Lineaeffe Extreme Cast 430 Vip, Shimano Nexave

Konu, 'Kamışlar' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Arkadaşlar Merhaba,
    5-6 aydır kamışları takip ediyorum hem kendim araştırdım bizzat elime alıp inceledim.Bazen kıyıdan atan yada atmaya çalışanları izledim:)
    Bazılarını iyi olduğu halde yedek parça bulma sıkıntısından dolayı eledim.
    En son şunlara karar verdim.
    Öncelikle avlancağım yerler boğazda çeşitli meralar.
    Kanlıca Kuleli Kandilli Üsküdar ve Eminönü
    Kamış modelleri
    http://www.avmarketi.com/asp/product/146284/Lineaeffe-Extreme-Cast-surf-kamis-4-30mt-VIP-
    http://www.avmarketi.com/asp/product/146281/Lineaeffe-Unicast-Extra-surf-kamis-4-20mt-VIP-
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18393/Okuma-Salina-42800-3-parca-surf-kamis-420cm-100-200g

Cengiz balıkçılıktaki arkadaşlar sağolsunlar çok yardımcı oldular esnaflıklarını beğeniyorum.Kafamdaki birçok kamışı eledim sayelerinde.
    Şimdi öncelikle salina 3 parça çaparide pek hissedilmediği ağır kurşun rapala çalışanlar için olduğunu söylediklerinden eledim.
    Extreme cast için rapala, yemli ve çapari çalışılır ağır kursun atar 200 bile atar dediler.Ordaki bir abimiz 50 tane kamışım var alcaksan bunu al dedi her işini görür.Ne kadar doğru bilmiyorum.
    Unicast extra ise o da aynı extreme gibi her amacıma uyuyor sağlam kamış dediler.
    Şimdi kafama takılan yere geliyorum.
    Bu vip extreme ve unicasti kullanan görmedim forumlarda da bulamadım.Ama eski extremenin ucunun kolay kırıldığından herkes yakınıyor.300 lira civarında bir para vericem.Bu kadar para verip kırılırsa çok canım sıkılıcak.Cengizi aradım yedek parçası şu anda yok.Bir sonraki kargo ile geleceğini 2-3 ayı bulacağını söylediler.Kamışım hiç kırılmadığı için soruyorum ben o extremeyi kırsam hakikaten bekleyecekmiyim.Herkes cengize gidince yaptırdıklarını söylüyor.O takılan uçlar orjinalmi.
    Shimanonun yedek parçasının 1 ayda geldiğini söylüyorlar.O yüzden shimanoyu elemiştim ama bu olay yüzünden shimanoda araştırdım.Sizce ne yapmalıyım kafam karıştı.
    Ben şu anda 20 liralık 3.5 metre kamış kullanıyorum 6 aydır.1 sefer kırılmadı.150 atıyor 150 attım birşey olmadı kaç kere.Bu kadar para verip kıracaksam ne anlamı varki.Ucuna baktım hakikaten ince.20 liralık kamışımla istavriti de hissettim.Kaç tane takıldığınıda.
    Şimdi kamış kırılırsa başıma ne gelecek onu önceden bilmek istiyorum.Geçen av 65 aldım avenger cengizden.yedek yüzük istedim.o da yokmuş.bir sonraki partide gelir dediler.2 -3 ay yine :) başka yüzük buluruz isterseniz dediler.Cengize laf demiyorum kimse yanlış anlamasın yine oradan alışveriş yapacağım.Başka yerlere de gittim gittiklerim arasında en sevdiğim yerdir.
    Shimanolar ise
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18987/Shimano-Nexave-BX-Tele-Surf-4-20-mt-170-gr-Surf-Kamisi
    http://www.avmarketi.com/asp/product/18988/Shimano-Nexave-BX-Tele-Surf-4-20-mt-200-gr-Surf-Kamisi
    Kafamda 200 atarlı var kandilli kanlıca vs orda atmak için.
    Şimdi esas sorum
    extreme mi yoksa nexave mi.lütfen kullanıp deneyim edenler cevap versin.bu kamışların farkı ne hangi amaca uymaz.
    unicast vip olanda iş görürmü.2 kat fiyat farkı var.benim için ne avantajı olur.
    Kafam karıştı açıkçası.
    shimano alcaksam ucuz yer tavsiye edersenizde sevinirim.
    son olarak extreme vip ve nexavenin halkaları ip misina için uygunmudur.
    rastgele.

2. Since1453

Since1453 NoYaN

biraz uzun olmus konu :D okurken sonu nereye baglanıcak diye merak ettım :D (isin espirisi koray bey yanlıs anlamayın sakın) oncelik hangı avda kullancagınız onemlı avlancagınız bolgelerde anadolu yakasında 175-200gr sezonunda kullanbılcegınız bır kamıs olması lazım yazdıgınız kamıslar arasında nexave yı kullanabılırsınız o atarlarla extremeler yenı geldi yeni urun kırmızı olanlar cengizde yeni gelen diger urunlerle beraber ınceleme sansım oldu detaylıca kullanan bende gormedım cevremde tournamnet modelını gordum. extreme ucları kırılma konusunda benım 4-5 yıl once aldıgım eldekı urun fazlalıgından 2-3 kere kullandıgım bır extreme cast ım var dı 180 gr atarlı 175 gr kursunla ıle2 ay falan oluyor kırılıcak mı dıye denedık herhangi bir sıkıntı yasamadım partıden partıye fark edıyor sanırsam uc yoksa kırıldıgında orjıal uc takma sansları olmaz herhangı bır uc takıcaklar. ben rapalada kullandıgımdan urunlerı ıkı urunde uygundur ama agır kursun atma durumunuda dusunerek nexave secılmelı daha saglam bır urundur.nexavede kırma sansın pek olmazda extremede olabılır 175 gr atar gıbı gelmedı bana pek

3. korayandroid

korayandroid Koray

geçen yine gittim.uç yok evet bir sonraki parti ile gelecekmiş gelene kadar başka kamışların uçlarını takıyorlarmış.extreme yerine unicast vip ve okuma salina 3 parçamı alsam rapala için parçalıyı kullanırım.unicast vip modeli sizce nasıl onu gören varmı acaba

4. Since1453

Since1453 NoYaN

shimano nexave 200 gr atarlı al bence her avda kullanırsın basında agrımaz