Herkese merhaba, Bugün aranıza katıldım, aslen izmir'li olmama rağmen işim gereği 1 sene önce geldiğim libya'da balık avına başladım.Gerçi bunda buralarda yapılacak pek başka aktivite olmamasınında etkisi çok büyük. Daha önceleri akvaryum hobisine kendini fazlasıyla kaptırmış biri olarak balık avı da yine en az onun kadar zevkli bi uğraş oldu bana. Henüz çok acemi sayılırım. Fakat libya'da bu hobi için imkanlar çok geniş. Av malzemeleri oldukça hesaplı ve çok uzun akdeniz kıyılarına sahip bu ülkede hem tür hem de sayıca oldukça bol balık var. Üstelik balıkçılık pek yapılmıyor ve av izini falan diye birşeyde yok. Hobi amaçlı kıyı balıkçılığı ise oldukça revaçta. Özellikte Tripoli(başkent) limanında oldukça popüler. Bizde burda genelde tavuk göğsüyle klasik dip olta takımlarıyla avlanıyoruz. Karagöz, çupra, mercan, kefal, mırmır, zargana, isparoz, azman, akya oldukça sık rastladığımız balık türleri. Bunun yanında müren, kalamar, ve galiba kelebek türünde ilginç balıklarda çıkıyor arada. Özellikle değişik türdeki takımları öğrenmek için aranızdayım.Teşekkürler.
Aramıza hoş geldiniz.Kalıcı olmanızı dilerim.Oralardan da bir kaç fotoğraf paylaşırsanız hem sizi hem de Libyayı tanımış oluruz.
Abdullah Bey aramiza hos geldiniz. Sitemizde dunyanin cesitli yerlerinde yasayan uyelerimiz var.Bende bunlardan birtanesiyim. Bu ise basladiysani artik donusu yok.Bunu birkere en bastan bilmekte fayda var Ikincisi dedinizki : "pek av yapilmiyor buralarda" bu bence cok buyuk bir firsat. Belkide balik avlamak icin onunuze gelen en buyuk firsatlardan. Bu nedenle tavuk gogsu gibi klasik yemler yerine kalamar,fileto gibi yemler kullanirsaniz eminim cok daha basarili sonuclar alabilirsiniz.Tavuk gogsu de tabiiki etkili bir yem.Lakin cok cabuk dagilmasi,kucuk baliklarin didiklemesi acisindan cokta saglikli olmayacaktir. Kullanacaginiz takimlar ile ilgili olarakta sitemizde ustadlarin yapmis oldugu ve benim yayinladigim raporlara bakarsaniz hem takim hemde yem ile ilgili detaylar bulabilirsiniz.Eminimki cok cok isinize yarayacaktir. Son olarakta ; insallah yakin bir zamanda sizden guzel bir rapor gorebiliriz Kocaman Rastgele...
Aramıza hoşgeldiniz. Libya şartlarını çok iyi bilirim. 3.5 yıl kaldım. Çok çeşitli balık bulursun. Yapacak bir şey olmadığı için en güzel vakit geçirme yöntemi balık tutmaktır. ben fazla ilgilenemedim çünki 1.5 yılımı Fizana yakın Nalut kasabasında geçirdim. Balık malzemeleri ucuz. Daha yeni bird tane makine hediye geldi oradan. Takımlarını düz orada. Rastgele.
Hoşbulduk arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkür ederim çok sevindim. Direk konulara daldım ve gerçektende işin henüz çok çok başında olduğumu anladım. Forumu okumakla bitirmek mümkün görünmüyo ve hemen hemen konu hakkında bilmem gereken epey şey var daha. Emrah Bey dediğiniz kesinlikle çok doğru. Tavuk göğsü epey türde etkili olsada özellikle küçük balıkların istilasından kurtulamıyor. Fakat maalesef burda kalamar veya ahtapotu ancak tavukla yakalayabilirsek yem olarak kullanıyoruz. Balık halinde de çok nadir rastlanıyo. Karideste oldukça pahalı.Genelde mesai sonrası akşam saatlerinde avlandığımızdan sunilerde pek iş yapmıyor. Fakat tavsiyeniz üzerine farklı yem arayışına öncelik veriyorum. Herkese tekrar teşekkürler.
Merhaba Abdullah, aramıza hoşgeldin. Balığın bol bulunduğu yerlerde en iyi yemlerden biri de balığın ta kendisidir. Kolay bulunur sert etli ve ucuz balıklardan tavuk eti misali çıkaracağın yemi tuzlayarak sertleştirebilir ve çok çeşitli şekillerde farklı balıkları avlamakta da kullanabilirsin. Şimdiden rastgelmesi dileğiyle.
Karides buradada pahali nedense.Lakin taze olunca birazda olsa aliyorum ve yemler arasina koyuyorum ava giderken. Kalamar bence denk geldiginde yarim kilo kadarda olsa alip kullanmalisin.(Dolaptada bir muddet durdurabilirsin ava gidinceye kadar) Az once yucelusta 'nin da dedigi gibi balik etide cok cok etkilidir. Az sonra ozeldende bir fotograf gonderecegim yardimci olmak babinda.Insallah guzel baliklar yakalamani temenni ederim.
Aramıza hoşgeldiniz. Burada edineceğiniz bilgiler sayesinde yakın zamanda acemilikten kurtulacağınızı umuyorum.
Emrah Bey büyük tesadüf belki ama geçen gün bu gönderdiğiniz takımı bu forumda görüp daha iki gün önce test ettim. İki tane iri karagöz aldım ve birlikte gittiğimiz arkadaşlarda çok şaşırdı. Belki daha fazlasınıda öğrenirim diye hemen kayıt oldum. Yalnız takımı iki üç sefer yenilemek zorunda kaldım. Yosun ve kaya oldukça fazlaydı, takılıp koptu takım. Bide bikaçkez oldukça büyük olduğunu düşündüğüm balık oltaya vurmasıyla takımın takılması bir oldu. Sanırım yemi yutup kaya dibine kaçtı balık ve tekrar kurtaramadım. Haftada 1-2 kez çıkıyoruz arkadaşlarla. Burda türk çalışan sayısı epey fazla. Fakat pek bişey öğrenebileceğimiz tecrübeli kimse yok. Genelde benim gibi ava burda başlamış yeni arkadaşlar. Artık işten vakit buldukça bu forumda olurum heralde. Rastgele..
Hoşgeldiniz aramıza. Kaya arasına kaçan balıklarda sabırlı olursanız eninde sonunda alıyorsunuz. Bir eşkina için 45 dkk beklediğimi biliyorum. Kayalık ve yosunlu yerlerde şamadıra kullanımı sıkıntıları büyük ölçüde çözüyor.
Hoşgeldiniz Abdullah Bey,keyifli Paylaşimlar Iyi Avlar Dilerim.geçen Ay Ben De Libya Tripoliye Gelmek üzereydim Ama Son An Vazgeçtim,anlattiğiniza Göre Iyi Balik çikiyor sanırım Gelmediğime Pişman Oldum diyebilirim .sanırım inşaat işi için ordasınız.
Buyuk ihtimal ile gecen gun gordugunu soyledigin resim benim paylastigimdir.Cizip daha once paylasmistim bunu. Takilma konusuna gelince ; dun aksam bununla ilgili olarakta ozelden mesaj gonderdim.Insallah gormussundur. Bu takim cok etkilidir kesinlikle. Gece avlarinda kullanacaksan igneyi bagladigin deligin hemen uzerine fosforlu bir boncuk ilistirirsen cok ama cok daha etkili bir silah olacaktir Fakat cok dikkatli olmalisin.Cunku belki kiyasiya mucadele edecek bir balik ziyaret edebilir.Bunu abartmiyorum.Kendi basima geldigi icin soyluyorum. Ozellikle gece avinda bu sekilde fosforlu boncugu takip , kalamarin bas kismini da igneye gecirip "Ya Allah" deyip salla suya.Gerisi gelecektir
Emrah bey özel kutumda mesajınızı göremedim ve gerçekten merak ettim, henüz benimde özel gönderme iznim yok. Bu kısıtlama nezaman açılıyor onuda tam anlamadım.Boncuk konusunda çok haklısınız. İzmirden gelen bi arkadaşla getirtmiştim fakat şu anda elimde kalmadı. Burda da bulamadım. En kısa zamanda tekrar temin etmeye çalışcam.
Ozel mesajin gelmemesine uzuldum. Sanirim birkac tane daha yorum felan yapman gerekiyor ve ondan sonra aciliyor. Ama uzulme.Cunku buyuk ihtimal ile giden mesajlarin icinde kayitlidir benim. Oradan tekrar gonderirim tekrar. Yardimci olmak cok isterim. Emin ol ise yarayacakta. Boncuk konusuna gelince ; mutlaka en kisa zamanda edinmelisin. Gunduz avindada kirmizi boncuklarin etkili oldugunu ogrendim forum icinden.Lakin deneme firsatim olmadi. Fosforlu boncugun is yapacagindanda hic suphem yok.Tek kelime ile mukemmel. Simdi bir daha deneyeyim ozel mesaji.