3.90 uzunluğundaki kamışım uzunluğuna rağmen oldukça hafif bir kamış (356 gram) bu kamış turnada at-çek için uygun olur mu, yoksa 3 metrelik bir kamış mı almalıyım.
3.90 çok uzun olur atçek içindaha kısa spin kamış olmalı düşük atarlı ben 2.70 spin 30 gr atarlı kullanıyorum
sanırım bahsettiğiniz kamış bu http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5868 3lb atarı var diyor lb kg çevirdinmi1,39kg çıkıyor 1390 gr çok fazla bence bu kamış ın atarıda atmasyon gibi geldi bi yanlışlık var bu bilgilerde spin kamışı alıcaksanız öncelikle yaygibi esnek olmalı kırbaç gibi olmalı ki zaten atacağınız 5-15-30 gr gibi hafif sahteler atıcaksınız o yüzden aynı zamanda da esnekliğin yanında uygun atarı da seçmelisiniz spin tekniğinde max mesafeye atmak için atarları sahtenize göre seçmeli kamcı gibi esnek mümkünse 3,00 ve sığ kafa makina olmalı bu sığ kafa makinlar spin makinlarda yeni çıkmaya başladı diyebiliriz eğer o kamışı almayı düşünüyorsan bence önce görnasıl bişey olduğunu sonra tavsiye iste bizim tavsiyelerimizle bi kıyaslama yap aklına yatanı al
linkteki lineaeffe spring kamış değil, dediğim spirit surf olanı ve atarı 50-150 gr. bu kamış elimde mevcut. eğer olursa bir daha masraf eteyim diye sormuştum. ama olmaz derseniz 50 lira civarı bir kamış alabilirim. tavsiyeniz varsa memnun olurum. gayet amatörüm ve daha turna bile görmedim. sadece siteleden inceliyorum; gerekli olan malzemeleri. saygılar... hemen aşağıya kamışın linkini veriyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/LINEAEFFE-SPIRIT-SURF-KAMIS-3-90M
sahtenin önüne kurşun takıp sahteyi atarım dersen olur ama sadece sahte hiçbir ağırlık kullanılmadan ve sadece misinayla kullanıldığında ozaman iş değişir ekonomik düşündün için istersen bi dene al bi sahte sonucu gözlemle beğenmezsen 40 ytl civarı kalitesinden ve sağlamlığından memenun olduğum ve benim kullandığım pelican londonvar 2,70 15-40 atarlı al onu kullan ama bence o kamış olmaz al dediğim kamışı rahat et
yazmayı unuttum iyibir spin takımla 15gr lık sahteyi hiç bir ek ağırlık kullanmadan ortalama +/-10 50m atarsın buda ek bilgi surfteki gibi 100m 150m bekleme uzun atım dediğimiz spinde bu civarlarda
ilginiz için teşekkür ederim. 5 cm strike pro bir sahteyle bir de 5 tl lik adını şimdi hatırlamıyorum ama tavsiye edilen bir de kaşık aldım. bunu atmak için de malzemeci 70-80 gr lık sıyırtma kurşun verdi, telli birşey gerçi bunları boğazda çinekop, lüfer vs için almıştım daha hava şartlarından deneme imkanım olmadı. bunlar sanırım turna için ufak gelecek ama kaşık düşünüyorum alba nın 503 turna kaşıkları iyi diyor birisi. 3-4 numara. sizin tavsiyeniz ne olur kaşık için. bu arada sanırım sizin kamıştan edinebilirim. saygılar...
bir de ek; elimdeki kamışın ucuna göl için ne kadarlık bir kurşunu ( kurşun tipi de ? ) takıp nasıl bir şekilde bağlamam gerekir.
ömer bey eğer gölde kullanıcaksanız kurşunlu dip sıyırması gibi kullanıcaksanız orasını bilmem hiç yapmadım ama benim aklım mantığım almadı gölde çer çöp dal ot yosun tırıvırı ne ararsan var yani ilişken çok eğer sahteteye kurşun ekelerseniz dipten geleceğinden bu ilişkenlere olabildiğince fazla takılacaktır hem av performansı açısından hem zevk açısından yorucu ve sıkıcı olucaktır tavsiye ettiğim kamışta atarı düşük olduğundan 15gr ve üzeri sahtelerde rahatlıkla kullana bilirsiniz veb 7-10 gr sahteleri bile denedim oldukca iyidi
ayıplamazsanız bir link vereceğim ve benim gibi acemiye iş yapar mı fikrinizi soracağım. hem daha hafif hem de katlanır boyu kısa hem de çok hesaplı. dayanıklılığı nasıldır bilmiyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/9623/LINEAEFFE-DRAGO-270-CM
Yok abicim yanlışlık falan yok lb yaklaşık 450 grama denk gelir ancak kamış atarlarında lb=450gr demek değildir. Referans : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24432
Hiç ayıplama olur mu abicim bugün siz yanlış yaparsınız bir gün biz bigün biz bilmeyiz bişeyleri o zaman da siz cevaplarsınız konularımızı . Linkteki kamışa gelince o kamış anca tekneden ufak avlar için kullanılır boyu kısa olduğundan. Tekneden istavrite çapari için bitirimdir. Gölde turna içinse tam bir felakettir 8-9 liralık kamıştan fazla bişey beklemek yanlış olur her ne kadar markası lineaefee olsa da.
imzanıza baktım ve aynı kamış ile aynı makine bende de var. atarı 150 diyor ancak 125 lik kurşun zorluyor kamışı. en uygun atarı 75 90 grlık kurşunla. en iyi performansı bu ağırlıkta sağlıyor...
halla halla sen nasıl böyle yok abicim yanlışlık falan yok diyerek asabi ve kendinden emin bir şekilde konuşuyorsun? öncelikle yazış uslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim. Böyle yanlış konuşarak ortamı gerersin. Verdiğin link güzel ama istersen oku orada lb olarak verilen çeker Line Weight ama sitede her ne hikmetse herkez aynı bilgiye sahipmiş gibi atar demişler ben bu yüzden arkadaşıda biraz arştırmaya ve bilgilenmesine yönlendiriyorum buradaki yanlışlık çeker ağırlığını millete atar diye yutturuyo olmaları zaten arkadaşın istedediği kamışta http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/LINEAEFFE-SPIRIT-SURF-KAMIS-3-90M linkte verdiği kamış oradada atara action demişler bunun hakındada okan kardeşim senden yorum bekliyorum benim derdim ,kızdığım bu konular böyle katolok hazırlamakmı olur ne böyleyeni başlıyacak bi arkadaşı saçma sapan yanlış bilgiler ile kandırıyorlar bizde burada aksiyondur çekerdir atrdır tarışıp duralım aslında bu iraz iyide oluyo beyin jimlastiği gibi ama bilmeyen ne yapsın bak negüzel cabelas hepsini açık açık veriyo ama birimler farklı kolay gelsin site sahiplerininde bu standartlara yaklaşmalarını bekliyorum
ewet ben de 100 gr atıyorum, sıkıntı çekmedim hiç. gayet hoşuma da gidiyor atımı. boğazda güzel ama gölde özellikle de turna için uygunluğunu sormuştum ben. ikinci bir kamışa para harcamayayım diye. deneyeceğim artık. uygun olursa ne ala. olmasa bi spin kamış alırım. ama ali kemal arkadaşımın tavsiye ettiği kamış mı olur başka bişey mi olur bilmiyorum. pelikan iyi olmasına iyidir de benim elimdeki 1.20 kapalı boyu olan kamış arka bagaja çaprazlama sığıyor anca, pelikan çok daha uzun. nasıl olur bilmiyorum. söylediğim kamış ucuzdu ama asıl kısalığı hoşuma gitmişti ama doğru ucuz etin yahnisi durumu. bakalım, hayırlısı. herkese teşekkür.
ömer abi ne ayıplaması lütfen, sizin bu linkteki kamış http://www.avmarketi.com/asp/product/9623/LINEAEFFE-DRAGO-270-CM işyapar neden yapmasın ama spin avcılığında genlde parçalı kamışlar seçilir bunun nedeni çeker güçleri teleskobik tiplere göre kat kat daha iyidir telskobik kamışlarda içleri boş ve parça sayısı fazla olduğundan kamışa yüklenmeye pek gelmez eğer ben yüklenicem güçlü olsun teleskobik olsun derseniz fiber kamışları tercih edin karbon teleskobik olsun dersenizde karbon kamışlarda aşırı yüklenmelerde uç kısımlarda ve yüzük çevresinde kırılma olur o yüzden ucu dolgulu yüzükleride çift sargılı sabit tip yüzük olsun dediğiniz kamışa bakarsak fiyatı pek fazla bi mebla değil deneme amaçlı alabilirsiniz ama bir parçalı kamıştan beklediğiniz performansı bunlarda bulamazsınız
Nerde asabiliğim abicim demek mi asabilik, düşündüğüm şeyleri, doğru bildiğim şeyleri söylemek mi kendime emin olmak evet eminim ama sizin kastettiğiniz burda farklı ama neyse girmeyeyim Asıl bu şekil cevap vermeyle siz bizzat ortamı geriyorsunuz mesajımı gelişigüzel cevaplayarak. Yani ne deseydim doğru diyosun abi bibuçuk kilo atarı var bunun haklısın mı deseydim Anlayamıyorum insanları ( nasıl cevap versek yaranamıyoruz )
okan ben sen den abi felan demeni istemedim '' yok abicim yanlışlık falan yok '' benim bozulduğum kısm tırnak içinde hem eminsin hemde yanlış yok diyosun adamlar sitede atar olrak vermiş çeker ağırlığını bu sence doğrumu? ne deseydim doğru diyosun abi bibuçuk kilo atarı var bunun haklısın mı deseydim okan ben bunun 1,5kg atarımı var dedim de senden bunu doğrulamanımı istesim
okan afferim anlayışına hayranım istersen bi bak linki açta o kelam lar niye edilmiş bu kamış ın atarıda atmasyon gibi geldi bi yanlışlık var bu bilgilerde