115 gr. kurşunla mutedil bir şekilde atış yaparken kamışın 2. ucu orta yerinden kırıldı. Bu kamışın 2. vukuatı. Lineaeffenin kalitesi hakkında şüphelenmeye başladım. Atış tekniğimde sorun yok, asla atarken abanmam. Cengiz balıkçılık sağolsun tamir işlerinde yardımcı oluyor ama bu kamış artık bana güven vermiyor.
Aynı kamışın kullanıcısı olarak 25-7-2009 tarihnde aldım yazın kıyıdan zargana ve levrek avında kışında lüfer avında kullandım. Ben bu kamıştan atar ve hassasiyet bakımından gayet memnunum. Zargan için kullandığım top şamandıralar albastarın beyaz mika büyük boy şamandırası, ağırlığı 75gr civarında. Kışın ise100gr la lüfer avı yaptım. Kullanırken yanımdaki herkez kamışa tav oldular. Hem hassasiyetlik açısından hem atış performansı açısından, başka arkdaşalrda atış yapmak istediler onlarda kullandı. 100gr kurşun +yemli lüfer takımı ile taış yaptılar. Onların atışları benden daha keskin ve sert hareketli kamıştan ıslık sesi çıkardılar ama kamış banamısın demdi. Bunlar benim kamış hakındaki denyimlerim. Düşüncemi soracak olursanız kamış gayet başarılı bence ,ama sizin yaşadığınız talihsilik olabilir bence. Kamışı İzmirden balikmarketinden telefonla sipariş edip göndertmiştim saolsun çok yardımcı oldular. Fakat kamışın ucu kargo esnasında kırlmış olmalı çünkü kargocudan tesslim aldığımda kamış orjinal kutusunda hiçbi defermasyon yoktu, kutuyu açtım siyah kılıfını çıkardım,yüzükleri koruyan siyah kafayıda çıkardım. Sonra pıt diye kamışın en uçtaki yüzüğü yere düştü :S Ne yapıcam diye ilk başta düşündüm ertesi günde otobüse binecem memelekete gidecem, kamışı geri göndermekte zaman kaybı , birsürü teferruat, bisürü iş dedim. Yüzüğün içinde kalan parçasını çakmakla ısıtıp kargaburun ile çektim, çıkardım. Yüzüğü tekarar kalan parçaya japonladım. 10-15 cm kadar kısaldı ama performansını etkilemiş olabilir.En uç taki parça aşırı ince olduğundan kırılıyo olabilir. benim düşüncem böyle.
kamış hatalı olabilir yoksa extereme iyi bir kamıştır çok çok kaliteli olduğu söylenemez ama orta sıklette iyidir.
Bu marka kamışların çeşitlerinden 6 tane var bende.Kalitesiz görseydim almazdım.Ancak son çıkan en iddalı modellerinden birinde ciddi sorunlar yaşadım ve devam ediyor. 6.tamiri 15 gün önce yaptım. Bunlar olabilir tabii sadece biraz can sıkar.Fabrikadan yeni çıkmış arabanın lastiğinin fırlamasına şahit olmuşum bunlar küçük problemler
arkadaslar kamislar kaliteli olabilir ama eger karbon cubuk kullaniyosaniz hicbirzaman dusurup veya biyere carpip cizmeyin cunku ufacik bir cizik bile karbon cubuklarin kirilmasina neden olabilir lineafe degil shimano bile kirilabilir benden soylemesii
Dediğin doğru kurşu kalem misali düşürdüğünde içten kırılır. Kamışta okadar basit olamamalı bence. Belki bunu başarıyolardır çünkü benim kamış okadar düşştü bi okadar çarptı, çünkü benim ilk surf kamışım hem uzunluk bakımından hemde kulanma alışkanlığı bakımından yazın bi süreç geçirdik kayaların üstünde koydum rüzgardanda düştü, benim çarpmmadan dolayıda düştü ama şimdilik çizikten başka bir hasar yok. Kışın bayram sezonundada kullandım hiçbir sorun olmadı ozamanda. Lüfer zamanı milet omuz omuza atıyo, oturduğu yerden bacağını kıpırdatsan biyere çarpıyon Şimdi yazlıkta yatışta bakalım uzun vadede ne olucak ama ama hiçbirşey olmuyo dediğimden dedeiklerimi olumlu bunu tasvip edivi olduğunu anlmayın. benim kamış 10 yıl gidecekse bu hasrlardan dolayı belki 5 yıl gidecek kimbilir belki buyaz elimde kalıcak
Nejat abi seninki biraz toyotanın hatalı ürettiği bi araba var firenleri tutmuyo onun gibi olmuş Sen o kamışı ver yenisini al tabi imkanın varsa. Ben bile dayanamam 6 kere tamir etmek beni aşar ya kamışı kaldırır atarım yada öyle köşede durur. ben birtane daha extreme 4,40 alıcaktım cengize telfon açmıştım yine kargolatacaktım ama bu sefer ellerinde kalmadığını söylediler -peki sorento varmı edim? -var dediler. -1 hafta beklerseniz yeni nesil extremeler geliyo dediler ispanya için üretilenler dediler. Ben çok çelişkide kaldım acaba beklesemmi dedim, çünkü daha önce kullandım extremeyi kalitesini biliyorum. Sorentoyuda inceledim o kamışta100-200 gr atar diyo ama 150gr mı çok rahat atar hakkını verir. _ beklemek istemiyorum sorentoyu gönder dedim. ertesi gün kargolayıp gönderdiler. Saolsunlar, şimdi düşünüyorum acaba sizin bahsettiğiniz extreme 4,40 benim bahsettiğim ispanya için yapılan modellermi ? eğer öyleyse sanırım doğru tercih yapmışım
Ben başıma gelenin şanssızlık olduğunu düşünüyorum.En son yaptığım onarımdan sonra atarı da hassasiyeti de arttı.
işte benimle sizin aramdaki fark sizin risjk almanı z benim risk ten kaçmam sizin burada ustalığınızı konuşturarak olyaı cözmeniz. ben olsam dayanamam köşeye koymuştum
115 gramla nasıl başardınız kamışı kırmayı gözlerimle görmem lazımki yorum yazim geçmiş olsun iyi yine cengiz balıkçılık ilgileniyor helal olsun ....
extreme iyi kamıştır ilginç geçmiş olsun.. ben ne olur ne olmaz diye oyster almıştım hassasiyeti düşük ama sağlam kamış allaha şükür bir sorun yaşamadım. tek sorunu ağır olması
Konuyla ilgili bayağı cevap yazılmış, deneyimlerini ve değerli bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu sabah tamire verdiğim kamışı akşam üzeri teslim aldım. Garantiden tamir edip ücret almadılar bir de ben talep etmediğim halde hafif paslanmış olan uç porseleni orjinaliyle değiştirmişler. Cengiz Balıkçılık farkını yine gösterdi.
bak ne güzel hasan abim şimdi bi üst segment shimano surf kamış sahibi olmak vardı tutki arıza çıkardı kırıldı bişey oldu nasıl tamir ettirecektin aslında burada kamışın kalitesinin yanında italatcı firmanında her arızaya bakmsı mümkünse garanti kapsamı altında hizmet vermeli bence shimano daiwa gibi kamışların yanında kalite olrak orta sırada olmasına rağmen onu kaliteli kılan cengiz balıkcılığın sattığı malının arkasında olmasından kaynaklanıyo saygılar
Merak etmeyin üst düzey Shimano kamışlar da garantili; parça o an mevcut değil ise bile aşağı yukarı 20-30 gün içerisinde getirttiriliyor; ayrıca yere falan vurmazsanız bu kamışlar üzerinde yazan ağırlığı atarken kırılmazlar... Bunları kullanım keyfi de başka oluyor haliyle; ince, hafif, hassas ve insana güven veren atışlar; atışları da kamış nerede ise kendi yapıyor diyebilirim... Tekrar üzerine basarak yazayım; yere vurmadığınız veya üzerinde yazan değeri geçmediğiniz takdirde böyle bir hizmete ihtiyaç duymuyorsunuz zaten...
sekspir alpha telerod 300 1176h-400 4metre carbon kompozit 20 yıldır kullanıyorum.her yerden düştü.elden arabadan kayadan .halada sorf makinayla canla başla hizmet ediyor.
üretim hatası çktımı ama öyle denmiyor bu büyük firam küçük firma farketmez motor kaliesine güvendiğiniz yıllardır uzakdoğudan gelen toyotalar fabrika hatalı çıkıyo ve adamlar hepsini geri topluyolar bunu bir başka sektörde başka markalarda yaşayabilir o yüzden bir insan gerektiği gibi kulanıyosa ve o kamışı kıra biliyosa ya kamış hakkında bilgileri eksik ,yada atarken o kamışın kırılacağını aksiyonundan anlmıyo, yada hatalı işler yapıyo yada en başta söylediğim gibi üretim hatalı oluyo o yüzden bırakın shimanoyu felan bu kullanıcı hatası yada fabrika hatası olur kırılmaz denilen kamış bile kırılır buara lüfer sezonunda 20-30 gün kös kös kamışı beklemek hiç ki,msenin işine gelmezDAiWanın ve diğer saydığım saymadığım markaların hepsi istanbulda ve izmirdeki av sezonun açılışındaki fuarlarda satışa sunuluyo izmirde veya istanbulda otursam fuarları takip edebilsem çok dah farklı takımlar kullana bilirdim ama saolsun av malzemesi getiren abilerim esnaf arkadaşlar var onlar daha çok bu işin içindeler bizde onlardan bütcemiz yettiğince alış veriş edebiliyoruz şimdi av malzemesi satan mağzalarda olmayan takımlar fuarda çok daha fazla çeşit bula bilirsiniz ama fiyatları tuzludur haberiniz olsun
Üstadım bu kırılma konusu da başımıza geldi; hemen anında birebir değişim yaptım; sonra içime sinmedi gidip iade ettim; daha sonra da aynı markanın daha üst seviye bir ürününü edindim; yani bu konuda korkmaya gerek yok; yani sezonu kaçırmak diye bir olay da sözkonusu değil; aksine çok bilinen bir firmanın kendi ürettiğ bir ürünü kırdıydım Aralık ayında ve 40 gün bekledim; bir uç için; tüm sezon heba oldu; bu tamamen firmanın veyahut distribütörün hizmet anlayışından kaynaklanıyor...