bugün gittim cengiz balıkçılığa surf kamış alıcam dedim direk bunu verdi 70 liraya aldım turna freshle oyster cast arasında kalmıştım dedim meğer ım 7 casting turna fresh in yeni adıymış isim değiştirmiş lineaeffe. sizce nasıldır kullanan vardır muhakkak reeling
merhaba furkan kardeşim benimde kullanmış oldugum turna fresh kamış'ımı biraderime verdim bende senin gibi bugün gidip üsk cengiz balıkçıdan senin aldıgın modeli aldım çok güzel bir ürün iyi günlerde güle güle kullan bol bereketli avların olsun saygılarımla...
dene bakalım ama bence 100 gr mı attıgın mesafeye 200 gr gitmeyecektir.. benim kindede aynı rakkamlar yazıyor ama esnek kamış..randıman 030 misina ve 100 gr ile daha iyi gibi
ben albastar 150-200 gr atarlı bosphorus var ,acaba 75 gr ve 100 gr atarda fonksyonu nasıl olur deneyen varmı..
benim kamisim lineaeffe turnafress 4.20 adi sonradan turnafress yapmislardi simdi gene degistirmisler anlasilan ama saglam bir kamis 6 senedir hor kullanima karsi birgunn bile bir problem cikarmadi bana ama yuksek graamajli kuraunlarda randiman alamiyorum 100 gramda en iyi performansi ariyorum 40 50 gram kursun varken orta mesafeden kracenin vurusu bile hissediliyor yuzukler artik deforme oldu onlari yeniliycem 15 tl civari demislerdi komple yuzuk takimi
Bu kamışı bilmem şahsen. Ama Turnafrsh gibiyse, şunları söyleyebilirim. 250gr'ı da atar, sorun olmaz. Pek çoğunuzun elinde 125-130 gr'dan daha ağırları, daha az mesafe alacaktır. Bunun sebebi, kamışın asıl probleminden kaynaklanır. Bu kamış, saf karbon değil. Biraz karbon olsada, aslen fiberglass tabanlı bir kamış. Ve aksiyonu hızlı değilde, yavaş bir kamış. Sert aksiyon vs. gibi ne olduğu meçhul bir şeyler geveleniyor, o değil bahsettiğim. Bu kamış atışta, ortasından eğilmeye başlar. Bu yüzden yükü tüm kamış boyunca dağıtabilir. Bu sayede de son derece sağlam olur. Ama ağır kurşun koyarsanız, yük gene tüm kamışa dağılır, velakin, büyük ihtimalle boyunuz ve kol kuvvetiniz, o ağırlığıkla tüm kamışı maksimum eğilmeye gelecek kadar kuvvete yetmez. Yani atışa başlarken, gücünüzün bir kısmı kamışı eğmeye harcanır. Bu da mesafeyi azaltır. Hafif kurşun kullanırken, kamış zaten o kurşunun eğebileceği kadar eğileceği için atış biraz daha başarılı olur. Ama her durumda bu kamış, atışa verdiğiniz gücün bir kısmını emer ve mesafeniz daha kısa olur. Bu durum bir başka handikapa yol açar. Balığın vuruşu da tüm kamışa yayılacağı için, vuruşları hissetmek zorlaşır. Yani kamış için sağır diyebiliriz. Elbette tam karbon olmadığı için gayette ağırdır. Bu yüzden de öyel 160gr'la at çek yaparken, ciddi yorar. Bu kötü tarafları olsada, sağlamlık yönünden gayet başarılıdır. Kolay kolay kıramazsın. Kılavuzları ise tipik lineaeffe'dir, yani patır patır dökülecektir çabucak. Kamış alırken gramajına bakmak iyi bir tercihtir. Aynı veya yakın atarı olan aynı boydaki kamışlardan, en hafif olanı, atışta en başarılı olanı olacaktır genelde. Zira, hafif olmasını, ancak karbon olmasıyla sağlayabilir. Elbette, "getir evladım oradan boyayı, kaç yazalım buna, söyle bakalım?" denerek, 125gr ancak atacak kamışa, 200gr yazılmış olabileceği gerçeğini de ihmal etmemek gerekir.
Sonuçta yapmaya yaparsınız da gayet güzel omuz ve kas da yaparsınız... Neyse ben bir kere çaparide kullanmıştım; epeyce de yordu, ama iş de gördü; epey bir sarıkanat almıştım çaparide bu kamışın halefi midir; selefi mi hangisiyse... Aslında pratik yapmış da olursunuz; tecrübe de... Ve daha ileride daha uygun bir kamış bu sayede daha uygun seçebilirsiniz...
Affınıza sığınarak ben de bu kamışla ilgili (Aslında bütün kamışlarla ilgili) bir şey sormak isterim. Ben tanışma başlığımda yazdığım gibi acemiyim.Belki biraz hatalı olarak foruma reklam veren bir balık av malzemeleri dükkanına dalıp bana bir takım yapalım dedim ve dükkandaki arkadaş bana bu kamışı ve okuma safina pro 80 makinayı verdi. Benim kamışla ilgili ufak bir sorunum var. Kamışın kapalı boyu bagajıma sığmadı (Kamışı değiştiremem,çünkü kullandıktan sonra bagaja sığmadığı ortaya çıktı) Acaba kamışın tutacak kısmına bir operasyon yaparak kesmek ve kesilen parça ile ana gövdeyi bir aparatla birleştirmek suretiyle portatif bir tutacağa sahip olmak mümkün olur mu? Böyle birşey yapma imkanı varsa bu durum kamışın performansını nasıl etkiler? Selamlar Not:Belki konuyu dağıtmış olabilirim ama başlık IM Casting olunca buraya yazman istedim.Başlığı açmış olan kardeşim kusura bakmazsın umarım.
Faydasız bir girişim olur, sapını kesmek vs. Faydasız olduğu kadarda zararlı olacaktir. yani siz kamışı sığdırmaya calışın vya daha iyisi yeni bir araba alın.
Bence siz arabayı değiştirin daha iyi. Zira, bu işe başladıysanız, öyle ufak bir araba sizi hiç bir zaman mutlu etmeyecekttir. Kamışın sapını kesmeye gelince. Sapı uzun, ama parçaları da uzun. Yani diyelim kamışın sapını 1 karış kessenizde, içinden bu kez parçası çıkacak kestiğinz yerden.