slm arkadaşlar yeni aldıgım kamış sizce nasıl bi kamıştır ? http://www.avmarketi.com/asp/product/5010/Lineaeffe-oyster-cast-kamis-4-20
en uctaki kılavuzun halkasına inceden bir japon dök öyle kullan aslında bütün kamışlarda yapmak lazım bunu en uctaki halkaya kulanmadan önce çok az japon ile saglamlaştırmak lazım 390 ı var kulanıyorum bu kamışın en uctaki halka nın icindeki parca yerinden cıktı daha ilk kullanışta yaptı bunu sana tavsiyem baştan bu tedbirini al.hayırlı olsun güle güle kullan
iyi günlerde kullanın fakat bana ağır ve hantal gelen bir kamış, abimde var ara sıra atıyorum beyzbol sopası sallıyormuşum gibi geliyor
kamışı internetten şipariş verdim geldiginde ilk incelemek icin açtım son parçadaki o kılavuzu görünce pişman oldum bune la dedim kendi kendime seyyar kılavuzu sabitlemek bile geldi aklıma budefa kamışın kapalı boyu çok olacak taşıma sıkıntısı olacak en iyisi busekilde dikkatlice kullanmak diye düsündüm. öyle kulanıyorum son parcadaki seyyar kılavuz hangi mühendisin aklına gelmiste onu oraya koymussa onun aklını limon sıkayım ben. o seyyar kılavuzun ne amacla konduğu hakkında fikri olan arkadaslar varsa yazabilirmi?sadece bu oyster kamışlarda degil başka marka kamışlardada var bu olay son zamanlardaki surf kamışlarda özellikle ne amacla busekilde seyyar yapmışlar çözemedim ben
Kendi tahminim seyyar klavuz atis esnasinda 1ci parçaya binen yükü hafifletmesi amaci ile konuldugu yönünde. Atar gücünü arttirmak için 2kisa parça koyup kamisi zayiflatacagina bu sistemle daha uzak atis kamisi riske atmadan yapiliyor. Atçek avlar için tasarlanmadigini düsünüyorum. Her atis sonrasi kamisin ucuna erisip 200-230derece ters dönen klavuzu düzeltmek hele de omuz omuza akintili meralarda pek de mutlu etmiyor insani.
Siz o mühendisin aklına limon sıkmayın; iyisi mi sirke falan dökün... Dilerseniz o parçayı çıkartın ve şöyle okkalı cinsinden; yani boğazda rüzgarlı havalarda attığımız gibi atış yapın; bir-iki; bilemediniz üçüncü atışta kamışın o parçasını elinize alırsınız muhtemelen... O seyyarlar kamışta yükü düzgün dağıtmak için kullanılır ve belli bir hesabı vardır... Ya yükü o şekilde dağıtacak; ya da kamışı 4 parça yerine 6 parçadan falan yapacak... Sanıyorum günümüz teknolojisi ve mühendisliği ile başka bir çözümü yok bunun... Ancak kalburüstü markalarda o gezerler yerine oturtuldumu kolay kolay bir daha oynamazlar bulundukları yerden...
Tabii seyyar klavuzların dönmesi atış stili ile de alakalı... Ben bir türlü beceremiyorum ama o klavuzları döndürmeden atış yapabilen arkadaşlar var...
söyledikleriniz mantıklı sonuc itibari ile kamış amacına uygun kullanıldımı sorun fazla olmaz o seyyar tayyar zaten sabitlenmesi gerek o öyle gezip durmayacak ben iyice sabitlemeden atış yapmam kolay kolayda gevsemez benim tahminim kamıştaki son parca uzun esnemesi cok iyi balıgı yorma acısından 6 parcalı kamıştan daha avantajlı o parca ayrı bir malzemeden oldugu icin kısa yapsa en son parcayı budefa esneme olayını kaybedecek araya bir seyyar tayyar koymus o şekilde cözmüş tasarlayan arkadas. her atışta dikkat edilmesi gereken bir durum acemiler icin at cek yapıyorsa cok zorlanır bu kamış ile benim gibi beklemeli av yapıyorsa büyük balık pesindeyse ideal bir kamış diye düsünüyorum
valla iyi falan ama bugün öldürdü beni at cekte valla baya kas yapıcam herhalde öldüm resmen belim agrıyor ya ama genede iyi kamış almışım diyorum
sürekli at cek yaparsan seninn işin zor o kamışlar beklemeli avlar icin ideal kamışlar at cek kamışının boyu en fazla 3 metre olması gerek en az 2.50 metre olması gerek almışsın yapacak birsey yok kasyapmaya devam
aynen abi yapacak bişi yok mecbur biraz kullanayım en iyisi bu kamışı barajda kullanmak ama bugün 1 kilo istavrit için cok yordu