Limit ile İlgili...

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında boranersoy tarafından paylaşıldı.

1. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch

Az önce Facebook'ta resimlere bakarken gördüm. Hemen sizinle paylaşmak istedim. Hele de bu yorumu bir kişinin beğenmiş olması daha da sinirlendirdi beni. İşte böyleleri yüzünden "Neden balık tutamıyoruz?!" diyoruz. Birkaç sene sonra kendisi de "Lan, eskiden küçük de olsa tutuyorduk, şimdi hiç tutamıyoruz." diyecek. Ama iş işten geçmiş olacak... ​

(Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.)

Son düzenleme: 6 Mart 2011
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Malesef Boran bazılarına istediğin kadar bazı şeyleri aşılamaya çalış, doğruyu öğretmeye çalış sonuç alamazsın. Kendi bildikleri doğrudan vazgeçmezler. :cool:

Malesef doğanın ve yasal kanunların bilincinde değiller ve kendi menfaatleri için her yolu mübah görüyorlar. Eve balık götüreyim de nasıl tuttuğum,ne zaman tuttuğum,ne kadar tuttuğum önemli değil önemli olan benim et yemem gerisi önemli değil mantığı :mad:

3. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Boran tebrik ediyorum seni abicim, hep böyle kal. :)

4. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Kardeşim güzel davranışın için tebrikler....

5. cakabey

cakabey sinan

Favori Kamış:
    shimano bx 270
    Favori Makine:
    shimano twinpover
    En İyi Avı:
    yazmaya gerek yok , limit üstü büyük işte
    teşekkür

avcı doğayı yok eden kurutan değil seven kişidir.Seven zaten zarar vermez.Yavru balık ne işe yarar? eti ne kadarki? kaç yavru balık yakalayalım ki karnımız doysun? 10 mu 20 mi ? Biraz vicdan lazım o kadar...zorla kızarak rencide ederek değil , arkadaşca,dostca uyaralım, buda şart zaten.... selamlar

6. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Güzel, Boran benim Bulgaristan ve Romanyada 2-3 değişik gölde avlanma şansım oldu.

Trofe balıklar sadece özel avlakarda var, başı boş kimsenin bakmadığı avlaklar, oralardada bizim göller gibi.

Türkiyede biliyorsunuz rekor sazan 24,30kg bu ağıcılara,doğayı tahrip edenlere rağmen 24,30 kg ! :eek:
    Özel avlaklar olmadan böyle.

Özel avlak olmazsa bence, trofe,falan hayal olur 5kg sazanlarla trofe diye avutmaya devam ederiz kendimizi :eek:

7. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Hırsın yüksek olduğu yerde böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu sene yarı yıl tatilimde İstanbul'a döndüğümde köprüde gördüm bu durumu. Kraça katliamı yaptılar resmen kovalarını ağzına kadar kraça ile doldurdular.
    Aynı durum mersinde de var limanın içine ağ atan mı ararsın. Troll ve parakete avcılarını saymıyorum bile. Limanda 30 tekne varsa 20'ye yakını paraketeci geri kalan 7-8i troll gemisi. 2 - 3 tanesi amatör olarak zevkine avcılık yapıyorlar. Bazen görüyorum çarpma ile takılıyorlar yavru balıkları katlediyorlar. Yaralıyorlar balığı çarpmaya da oturmayınca balık yaralı halde kalıyor yada ölüyor. Balık avcılığı konusunda hem amatörler için hemde bu işin ticaretini yapanlar için caydırıcı cezalar gelmedikçe böyle devam eder gibime geliyor. İşin komik yanı bu işten ekmek yiyen parakate ve troll işinde olanlar kendi mesleklerini yok ediyorlar. Allah akıl fikir ve vicdan versin...