Limanda Büyük balık yok.Nerelerde tutabilirim ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sahin_ tarafından paylaşıldı.

1. Sahin_

Sahin_ Ahmet Şahin

Favori Kamış:
    Kıbrıs oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığına benzer bişey.1 kilo
    Merhabalar.Siteye yeni üye oldum.Ben Balıkesir Burhaniye ilçesinde oturuyorum ilçemizde bir liman var ancak eskisi gibi balık yok :eek: Hep yavru balıklarla dolu.Bir adette dere var çok uzun düz sahiller var.Balık olduğunu düşünüyorum ama hiçbir şekilde başarılı olamıyorum.Buraları bilen varsa yardımcı olabilir mi ?:eek:

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sitede levrek bırakma oltalarının yapılış şekillerini araştırırsan o dere ağzında hayatının levreğini yakalarsın. Liman içinde taze yemin varsa biraz sabır birazda iri iğnelerle mutlaka yakalayacaksın. Ama 3- 5 dakika değik 3-5 saat beklemelisin. av saatin liman için sabah 7-10 arası dera ağzı için akşamdan bırakıp sabah kontrol.hos balığıdır

Bu arada en iyi avında kaya balığına benzer bişi dediğin 1 kiloluk balık muhtemelen lahos balığıdır. Aşaıdaki linki tıklayıp kıyaslasana bi?

http://zipkinci.com/galeri/data/media/3/yasak_balklar.jpg

Yukarıdakimi?

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Kamışlarını sandalyeni ve plaj şemsiyeni (bu mevsimde ıslanmamak için) al ve o düz sahillere git.
    Yem olarak boru kurdu, teke veya akyem kullan.
    Oltaların iki yada üç kancalı dip oltası olsun...
    Kancalar işaret parmağının genişliğinde olsun...

Oltalarını at, gerdir, plaja sapla... Kamışlarının ucuna yada kullandığın yönteme göre uygun bir yerine gündüz zil gece hem zil hem de fosfor tak,
    Termostan sıcak çay kahve doldur bardağına, Otur sandalyene, arkana yaslan, Ernest Hemingway'ın bir romanını al ve okumaya başla... İki üç saat sonra arkadaşlarını ara, mırmır, karagöz, izmarit ve başka balıklardan oluşan ızgara partisi vereceğini söyle,...

Onlar ateşi közlendirinceye kadar işini bitir ve yakaladığın balıkların keyfini sür...

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Birde kumsalda sabah erken saaterde bu ayda çok taze sardalyayla çupranın kralını yaklarsın

5. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(

Anlatıma bakarmısın, insanı zorla böyle balıkçı yapıyorlar işte, önce böyle hoş hoş anlatıyorlar kanına giriyorlar sonra müptelası edip yanlarına çekiyorlar:D :D :D

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sen zaten çok heveslisin de bahane arıyorsun...:):D
    Bir de benim gibi ; Ah bir zaman buylsam, ah şuraya gitmeye fırsatım olsa, ah sabah erken kalkabilsem, ah hanımdan izin alabilsem... bahanelerinin araksına saklanıyorsan hep yandın... sezon geçince akıl başa geliyor, tüm kış ah vah edip duruyorum :)

7. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    Ahhh ahh dertliyim abi sorma yaramı deşme..:( :( :D

8. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    hiçbiryerde büyük balık tutamazsın boşver sen balıkçıdan al ikitane baba torik olsun bitsin ..

9. mambuza

mambuza ihsan ünlü

Favori Kamış:
    şimdilik yok ama olacak
    En İyi Avı:
    41 cm zargana
    ahmet kardeşim bende burhaniye deyim yeni taşındım buraya ve avcılığa merak sardım.limanda zargana dışında bişey tutamadım. ama yaptığım araştırmalara göre uygun takım ve zamanlama ile mırmır levrek örenden tutuluyormuş.söyleyenlerin yalancısıyım:))
    gelişme olursa bana da haber edersin.
    hoşçakal.

10. Sahin_

Sahin_ Ahmet Şahin

Favori Kamış:
    Kıbrıs oltası
    En İyi Avı:
    bilgiler için teşekkürler. :) mambuza abi bu arada limanda en sağ tarafın orta kısımlarında büyük uğraşlarım sonucu sarı kulak olmayanından 2 tane kefal ve çok sayıda ufak sarpa karagöz yavrusu gibi balık yakaladım.ufakları denize attım ama kefaller dolapta.yarın yine şansımı deneyeceğim.12-1 gibi orda olurum istersen beraber deneyelim. :)

11. Sahin_

Sahin_ Ahmet Şahin

Favori Kamış:
    Kıbrıs oltası
    En İyi Avı:
    Alperen abi en alttakine benzer bişeydi :D limanın dibinde kayalıklardan çıktı ödüm koptu çıkartamadımda zehirli filandır diye :D

12. mambuza

mambuza ihsan ünlü

Favori Kamış:
    şimdilik yok ama olacak
    En İyi Avı:
    41 cm zargana
    şahin kardeşim inşallah gelmeye çalışırım. aslında yeni takım siparişi verdim gelince çıkmayı düşünüyorum. yine tahminimce bu ara pek balık olmaz.rüzgar dalga yok ama nasip. sabah acayip kefal vardı limanda.saat 9 da

13. Sahin_

Sahin_ Ahmet Şahin

Favori Kamış:
    Kıbrıs oltası
    En İyi Avı:
    Okuduğum için hafta sonları hariç erken gelemiyorum abi.Meslek lisesinde olduğum içinde geç çıkıyorum.Salı günü hariç hafta içi gidemiyorum.:( Şimdi yarın erkenmi gitsem diye düşünmeye başladım. :)