bugün sabah çapari atmaya giderken liman içinde ağ toplayan tekneler vardı. liman içlerinde ağ sermek yasak değil mi?
bırak ağ atmayı sırtı çekmek, bırakma yapmak bile yasak hiç çekinmeden sahil güvenliği ara sahil güvenlik yoksa jandarmada ilgeliniyor ayrıca
Hazır konu açılmışken voli ağı da yasak değilmi (3 hafta önce küçük kuyu ayvalık arası bolca voli yapıldığına şahit oldum otobüste olduğum içim hiç bir yeride arayamadım sinir oldum)
emin benim bildiğim voli ağı serbes ama kıyıdan 100 metre açıkta kullanılması şartıyla yanlış bilmiyorsam böyle birde voli ağı yasaklanamaz diye düşünüyorum k.kuyu ve ayvalık farketmez küçük balıkcı teknelerinin uyguladığı br yöntem ve ancak bu şekilde 3 -5 balık yakalıyorlarama bikmeni istediğim birşey daha var k.kuyu ve ayvalık arasında ve maden adası icvarlarında ve körfezde kalan kesimde ışıkla avcılık yasaktır. ama buna rağmen bazen ayvalığın adalar civarında ışıkla avlanan gırgır tekneri görüyorum Önemli olan büyük gırgır tekneri ve trol cülerin bu şekilde avlanmasının önüne geçmek
Gümüldür'de kıyıdan gece avı yaptığımız liman içinde de ağ atmaya başladılar. Maalesef bugünlerde her yerde bu olay var demek ki
saolasın ali kemal valla tam kara kıyı voli yapıyorlar bu memlekette hiç birşey düzelmez gırgırcılara uluslar arası sularda avı açtılar işin iyice cılkı çıktı umarım işe uyanırız artık. durum çok kötü bu hızla gidersek çokcukarımıza kültür çüpradan başka bişi yediremicez...
Şilede bu durum sık sık yaşanıyor sahil güvenlik te uzaktan izliyor.Öyleki 4 5 tekne limanın içini ağ ile dolduruyor.Bu gibi yaşamını denizden balıktan sağlıyan yerlerde bu tür olayların önüne geçilemiyor ilgili kurluşlar bir şey yapmıyor yapamıyor.