıkla ilgili bir problemim yok ve aranıza daha sık katılmanın peşşindeyim ama bu istediğim ve arzuladığım kadar olmuyor ve bunu zorluyorum en büyük sıkıntım bilgisayarsız kalmam ama bunuda aşacağım yukarıda sorduğun soruları bende merak edşyorum talı su balıklarından ne var ve ne yerler bunların yakalanması ve kanunları nelerdir açıkçası bende merak ediyorum ama bunu en sağlıklı şekilde ancak balığı olan bir barajda bunu tutan şahıslardan öğrenebileceğim için biraz sende bende ve site arkadaşlarımızda sabırlı olmak zorundalar öğrendiğim anda sizlerle bunu paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.Sağlıcakla kal.

Yazımdada bahsettiğim gibi Libya yönetimi yeşilliğe ve Doğaya önem veriyor gibi geldi bana ama insanları buna hazır değilmişler gibi birde pisliğe alışmışlar gibi geliyor bana insanlar temizliğe önem vermiyorlar ama çok yüksek miktarda ağaç dikilmiş ve her tarafta fidanlar var bundan 10 sene sonra daha değişik bir tabiatın ortaya çıkacağı kesin.Bu temizlik konusunda başımıza gelen bir olayıda bu vesileyle anlatayım bizim şantiyeye 2 km mesafede bir cami var ve arkadaşlarımız oraya Cuma namazlarını kılmaya gidiyorlar ve camii pislik içinde yüzüyor bir bir gün en azından temizleyip öyle namaz kılalım diye camiye erken gittiler camiyi temizlerken az daha zopa yiyeceklerdi nedenini bir türlü kimse anlayamadı sebep neydi ne anladılar bilemiyoruz ama bunu yaşadık.

Babanın dediğine gelince ehlen ve sellem saddik'in anlamı ise buyur hoşgeldin arkadaştır.
    Babanada selamlarımı söyle eğer anılarını tazelemek istiyor ise SAHA EL KADRA denilen yani bizim deyişimizle YEŞİL MEYDAN ve TRİPOLİDEN bazı kareleri sitemizde paylaşmıştım LİBYADA GARİP BİR TÜRK adı ile oradan ulaşabilirsiniz. iyi çalışmalar dilerim kendinize iyi bakın.

Son düzenleme: 7 Haziran 2008