arkadaşlar bir sorum olcak liman içinde levrek avlamayı düşünüyorum canlı yemle çünkü levreğin en sevdiği yem ama liman içi bir sürü yavru balık dolu kafama bir soru takılıyor okadar yavru balık varken liman içinde benim yemime neden vursun önerisi ola varmı yavru kalama falan kullansam bide liman içinde verimli bir av olur mu derinlik 5_10 metre yer sığacık limanı
Selam Caner.. öncelikle şunu belirterek başlamak istedim..Canlı yem ile tapılan avlar genelde daha sığ 3-4 metre ve yemin etrafının açık alan olduğu yerlerde daha verimlidir..Bu demek değilki liman içinden canlı yem ile balık tutulmaz..tabiki tutulur.fakat şans biraz daha az olur.. diğer aklına takılana gelince.Levrek avlanırken yaralı ve avlanması kolay yemleri seçer..Yeme taktığımız kanca ve misina nedeniyle yem balık böyle bir durum sergiler ve sağlıklı olan onca balığın arasında senin yaralı yem balığına odaklanır..eğer bir avlakta hiç başka küçük balık yoksa levreğin olma ihtimalide azdır..yem olmayan yerde dolaşmanın gereği olmaz.. levrek yem balığa yaklaştığında panikleyen fakat kaçamayan yem..levreğin iştahını iyice açar..yem balığın çevresinde yapılan birkaç turdan sonrada levrek yeme dalar... gerisi malüm....tuzda levrek
bide bu levrek canlı yemden baska bişeyle beslenmezmı ne bileyim yavru kalamar veya sardalya kullansam bide bazı arkadaslar levrek yaralı balıga dokunmaz tuzak oldugunu anlar diyor bence tam tersi balık onun yaralı oldugunu anlayıp daha bi iştahla saldıracaktır
Herkeze Selamlar Herkeze Selamlar... Levrek kousunda önemli bir noktaya değindiniz sayın caner abim. Eğer liman içinde avlanacaksanız kesinlikle canlı yem şart.Levreğin en sevdiği canlı yem İsparoz yavrusu İzmarit,Sardalya yavrusu eğer bulabilirsen bizim mamun dediğimiz tekeye benzeyen bir canlıdır Levrekte kesin sonuç verir bu yemlerle levrek yakalamanız mümküm bide kullanacağınız takım 2 türlü olabilir 1.si Şeytan oltası dediğimiz ver gerçekten avcı bir takım olan takımımızdır olta bedeni: 0.30 yada 0.35 arası olabilir köstek:0.28 den 50 cm kadar kullanılabilir. iğne: iğne seçimine gelince 2315td serisinden 11 numara hafif kalın bedenlidir ama iş görür.Takıma yemin takılışı gayet basittir Eğer izmarit kullanılacaksa 2 gözün hemen üerindeki etli kısımdan geçirilerek takılır.İspari yavrusunda sırtından geçirilerek takılır Mamun kullanılacaksa aynı tekede olduğu gibi kuruğun altından yavaşça iğne geçirilerek biraz ileriye sürülür ve yemi yıpratmadan etli kısmından iğne çıkacak şekilde çıkarılır.Daha geniş bilgiyi tekneden levrek kısmından bakabilirsiniz..ŞİMDİDEN İYİ AVLAR.....RASTGELE....
Size bir örnek vereyim. Ben Mersin-Tırtar limanının hemen yanındaki Altın Portakal tatil sitesinin mendireğinden(bilenler bilir) bu yaz 1 tane levrek aldım. Kupez tutuyordum(çarpmayla), amacım yeterince yem yakalayıp akşama canlı yemli oltaları dizip avcı balık yakalamaktı. O ara kupezlerin altında levreği andıran bir balık gördüm. Sonra 1 kupez tuttum. Çok kötü yakalanmıştı. Kesin ölecekti, bağrısaklar falan dışarda ama hala çırpınıyor. O iskelede 2 tane merdiven var, arası 2 metre. Normal zamanda insan kaynar, levrek falan zor yani. O izmariti(kupezi) o 2 merdivenin arasında sallandırdım. Sadece eski, 1.80 lik bir kamışın ucuna bağlı 0.25 lik misina ucunda 3lü kancada çırpınan kupez. Motor bile yok kamışta. Daha kupezi indirmemle birlikte bir füze kayaların içinden fırladı ve oltaya yapıştı. Çetim ki ne göreyim! İSPENDEK! EVEET! Ben o bölgede ilk defa levrek yakalıyordum(aslında en çok yakaladığım 2. balık türü adana-karataş sağolsun ). Her gün canlı yem atmıştım hiç gelmedi, o yaralı balığa geldi.Hemde anında! En iyisi yaralı balıktır. Kupez sürüsü içinden benim oltaya geldiyse, sizin yeme de gelecektir.
kardeşime katılıyorum ama yavru balıklar varken biraz o yeme bakması zor olur gibime geliyo..Mesela avcı balıklar o dönem ençok bulunan avlarıyla beslenirler..ama bu balık işi kısmet işidir balık tutmanın en güzel yanı bu ya
. Değerli Kardeşim. Bilgin olsun diye söylüyoum. Bizle Çarpma yöntemini kullanmıyor ve paylaşmıyoruz. Ama Tecrübenide paylaştığın için teşekkür ederim.
yavru balık da çok levrek de çok. ben kısmet diyorm ışık olan yerde tutmak kısmetini arttırabilir ama biraz
canlı yem gercekten buyuk bir avantaj liman ici avlarda en iyi canlı yem bence karagoz minikleri sonra ispari minikleri. 6-8 cm arası en uygun yem boyudur ki esas kosul gecedir. gece canlı yem ile bırakma iyi sonuc vericektir. hiç olmadı kokusmus sardalya ile bırakma ve gene kokusmus balıkları bir file icinde mazmuzlama yapmak balıgı o noktaya cekecektır. ve tabi bir kepce. kepcesiz olmaz. rastgelsin.
Tarkan abi,Sebebi nedir? O zaman siz canlı yem de kullanmıyorsunuz. Amaç hayvanın acı çekmemesiyse. Başka bir sebep varsa açıklamanızı rica ediyorum. Çünkü gerçekten anlamadım niye Çarpmaya karşı olduğunuzu . Yani kancanın hayvanın ağzına-damağına-boğazına-midesine saplanmasıyla karnına-sırtına saplanması arasında pek bir fark göremiyorum ben. İkiside balığın vücudunda yara açarak yapılan avlanma şekilleri. Zaten çarpmayla balıkları incitmeden yakalayıp (kupezde mümkün) canlı tutuyorum ben yeterli sayı oluncada bırakıp canlı yem olarak kullanıyorum. Öyle kötü yaralanan tek-tük oluyor.
Maalesef hayır.. sebebini bilmediğim bir konu fakat bandırma kapıdağ etrafında birbirine yakın 6-7 liman olmasına rağmen (5-6 km) levrek sadece 2 limanda yoğun olarak bulunuyor..her yıl aynı limanda çok levrek oluyor..4km uzakta şartları daha iyi olan limanda 1 tane olmazken Karşıyaka limanında inanılmaz çok oluyor.. bazı limanlarda hiç barınmıyor..bende çok merak ettim bunun nedenini fakat mantıklı bir cevap bulamadım.. sanırım kıyı derinliği ile ilgili..levrek yakalanan her iki limanın 100-150 metre açığında kanal diye tabir edilen 60m derinlikte kanallar var..belki göç yolu olarak bu kanalları kullanıp yakın olduğu için bu limanlara geliyor olabilirler..
olur böyle şeyler ben birkeresinde levreğe yeldirme(canlı karides ile av) yaparken Lüfer tutmuştum.. ...Olur bazen..ama hala lüfer ne sandıda karidese saldırdı anlamadım
En önemli neden bizim sirküler dediğimiz ve amatör balıkçılık kurallarını içeren düzenleme diyelim.. Burada çarpma ile balık avlamak yasaklanmıştır..Sebebine gelince..Çarpma ile yapılan avlarda avlanan balığın çok çok fazlası yaralanır,zarar görür..Belki siz bu yöntemle limitlerin müsade ettiği miktar balığı livarınıza koyarsınız..fakat aslında livardakinin epey fazlası yaralanma nedeniyle ölür..Bu nedenle Çarpma ile av yasaklanmıştır. Bu yasaklama türlere göre değil genel manada yapılmıştır..Bu nedenle gerek kurallara olan bağlılığımız,gerekse amatör balıkçılık ruhumuz nedeniyle çarpma kullanmayız..
liman içi avında ben şeytan tabir edilen gövdeden kıstırma kurşunlu, uçta iğne modelini tavsiye ediyorum, eğer avlak aydınlıksa yem olarak serçe parmak boyunda kaya balığı tavsiye ediyorum. Sebebine gelince aydınlık yerlerde misinayı gizlemek oldukça zordur, dip balığı kullandığınızda balık bizim yerimize bu işlevi oldukça başarılı şekilde yerine getirir, ikincisi büyük levrekler her zaman küçüklere göre daha dip kısımlarda avlanır, hem de kayabalığı çok zor ölen bir balık, ilk levreği yakaladıktan sonra bile canlı kalabilir, iğnenin omurgaya temas etmeksizin kuyruktan takılması gerekiyor, bir de olta limanın ağzına yakın derin kısımda kıyıdan en fazla 2 -3 metre açığa bırakılmalı kurşun yem balığının taşıyamıyacağı kadar ağır olmalıdır, kurşundan sonra iğneye kadar yaklaşık 1..5 metre beden bırakılmalıdır, oltanın bırakıldığı noktanın kumluk olması yemin saklanabileceği kaya bulunmaması çok önemli, aydınlık kumluk yerlerde kayabalığı kendini çok belli edecektir, oltada önce bir hareketlenme olur sonra durur, bu kayabalığının panik halidir ilk önce kaçmaya çalışır sonra hareketsiz durarak dibe yatar ama çok geçtir, 15 20 sn içinde levrek atlayacaktır oltaya 25gr kıstırma 1.5m ==========-o==========j(3-4 numara siyah düz iğne)beden kalınlığı max 0.25mm
levrek varsa canlı yem mutlaka iş yapar. liman içi ve yavru balık çok diyorsanız bu balık kefaldir herhalde. öyleyse irice yavrulardan bırakma yapın. liman içi canlı yemli avlarda kurşuna gerek olmadığını düşünüyorum. 0.25 sağlam bir misina ile bırakıver yüzsün kıyıya uzak ya da yakın olması bişey farkettirmez. yem suda yüzdüğü sürece şansınız vardır. rastgele
Levreği Hiç Anadolu Yakasinda Yakalayan Oldu Mu? Fenerbahçe,bostanci,kartal,maltepe,tuzla Gibi..ben Hiç Levrek Yakalayan Birine Denk Gelmedim Genelde Mevsiminde çinekop,lüfer,istavrit Ve Bu Aralar Eşkina..
anadolu yakasında levreğin en bol av verdiği yer neresidir bilen bir arkadaştan bilgi istiyorum, hiç levrek tutmadım ve oldukça merak ediyorum bu işi bilen bir arkadaş bu aralar levrek avına gitmeyi planlıyorsa onunla gidip tecrübe edinmeyi çok isterim..Kadıköy,moda,fenerbahçe,maltepe,üsküdar,kartal,tuzla kısacası anadolu yakasının heryeri bana uyar..Hepimize rastgele