Merhabalar, Şu sıralar boğazda(aşiyan) kovalarda gördüğüm lüferler ve sarıkanatların beni cezbetmesi sonucu uzun süredir kullanmadığım kamışım ve makinemle kendimi aşiyanda buldum. Ancak kamışımın ve makinenin durumunun kötü(amcaların söylediğine göre) ve rapala için uygun olmamasından dolayı 2 günün tamamını forumdaki konuları araştırarak yeni ekipman oluşturmak istedim. Kamış için Lineaeffe IM Casting 420CM için karar verdim bunu yarın Cengiz Balıkçılıktan almayı planlamaktayım. Fakat bu kamış için makine seçiminde zorlanmaktayım bu konuda da sizlerin tecrübesine ve bilgisine ihtiyacım var. Makine içinde ortalama bütçem 100TL civarları ve araştırdığım modeller Okuma Longbow BaitFeeder LB-60 ==- 135TL Lineaeffe vigor cast 50 makine == 50TL ( Bunu Forumdan Birisinde Gördüm) Şunuda belirtirsem belki faydası olur daha önceden boğazda lüfer ve sarıkanat avı için tecrübem olmadı yani acemiyim diyebilirim. Bu yüzden çok pahalı makinelerden ziyade işime görebilecek birşeyler önerebilirseniz sevinirim.. Teşekkür Ederim.
Bugün Cengiz Balıkçılığa ekipman için gittim, Lineaeffe IM Casting 420cm yi 110TL ve dükkanda öneri sonucu Okuma Safina Pro 65 makineyi 100TL ye aldım. Umarım doğru tercih olmuştur.
İşini görür, güle güle kullan. Biraz bel ağrısı, kol ağrısı vs. sorun olmaz genç delikanlıya. Ama eğer bekleseydin. Daiwa ShoreCast'lar var, onlara bir bak derdim. Fiyatı belki biraz daha yüksek ama, kalitesi daha, en azından az biraz masrafla gayet iyi olabiliyor onların. Birde, boğazda rapala ile kullanacağın kamış, 400 gr ve altı olmalı, denge ağırlığı olmadan. 4 metre ve üzeri kamışlarda ancak o zaman atışta vs. iyi netice alırsın.
Okuma Safina Pro 65 makineyi 2.5 yıldır hem boğazda hem de Marmara kıyılarında kullanıyorum, sorun yaşatmadı. Hayırlı olsun, bol avlar...
Safina Pro yu bende kullanıyorum ama boğazda ağır kurşunla rapalada biraz yetersiz kalıyor,takım,boş gelirken sıkıntı yok ama balık bindiğinde kolu çevirmekte zorlanıyorum,kullanmadıysan butcene göre daha güçlü bir makineyle değiştirmeni tavsiye ederim,okuma dead eye var güçlü bir makineymiş sanırım
İlker abi bugun sahilde kullandım değiştirme şansım kalmadı, Ama balık tutamadığımdan bahsetmiş olduğunuz ağırlaşmayı farkedemedim. Dediğiniz modelede baktım şuan ama onun fiyatıda hayli yüksek geldi. İşi öğrenene kadar bunla devam edicem.Şimdilik öyle gözüküyor.