Limana kaysı dönmekmi asla,işte dünki avım.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

İnatcı bir ihtiyarım.Başka bir deyişle Facebook'un yüzlerce beğenisini işte forumumuzun cılız ilgi ve cevaplarına arada yeğlemek bana keyf vermekte.

Üstelik devamlı konu açmak,bu arada babamızında aktif olmaya başladığı düşünülürse forum dinamiğine müspet etki yapar kanaatindeyim.

Bazılarınıza bu tavrım ters geliyor farkındayım.Ama hiç altta kalırmıyım,hadiseyi sonuna kadar zorlarım.

İhtiyarlığın bir başka tezahürüde bu işte,,

Sularımız bu ara bereketlenmeye başladı.Meraya kolyoz çok az miktarda uskumru vermeye başladı.

Şu anda sizlere yazarken görebildiğim sırtı meralarımızda sinagrit palazları kol gezmekte,allahtan yoğun olmayan palamut ve barrakudalar dolanmakta.

Çok bollaşırlarsa hemen duyulur ve tepelerine mahalli avcılarca binilir,ya iyice dağıtılırlar yada tutulurlar,böyle iyi hem sarıkuyruklarda var.

İki türlü avcı tipi yada av tercihi olabilir.

İlki asla limana boş dönmemeği yeğleyip,karışık teknikleri deneyerek denizden illaki tatmin edici miktarda balığı avlamak,diğeri ise gelirse daha irisi gelsin deyip,hemen hergün saatlerce sahte dolandırmak,haftada bir,iki güzel balıkla dönmek.

Lütfen tenkitte bulunduğumu sanmayınız,sadece tercih meselesiidir,saygı duyarım.

Dünki avımız çapariyle başlayıp yemli ve miktar sırtı avıyla devam etmiştir.

İşte bazı kareler.

Sevgi ve saygımla kalınız.

2. aozcevik

aozcevik ahmet özçevik

En İyi Avı:
    minekop
    tebrikler

vedat hocam, ilk tebrik benden gelsin,avların bereketli ve de daim olsun

3. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Av her zamanki gibi bereketli geçmiş Vedat amca. Sinaritler size ait değil sanırım. Palaz tutmazsınız diye sordum :)

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Vedat amca eline sağlık, yiyenlere de afiyet olsun

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Ahmet teşekkürler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cihan

Hani son günlerde bazı serzenişlerde bulunuyorum ya,hani diyorum ya bazı katılım ve anlatımlarım kiminin hoşuna gitmez diye.

Bu serzenişlerimden bıkanların arasında olduğunu bal gibi biliyorum.

Bu konuda senden başka bir forumda yorum aldığımı unutmadım,halende içimdedir.

Şİmdi,babamız arada caddelerim,sokaklarım diyerekten bazı meralardan bahseder.

Burası benim evimin önünde şimdi sizlere yazarken dahi görebildiğim mahallerdir.

Kendisi buralara ilk yerleştiğim 11sene evvelsinin ilkgünlerindede aynen bu şekilde konuşmuştu benimle,bunuda hiç aklımdan çıkarmadım.

Oysa ben hadiseyi o sokaklarla kısıtlı bırakmadım.

Halende oralarda tuttuğumuz onlarca dev trofelerin,babamızca kahve ortamında buranın mahalli profesyonel avcılarına,işte bu adam sizin ekmek paranızı gelen İstanbullu misafirlerinize tuttruyor demesinide unutmadım,ölene kadarda unutmayacağım.

O günlerde benim özel bomba hazırlayıp bu balıkları tepelediğiğm şaiası yayıldıydı buralarda.

Çoğu reis sırf bu yüzden bana halen buruktur iki taneside sırf bu yüzden benimle selamı,sabahı kesmişlerdir.

İspenç yada Hint horozu gibi döğüşkenimdir,yerim yerim atarım,atarımda ama yılmam devam ederim.Tabii bunları mecazi anlamda yazıyorum.

Diyeceğim odurki ben palazda tutarım erginde.Ne demişti Ballı yeterki,tebliğ hükümleriyle ters düşmesin.

Düştümmü üşüşün tepeme

Babamız alıştığı yerlerin dışına asla çıkmaz alıştığı rapalanında,takımındabalığında meranında.

Oysa ben mobilim,beni birAssos koyunda çuprada,bazen müsellimde,bazen babakale yolunda kim i zaman sarozda kimi zamanda Turna,KasnaYayın peşinde görmeniz mümkündür.

Palazların ikiside 35 cm'nin altında değildirler,tanesi1kg'ın az üstündedir.Ortadaki melanurya ise aynı takıma atlamış türünün en iri bireylerinden birisidir.

Sevgiler

7. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    vedat amca ellerine emegine sağlık bizim civcivin işi vallaha şaşırdım kaldım bende.özür dilerim bu mesaj için.mesaj göndermiş nasıl etmiş onu bile anlamadım.yeni okuyanlar biraz karıştırcaktır ama ben yinede şahsınızdan özür dilerim..

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Ellerine sağlık üstad! bir gün avına eşlik edebilmek ümidiyle..

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Valla Vedat amca, kimin ne tuttuğu ve ne düşüncelerle avlandığı çokta umurumda değil açıkçası. Emekliliğimde kurduğum hayalin yaşayan halisiniz, Allah ömrünüzü uzun etsin :)

Sizin av raporlarınızı okuyarak biraz daha aşık olduk bu hobiye. Sinariti, trançayı, akyayı sizden öğrendim. Sizin nette paylaştığınız şok düğümünü kullanıyorum hala. Olayın sadece balığı tutmak ve resimlerini paylaşmak olmadığını, teknik, takım, yem vb. konularında ne kadar önemli faktörler olduğunu, resimden öte bilgiyi ve tecrübeyi paylaşmanın ne kadar değerli olduğunu siz öğrettiniz çoğu zaman.

Baba diye nitelendirdiğiniz kişi ile olan kişisel husumetinizin az çok herkes farkında. Ben açıkçası bu konuya dahil olmak, taraf olmak niyetinde değilim. Husumetinizden doğan bu hırs ve sinirin sizi yorduğunu düşünüyorum.

Bir çok geri salma videonuzu da hem buradan hem de facebook grubunuzdan izledim. Yaşınız ve derin tecrübeniz itibariyle sinarit ve antenli türü balıkların yavrularının geri bırakılmasının önemini defalarca siz anlattınız.

Şimdi durum bu şekildeyken, hassasiyetleri ve vicdanı olan bir avcıyken küçük büyük demeden ne yakalarsam alır gelirim, palazı da alırım ergini de demek, sinirinin ve hırsının kurbanı olmak gibi geliyor bana. Sizi kırmak ve tenkit etmek gibi bir düşüncem olmadı. Hani o hatırladığınız yorumumda size "Bazen sizi anlamakta zorlanıyorum Vedat Amca" yazmıştım. Bu nedenleydi işte.

Sizden ricam, sadece buradan sizi imrenerek takip eden bizleri taraf olma durumunda bırakmayın. Günlük hayatta zaten yeterince birşeylerin tarafı olduk, en azından burada bölünmeyelim :thumb:

Saygıyla ellerinizden öpüyorum. Sevgiler, selamlar...

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler Vedat Amca,
    Ne güzel av olmuş o öyle. Hele strafor kabın için tam bir renk cümbüşü. Allah sana daha iyilerini versin (bize de inşallah :) )

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cihan

Doğrucu Davut olmanın halibu işte.

Sendede bu huy var,bendede.

Olay taraf olma olayı değildir.Aliçonun dediği gibi kayıkcı kavgası ise hiçdeğildir.

Ben bana edilen menfi lafları seneler geçsede unutmam.Bu durum ise sanıldığı gibi asla devekini falanda değildir.

Sadece kendimi doğru anlatabilme çaba ve gayretiidir.

Tekrar hatırlatıyorum Bilge Balli Nuri kardeşim benim Baz aldığım şahsiyettir.

Onunkisi Doğrucu Davut olmanında ötesinde bir durumdur.Herkesce esas alınmalıdır.

Ne demişti bu muhterem zat esasolan tebliğdir.Bizde ise tebliğe aykırı bir durum söz konusu değildir.

Takımları yaparım hazrlarım kardeşlerinde ellerine veririrm.Onların elindeyken balık vuurursa,helede onlar yüzlerce km yol yapıp gelmişlersede tebliğe aykırı bir durum yoksa ellerinden alıp kaldırıp denize atmam.

Ben tutarsam ise bazı videolarda görüldüğü gibi Kaptanım Shero ile salarız.

Taylısuda ise tavizsiz salarız.

Sevgiler

Not:Benimle birlikte avlanan Aret ve Can kardeşlerim şayet konuya müdahil olurlarsa ne yaptığımı sanırımaçıkca anlatacaklardr.

12. bursadandadaşfikret

bursadandadaşfikret fikret şahin

Favori Kamış:
    shımano spın kamış
    Favori Makine:
    shımano 4000s
    En İyi Avı:
    levrek4,5kg yayın 12.00 kg minekop3,5kg
    tebrik ediyorum hocam avlarınız bol olsun

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çarşaf çarşaf deklare edilmiş ve kıymetli üyeleri tarafında da yıllardır hassasiyetle üzerine titrenen tebliğ konusunda, naçizane birazcık sivrilmişliğim olsa da, söylenen şey olması gerekeni hatırlatmaktan öte bir durum değildi.

Hülasa üstadım; karşılıksız yöneliminizin her fırsatta dile gelişi gönlümü okşasa da korkarım bu yükü taşımaya ne yüreğim ne de aklım kifayet etmez.

Güzel avlarınız bereketiyle daim olsun inşallah.:)

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili üstadım harika avlarını tekrar göremekten çok memnun olduğum.Bende uzun zamandır foruma girmiyordum gözlerim şenlendi :thumb: :thumb: :thumb:

15. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Maşallah Vedat amca. Daha önce gördüğüm fotoğraflar fakat yorum yapmak buraya kısmetmiş :) Çeşit bol olmuş bu sefer.

16. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrikler,daha güzelleri rastgele :)

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ergin'i tutamazsın :) tutsan da boğazında kalır huysuz ihtiyar...
    Ben sen gibi artık bazı şeyleri aşmış bir ustanın artık bu tür dertlerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Boş da döneceksin tabii, dolu geldiğin günlerin tadının çok daha fazla zevk vermesi için...
    Ben gibi değilsin ki ayda 1-2 ancak balığa gidebilesin. O yüzdendir ki sana yakala bırak daha çok yakışır...
    Ha bırakmazsan ne olur... Hiç birşey; 20 yaşında bıyığı terlememiş çocukların saldığını, senin yasaya uygun olarak alıkoyman tamamen hakkındır.
    Ama ben derim ki o 20 yaşındaki çocuk alkışı hak ediyor, sen ise tebrik edilmeyi..
    Tebrik ederim. Dahası da rastgelsin.

18. saltiga

saltiga ÜMİT

Yine darlanmissin vedat reis sen yap avini bos ver alalemi bu yasta bu tempo helal valla her dalda oynuyosun her cesit avda aktifsin tebrik ediyorum.

19. karantina14

karantina14 Okan

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra G2
    Favori Makine:
    Power Aero Fliegen TD
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler Vedat amca

20. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    sevgili vedat amcam. hiç yüzyüze tanışamasak bile yüzünün güzelliğinden insanın içi ısınıyor. hele hele raporlarında ki renk cümbüşü sanki bizi bir anda senin yanında kılıveriyor. hani yav başlarım işine gücüne bas git vedat amcanın yanına diyesi geliyor insanın. senin hayatın benim hayalim oldu. inşallah 1 sene 6 ay 13 günüm kaldı :) artık gün saymaya başladım çanakkaleye taşınmak için. i Allah izin verirse hayatta olursak ilk işim kapını çalmak olucak.
    tabiki biz torunların yaşındaki dostlarınında senden istdikleri olacak haliyle. bazen insan kendi hatalarını göremeyebiliyor vedat amcam. iyi dost dediğin dostunun her yaptığını alkışlayan şakşakçılar değil, hatasını yüzüne söyleyebilen dostlardır diye düşünüyorum. söyleyelim ki hala gözümüzde İDOLümüz HAYALİMİZ oalrak kal diye.
    Sosyal medyada koyulan en ufak bir resim bir haber bir yazı devletleri bile yıkabildiğine göre insanlarn hakkında eleştirilere maruz bırakması gayet normal. önemli olan senin bu eleştirilere layıkıyla en sakin şekilde cevap vermendir vedat amca. İllaki herkes seni sevecek tutacak diye bir kaide yok. istemeyen çekemeyen sevmeyenler olacak. onalra koz vermek yerine onları şevkatinle sevginle savuştur.seni seviyoruz vedat amcam .

AVLARIN DAİM, YÜREĞİN SICACIK OLSUN..