Light Rock Fishing

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Ramazan ayından önce yaptığım kısa tatilde akşam suyuna at-çek e gitmiştim. Saldırı aldığım fakat yakalayamadığım su üstü sahtesini belki zarganadır diyerek küçük az dalan bir sahte ile değiştirdim. Büyükçe bir kayanın üstünden avlanıyordum. Sahte önüme geldiğinde birşeylerin takip ettğini fakat atlamadığını gördüm. Daha yavaş çektim hemen önümde kayanın altından yazılı hani ya da hanos ne derseniz atladı. Sahteden biraz büyüktü. Şaşırdım, sevdim okşadım ve suya iade ettim.

Geçen yıl yaptığım tekne avında 3 lü iğneye yem takmaktan sıkılınca en üst iğneye fosforlu yeşil 5 cm lik raglou taktım. Bir iki atış sonrası onunla bir kopes yakalayınca acaba yeme boşuna mı para veriyoruz diye düşündüm.

Birkaç hafta önce farklı bir sitede light rock fishing için jighead konusu vardı. 2-3 ve hatta 5 cm lik silikonlar için 1-2 gr lık jighead arayan bir arkadaş açmıştı konuyu. Puzzle ın parçaları birleşti, Dannnkkk. O gün bugündür internetten çeşitli videoar seyrettim. Açıkçası bu sitilin en büyük avantajı malzemelerin ucuzluğu ve yakalanabilecek balıkların bolluğudur. Elimdeki küçük silikon kurtçuk ve 5 cm lik raglou lara uzun halkalı pala iğne kıstırma kurşun ile bir sürü hafif ve küçük yem yaptım.

Düşük atarlı Ultra Light kamışlar küçük kafa makineler ve ince misinalarla yapılan günün her saati av verebilen eğlenceli bir av stilidir. Bu av stili için imkanlar olsa da en uygun en kaliteli takımları kullansak. Fakat elimizde 3-5 metrelik bir göl kamışı ve yine 3-5 metrelik bir misina bile işimizi rahatlıkla görür. Ben 2,40 Okuma Alumina 5-25 kamışımı ve Okuma Flame 20 makinemi kullanacağım. Üzerinde 0,20 nippon mono misina var. Kalın gelirse diye çok öncelerden aldığım ve belki büyük balık denk gelir endişesiyle çok fazla kullanamadığım Trabucco 0,16 mono misina da alternatifim. Taş altı orfoz, eşkina, müren vs balıklarda ihtimallerde olduğu için Nippon mantıklı.

Silikonlar 3-5 tanesi 1 lira şeklinde satılıyor hepsi 5 tl civarı:D Elimde bulunan iğnelerle kullanacağım. Bir videoda görmüştüm normal iğne takıp ağırlık olarak 1 gramlık kıstırma kurşunu misinaya gezer kurşun olarak takıp avlanıyordu. 1-2 gramlık jighead buralarda yok. Netten 3-5 tllik sipariş için bir o kadar daha kargo ödemektense alternatif olarak kullanacağım.

Bu av sitilini önceden yemli olarak eşim ve çocuklarımla birkaç defa yapmıştım. El oltasına tek iğne (hihi şeytan oltası) ve yem takarak. Kayaların üzerindeki Japon şemsiyesi adı verilen kabuklu canlılarda işe yarıyor fakat yemli avda yakalayacağımız balık portföyü daralıyor. Avcı balıklar ölü yeme bakmıyor. Oysa silikona verilecek aksiyonla yakalanabilecek balık çeşidi çok fazla olabilir.

Sabah suyuna Levreğe gittiniz ve güneş iyice yükseldi. Levrekten eser yok. cyrr Geçin bir kayanın üzerine de bari birkaç balık yakalamadan dönmeyin mrsparkle
    İşte kullanmayı düşündüğüm ekipmanlarım.

https://www.youtube.com/watch?v=tyajvNhpkBM

2. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Umarım umduğunu bulabilirsin. Denemeden bazı şeyler öğrenilmiyor. Bol şans. :)

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Aslında umduğum sadec güzel vakit geçirmek. Keyif almak. Yakalanacak balıkların bir çoğu Yazılı hani, İskorpit ve kaya balığı olacak muhtemelen. Tabii hepsi suya iade hooked Ama bu av tekniği çok süprizlere açıktır. Youtube te birçok video mevcut.

4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Dediğin o farklı sitedeki arkadaşın konusunu inceledikten sonra senin hisstettiklerinin aynısını hissettim sanırım sinan abi:) Dünden beri durmadan LRF videoları izliorum bir yandan da haldır haldır Ultra Light kamış arıyorum:) Zaten flame 20 makina bu işler için biçilmiş kaftan bende onu kullanmayı düşünüyorum üzerinde 0,20 nanofil var yedek kafada da 0,20 asso:thumb:

Ocak ayında aldığım silikonlardan bazılarıyla acaba diyordum mırmır, eşkina, iskorpit, yazılı hani vs kandırabilirmiyim ama hiç uğraşmadım sadece fikir olarak kaldı.. Ayrıca 1-2 ay önce bir programda mepps ile deniz kefali avladıklarını gördüm.. Meğerse adamlar bu işin tekniğini oluşturmuşlar zamanında.

Sadece spin tarzında avlandığım için mera da büyük predatör bulamayınca ve ya saati geçince vakit geçirmek için çok güzel bir yöntem.

Neyse aklımdaki kamış şimdilik elimdeki remixon dragon 240 5-25..

Daha sonrası için birkaç kamış buldum:

http://www.avfoni.com/zz/urunler,Urun_Detaylari/5247-CORMORAN_Red_Master_Trout_.html

http://www.avmarketi.com/asp/product/151687/SHIMANO-CATANA-CX-SPINNING-2-10-UL-1-11-GR

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/shimano-alivio-cx-spinning-1-65-ul-1-11-gr/12140/

Şimdilik ön sırada cormoran var..

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Cormoran Trout(Alabalık)&Perch(Tatlı su levreği) tatlı suya uygun bir kamış gibi geldi. Tuzlu suya dayanıklı olmayabilir. Alivio da çok kısa olduğundan en uygun Catana gibi geldi.

Uzak atış yapıp minik silikoncukları su yüzeyine yakın yüzdürürsrn Kefal kandırabilirsin. Hatta Zargana bile denk gelebilir.

Tekne avlarımızda adam başı en az 3-4 paket sülinez harcarız 4 kişilik bir tekne avında en az 60-70 tl yem parası veriyoruz. Yakaladığmız balık çoğunlukla Karagöz,İsparoz, Hanos. Üçlü iğnenin en alt hırsızını yemleyip diğer ikisini küçük silikon ile destkelemeyi düşünüyorum. Yem masrafımız biraz olsun azalır belki:D

Bu hafta içi birgün bu yöntemi deneyeceğim. İnşallah raporlayabilecek birkaç balık kandırabilirim hooked

6. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tuzlu su konusunda bende şüpheliyim cormoran için ama en uygun şimdilik bu gibi.. Catana da, alivio da tatlı su için üretilmiştir aslında ama daha dayanıklıdırlar..

Aslında cormoran alsam yine bana baya uzun süre gider gibi geliyo çünkü her av sonrası eve geldiğim gibi kamışı ılık tatlı suda yıkayıp kurularım, bu yüzden paslanma problemini bir nebze giderebilirim. Aklıma takılan tek nokta UL mı L mı olsun kamış. Cormoran daha çok L gibi duruyor UL daha cazip geliyor.

Neyse araştırmaya devam:D

Bu arada zargana gelebilir evet ama ciddi uzağa atmak gerekebilir silikonu. Kefal eminim gelecektir, daha yakında oluyolar.

İnşallah bu teknik ile güzel raporlar okuruz:thumb:

7. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    yaklaşık 2 aydır light-fishing konusunda makale okuyup video seyrediyorum. bu yıl yaptığım avı burada görebilirsiniz.

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok güzel bir av olmuş Deniz abi. Raporu okurken farkettim de 210 kamış deniz için kısa demişsin. Ne gibi eksileri var bu boydaki kamışların? Ben 180-210 arası birşey alırım diye düşünüyordum. Bir de 2-3grlık sahteler/silikonlar için illaki 0-5, 1-11 atar değerli UL kamış kullanmamıza gerek yok galiba raporuna göre. 5-15, 5-20, 3-14, 2-15 gibi atar değerlerine sahip L kamışlar da işimizi görür mü?

9. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bahsettiğin değerlerdeki kamışlar gayet işini görür.
    210 cm kamış ile maksimum mesafe 10-15 metreyi geçemedim. 240 ile yaklaşık 20-25 metrelere erebilirsin. en azından benim için durum böyle. ben luremania 249cm 5-20 atarlı ile kullandım. uzunluğu sayesinde sahteyi harika savuruyor. aksiyonuda zorlanmadan verebilirsin. 210 luk kamışta sahteyi savurmak için biraz fazla güç sarfetmen gerekiyor. ama eğer tekneyle çıkacaksan maksimum 210 derim.

sahteleri en az 4 gramlık seç. 5-20 kamış ile gayet iyi atabilirsin. perch avında 3.5 gram 2 no iğne ile 1 gram bile etmeyen silikonlar kullandım. sonuç 50 kadar perch :)

kısacası benim boy 1,76 ve en az 2,40 kamış gerekiyor.

10. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ha bide misinen ince ve dayanıklı olmasına dikkat et. Nippon Super Tought 0.18 önerebilirim

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Nippon Super Tought İnceliğine rağmen mukavemeti yüksek bir misinadır. Bende 0,20 liği var elimle koparamıyorum.

Kamış konusunda şöyle bir orantı vardır. Kamış uzadıkça mesafe artar, İsabet azalır. Kamış kısaldıkça mesafe azalır, İsabet artar. Yani dere, ırmak gibi nokta atış yapmayacağımıza göre Uzun kamış ile uzun mesafe atmak için kamış seçiminde uzunları ön plana almalıyız. Ben 2,40 Okuma Alumina 5-25 kamışımı kullanacağım. Sahte hafif gelirse 1 metre önüne minik kurşunlardan ağırlık eklemeyi düşünüyorum.

Deniz kardeşim çok güzel özetlemiş Kıyılarda büyük balık yoksa vakit geçirmek için harika bir seçim.

12. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim bilgiler için. 210luk kamışla atılamama sebebi acaba UL veya L olmadığı için olabilirmi? Kafamı karıştırmaya başladı. Acaba 240 UL alsam daha da verimli olurmu?? Neyse benim 5-25 ile bi deneyeyim sonra karar veririm :thumb: Kullanacağım misina berkley nanofil 0,20 ve asso ultra 0,20. eğer sıkıntı çekersem nipponu deneyebilirim. Bu arada tekneyle deği sadece kıyıdan, hedef balık olarak mırmır, isparoz, eşkina, hani, kaya balığı, iskorpit, horozbinareeling

Silikon ve iğne çeşitliliğimi de arttırmam gerekiyor.

Rastgelereeling

13. noname350

noname350 Barış

Biraz daha bilgi verseniz. Kayalık yerde mi yoksa dipteki ilişkenlere takılmaması için kumluk alanda mı deniyorsunuz? Aksiyon nasıl olmalı, atış yapıldı dibe oturdu jighead sonra?

14. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hala deneme fırsatım olmadığı için bir bilgim yok aksiyon konusunda ama youtube da baya video var:thumb: Daha çok kayalık alanda iş yapacağını düşünüyorum (Light Rock Fishing: Hafif takımlarla küçük kaya balıklarının daha doğrusu kayalık yapı seven balıkların avlanması), kumluk alanda ancak mırmır ve isparoz belki ya da yine yüzeyden çekersek kefal, zargana gelebilir.

2 gündür sipariş bekliyorum cormoran red master 205cm 2-15gr ve çeşitli 3-5cm boyutlarında silikon kurt ve balıklar aldım. Sabah suyu ve akşam suyunda spin, arada kalan zamanda da LRF ile vakit geçireceğimhihi

15. Orxan

Orxan Orxan

Bir seyler sorcakdimda bu sistemde atib dibe inib sonra cekiyomuyuz yemi? pek anlamadimda :))

16. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Rastgelsin ağabey ,
    Bende bir arkadaşımla birlikte bu av tekniği ile 2 yıldır avlanıyoruz.Bu av sisteminin türkiyede yayılması hedefimiz çünkü bu av sisteminde amaç balıkla oynamak yakalanacak balıklar genellikle küçük olduğu için salınması gerekir fakat bazen öyle bir an geliyor ki o küçük 3-4 cmlik sahtene baba bir levrek veya eşşek istavriti biniyor şu 2 yılda birçok şey tecrübe ettik . Bu av sistemini bilen ve imkanlarınca geliştiren 2-3 abimiz daha var . Onlarla irtibata geçerseniz size büyük ölçüde yardımcı olurlar , o light rock fishing konusunuda galiba arkadaşım açmış :D 2 yıldır av partnerimle edindiğim çuval dolusu bilgi ve anı var bunları sizlerle paylaşıp yardımcı olmak çok isterim . Light rock fishing şerefine . . .

17. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Abi kıyıdan sadece mırmır,ısparoz, hani vb. taş balıkları değil . Uzağa atıp orta suda UL aksiyonunun yararlarından yararlanarak keskin ama kısa hareketlerle zargana , iri istavrit, levrek , vb predetör avcıları kandırabilirsiniz . zaten 2 taşın arasına indirip 3 kere 4 kere hoplatınca iskorpit geliyor bence light fishing de hedef daha ileri atıp avı ileriye taşıyıp daha farklı türler yakalamk olmalı ben öyle yapıyorum . Hiç yakalayacağınızı ummadığınız balıklar geliyor . Avında zevki artıyor . Benim misina tercihiğim çok sağlam bir mono misina tercihen 0.14 -0.20 kullanılabilir . Rastgele

18. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Aksiyon çok önemli . En çok işe yarayan aksiyon kaçan balık aksiyonudur . Kendinizi kıyılarda gördüğünüz küçük kaçan balıklar gibi düşünün . Anlık kısa sert hareketlerle sağa sola öne yukarı ama mesafe alacak şekilde hareketler yapıyoruz ve duruyoruz ama durduğumuzda sahte dibe çok inmesin anlık bir durma olsun veya başarabilirseniz askıda bırkın yemi sonra tekrar devam .. sonra yavaş ca normal çekebilirisiniz . reeling sonra yavaşca çekerken hızlanıp bir tık oynatıp sonra tekrar çekebiliriz bir sürü hareketi var . internetten ajing videoları izleyin size yardımcı olacaktır .

19. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Açıkcası light rock fishingin yeri kayalık mekanlardır ama light fishing her yerde yapılır . light fishingte yakalayacağınız çeşit fazladır yapıcağınız tek şey kayabalığına odaklanmayın istavrit zargana veya çevrede olabilecek başka taş balıkalrına odaklanın ama rock fishing de aynı merada yapıla bilir dibe indirip yavaş hoplatmalarla iri iskorpit , horozbina ve hanos hani balıklarını alabilirsınız ben Lagos almıştım .

20. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Ayrıca bir şeye daha değinmek istiyorum açıkcası bence light fishingde ,özelliklede light rock fishingde raqglou kullanılmasını tercih etmiyorum . Raglonun kuyruk yapısı sadece atıp çekmek için yapılmıştır hoplatma veye keskin aksiyonlara pek gelmiyor rock fishingde olduğumuz yerde hoplatarak veya ileri atıp keskin kamış hareketleriyle dibe indirip yukarı çıkartarak kendimize doğru çekiyoruz yani burda raglou kullanılabilir ama çok daha güzel light rock fishing silikonları var bunlar özel silikonlar olduğu için yurtdışından getirtiyoruz .Türkiyede çok bulunmuyor ama türkiyede bulunan bir light fishing silikonu D.A.M power trout system worm'su öenerebilirim zargana,istavrit,iskorpit her türlü balığı alır light rock fishingde . Jig head olarakta kullanacağınız jig head tırnaklı olmamalı silikonun düşmesini engelleyen bu tırnak özel silikonlarımızı bozuyor jig headler 0.5 gram -2 gram arası olmalıdır. Kamışımızda en fazla 5-12 , 3-15 ,5-20 atarlı olmalıdır . UL ,L ,ML . aksiyonlar seçilebilir.