Öncelikle merhaba Pek konu açmayı sevmem ama inanın bu kamış hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım. Aslında almaya niyetli değildim ama farklı mağazalarda çok farklı fiyatları olunca meraklandım LİNEAEFFE CEBOASTUR LLUMERES 4,20 METRE KAMIŞ 420cm boy, Teleskopik karbon surf kamış 100-200g atar 115cm kapalı boy Katlanabilir ilk klavuz 4 parçalı 460g ağırlığında İnce gövdeli Altını çizdiğim iki özellik çok cazip geldi bana. Hedef balığım standart İstanbul boğazda istavrit-çinekop kullandığım ağırlıkta maksimum 125gr.oldu bugüne kadar. yılda bir iki kez de muhtelif kumsallarda surf casting tarzı av yapıyoruz. Kullanan, fikir sahibi olan varsa çok sevinirim
iyi geceler arkadaşım bende LİNEAEFFE CEBOASTUR westport olanından var ben ikinci kullanışımda 125 gr ile en uç parçadan kırdım. ama yanılmıyosam o kamışı kullanan birisini görmüştüm gayet zarif bir kamış gibi duruyodu boğazda seni 125 gr ile tatmin edeceğini sanmıyorum, ele almadanda tam bişey söylemek doğru olmaz aslında
Murat Bey bilgi için teşekkür ederim.Sizin kullandığınız kamış biraz yol gösterici oldu benim için..Her iki kamışın da atar değerleri aynı. Bu durumda sizin de bahsettiğiniz gibi pek güven veren bir kamış olmayacak 100 gr üzerinde..
http://avmarketi.com/asp/product/13441/DAIWA-PROTEUS-TM-TELE-SURF-KAMIS-400CM http://avmarketi.com/asp/product/13440/DAIWA-SENSOR-RED-SURF-KAMIS-420CM http://avmarketi.com/asp/product/13439/DAIWA-AQUA-SEA-TELE-SURF-KAMIS-420CM http://avmarketi.com/asp/product/13437/TEAM-DAIWA-SPIGOLA-KAMIS-400CM Bir de bunları inceleyin derim. Hemen hemen hepsi ortalamanın altında ağırlıktalar. Dün çok eski bir arkadaşım için takım bakmaya gittiğimde bizzat inceleme fırsatı buldum. Üzerlerindeki atar değerleri abartılmamış. Makul derecede atarları var, buna karşın maksimum hafiflik sağlanmış. Özellikle son linkteki Spigola modelini elime aldığımda çok ince ve hafif olması beni son derece şaşırttı. Malzeme kalitesini, hiç konuşmaya gerek duymuyorum.
Yücel abi gerçekten şu son linkteki kamış harika görünüyor. Şu an kullandığım kamışlardan ortalama 250-300 gram hafif..İstoça gidip bunları yakından görmek istiyorum açıkcası.. teşekkür ederim
bu kamışı kullanıyorum.Tabi neye göre kıyaslama yapacaz o önemli.Ben apar topar aldım bu kamışı.Karadenizde sarıkanatta kullandım bir problem yok.Tabi biraz ağır bir kamış zaten lineaeffe de böyle bir kamış modeli yok.Ben araştırdım göremedim.Büyük ihtimalle özel istek üzerine bir ülke için ürettiler ve satılmadı Türkiyeye ya verdiler yada bizimkiler talep ettiler falan filan. Şimdi lineaeffe nin bir çok modeli var italyan balık avı kanalında izliyoruz.Çok çeşitli balık avlarına bir çok çeşitli kamışları var.Bizim istanbulda gördüklerimiz çok az bir bölümü birde araya böyle uyduruk lineaeffe ler girince kafamız karışıyor.Bu işi yapan firmalar yani ithalatçılar artık şunu görsünler kardeşim iyi takım, kaliteli orjinal ürünler istiyoruz.Hemde avrupadaki fiyatları ile.Avrupada 100 usd olan bir ürün ülkemizde 200 usd olmasın.Bazı ithalatçı firmalarda artık bu durumu görmeye başladık.Mesela shimano fiyat farkını ortadan kaldırdı gibi.Tabi incelemek lazım bu markanında bazı ürünleri dünyada yok ama Türkiyede var. Çakma desek olmuyor.Peki nedir bu durum ve neden böyle bir yönteme ihtiyaç duyuluyor.Tekrar söylediğim şey dünya balıkçıları ne kullanıyorsa bizlerde bu ürünleri orjinalinden ve garantili kullanmak istiyoruz.Yine ithalatçı ismini vermiyeyim reklama girmesin okuma makinelerde bu gelişmeleri görüyoruz şimdilerde bol yedek parçada getirmeye başladılar.Artık makinemizin her parçasını bulabilecez.Çok basit yedek parçaların bulunamaması yüzünden makinerimiz ve kamışlarımız yıllarca heba oldu çöpe gitti. Müşteriyi düşünen, müşterisine teknik yardımları sunan, müşterisinin sorularına yanıt verebilen firmalar kazanacak.Lütfen hakkımızı arayalım yani mal alırken çok dikkat edelim satıcı ile her şeyi konuşalım.Yukarıda bahsettiğim konuları ve diğer tüm sorun ve konuları firma yetkilileri ile konuşalımki yarınlarda çok daha iyi hizmet alabilelim.
Bülent abi yazdıklarında çok haklısın.. Fahiş fiyat farkları var piyasada..konuyu açarken de belirtmiştim. Bahsettiğim kamış piyasada 95 liraya da var, 150 liraya da...Bunu da geçtim kafama göre YEDEK MAKARASI olan makine bulamıyorum..okuma dışında nerdeyse piyasada yok. Tüketici olarak bunları istememiz kadar doğal bir şey olamaz ama ne yazıkki insanlar bir makine 2 makara yerine 2 makineye yöneltiliyor..bu da bilinçli yapılan bir şey bence...