Merhabalar.Siteye yeni üye oldum.Ben Balıkesir Burhaniye ilçesinde oturuyorum ilçemizde bir liman var ancak eskisi gibi balık yok Hep yavru balıklarla dolu.Bir adette dere var çok uzun düz sahiller var.Balık olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şekilde başarılı olamıyorum.Buraları bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Sitede levrek bırakma oltalarının yapılış şekillerini araştırırsan o dere ağzında hayatının levreğini yakalarsın. Liman içinde taze yemin varsa biraz sabır birazda iri iğnelerle mutlaka yakalayacaksın. Ama 3- 5 dakika değik 3-5 saat beklemelisin. av saatin liman için sabah 7-10 arası dera ağzı için akşamdan bırakıp sabah kontrol.hos balığıdır Bu arada en iyi avında kaya balığına benzer bişi dediğin 1 kiloluk balık muhtemelen lahos balığıdır. Aşaıdaki linki tıklayıp kıyaslasana bi? http://zipkinci.com/galeri/data/media/3/yasak_balklar.jpg Yukarıdakimi?
Kamışlarını sandalyeni ve plaj şemsiyeni (bu mevsimde ıslanmamak için) al ve o düz sahillere git. Yem olarak boru kurdu, teke veya akyem kullan. Oltaların iki yada üç kancalı dip oltası olsun... Kancalar işaret parmağının genişliğinde olsun... Oltalarını at, gerdir, plaja sapla... Kamışlarının ucuna yada kullandığın yönteme göre uygun bir yerine gündüz zil gece hem zil hem de fosfor tak, Termostan sıcak çay kahve doldur bardağına, Otur sandalyene, arkana yaslan, Ernest Hemingway'ın bir romanını al ve okumaya başla... İki üç saat sonra arkadaşlarını ara, mırmır, karagöz, izmarit ve başka balıklardan oluşan ızgara partisi vereceğini söyle,... Onlar ateşi közlendirinceye kadar işini bitir ve yakaladığın balıkların keyfini sür...
Anlatıma bakarmısın, insanı zorla böyle balıkçı yapıyorlar işte, önce böyle hoş hoş anlatıyorlar kanına giriyorlar sonra müptelası edip yanlarına çekiyorlar
Sen zaten çok heveslisin de bahane arıyorsun... Bir de benim gibi ; Ah bir zaman buylsam, ah şuraya gitmeye fırsatım olsa, ah sabah erken kalkabilsem, ah hanımdan izin alabilsem... bahanelerinin araksına saklanıyorsan hep yandın... sezon geçince akıl başa geliyor, tüm kış ah vah edip duruyorum
ahmet kardeşim bende burhaniye deyim yeni taşındım buraya ve avcılığa merak sardım.limanda zargana dışında bişey tutamadım. ama yaptığım araştırmalara göre uygun takım ve zamanlama ile mırmır levrek örenden tutuluyormuş.söyleyenlerin yalancısıyım) gelişme olursa bana da haber edersin. hoşçakal.
bilgiler için teşekkürler. mambuza abi bu arada limanda en sağ tarafın orta kısımlarında büyük uğraşlarım sonucu sarı kulak olmayanından 2 tane kefal ve çok sayıda ufak sarpa karagöz yavrusu gibi balık yakaladım.ufakları denize attım ama kefaller dolapta.yarın yine şansımı deneyeceğim.12-1 gibi orda olurum istersen beraber deneyelim.
Alperen abi en alttakine benzer bişeydi limanın dibinde kayalıklardan çıktı ödüm koptu çıkartamadımda zehirli filandır diye
şahin kardeşim inşallah gelmeye çalışırım. aslında yeni takım siparişi verdim gelince çıkmayı düşünüyorum. yine tahminimce bu ara pek balık olmaz.rüzgar dalga yok ama nasip. sabah acayip kefal vardı limanda.saat 9 da
Okuduğum için hafta sonları hariç erken gelemiyorum abi.Meslek lisesinde olduğum içinde geç çıkıyorum.Salı günü hariç hafta içi gidemiyorum. Şimdi yarın erkenmi gitsem diye düşünmeye başladım.