lineaeffe oyster 3.90 surf(teleskopik 4 parçalı) Oldukça hafif, sap kısmı çok uzun ve misina klavuzu yok, en uç parça çok uzun ve uçta sabit gövdede gezer olmak üzere 2 klavuz var, klavuz ayakları paslanmaz ve çift ayaklı, ayakların bağlı olduğu halkalar lastikle kaplanmış, ilk elinize aldığınızda 250 gr atarı olmasına rağmen ince olması şaşırtıcı.Benim emektar 3.60 lık kamış yenisinin yanında odun gibi kalıyor, malzemesinden olsa gerek 3.60 lıktan daha hafif, uç hassasiyeti oldukça iyi çapari atarken istavritleri sayarak yakalamaya devam yani, ispari izmarit gibi balıklarda rahatlıkla vuruşlar hissedilebilir, üzerinde bulutlu havalarda ve yüksek gerilim alanlarında kullanıldığında riskli olabileceğine dair uyarı da eklenmiş, kesinlikle fiyatını hakediyor. Mitchell Armada 7000 elinize aldığınızda kalitesini hissediyorsunuz, 1 tutma kolu dibinde, 2 tane milde , 1 tanede kafada rulman var, ancak reklamlarındaki gibi 5.5/1 değil 4.6/1 devir oranı var, 0.35/300 metre değil 0.35/200 metre misina alıyor. Üstündeki kafa alüminyum, yedek kafası grafit ancak grafit kafanın da alaşımı nedeniyle nerdeyse alüminyum olandan farkı yok. Ayrıca kafaların üzerinde misina bağlamak için delikler var. Kafayı sökünce farkettim ki gövde suyun içine girip beklemedikçe su geçirecek bir gövde değil, kum zaten girmez, açıp bakım yapmak sorun olabilir aşırı miktarda ufak parçası var(toplam 68 parça), kafalar surf makinalarda olması gerektiği gibi sığ ve geniş, önden kalamalı olması dezavantaj ancak ayarlaması oldukça kolay Havalar biraz düzelirse ilk kullanım tecribelerimi de buradan aktaracağım, sağlıcakla kalın
sen addıysan iyidir abi eger parça sayısı az olan bi 4.20 lik bulamzsam 3.90 larar inicem bende. sagol.
lineaeffe oyster 3.90 surf cok sert kamis arkadasim onunla caparide istavritleri nasil sayiyosun? oyle bir kamisin en iyi avlagi kayalik ta sargoz ve mercan kovalamak olur
İnternette araştırdığımda bu kamışın 4.20 liğinide gördüm ilgileniyorsundur belkide diye düşünerek yazıyorum. Sağlıkça kalın ...
Bu biraz sert kamışa alışmakla ilgili birşey,yaklaşık 10 senedir çok sert bir kamış kullanıyorum resmen odun gibi, arkadaşlarımın çeşitli daha esnek kamışlarını da kullandım ama esnek kamışlarla rüzgarlı dalgalı havalarda verim alamadım, doğrusu esnek kamışlarda balık vuruşuyla dalga arasındaki farkı anlamak biraz zor oluyor, oysa benim sert kamışım dalgada kıpırdamazken balık vuruşuna tepki veriyor, yeni linaeffe de aynı karakterde ama az daha esnek, size çok sert gelmesinin nedeni çok esnek bir kamış kullanıyor olmanızdır bence, eliniz esnek kamışa alışınca ters gelebilir, ben ekseriyetle sert kamış kullandım ve buna elim alıştı, istavritleri saymaya gelince; istavrit iğneye ilk takıldığında kurtulmak için ani bir çırpınma yapar sonra kendini salar, hem bu çırpınma hareketi hemde kamışdan kolunuza binen yük kolaylıkla sayılmasını sağlıyor, bunu kendi kamışımda rahatlıkla yaparım belkii başka kamışlarda da, ancak elimin bir süre alışması gerekir
ben alacağım kamış ve oltaya kara verdim para dahil herşey hazırda evdekilere espri konusu olduk serdar o kadar paraya kaç kilo palamut alınıyor falan diye sen geneden sağol abi.
yucel ustam sen oyle diyosan oyledir itirazim olmaz ama bir gercek var sert bir kamisla atis aninda yemi canli yem kullaniyosak parcalamis oluruz evet ben de sert kamislarla yapamiyom yuklemek anlamsiz geliyo bana 150 gr falan kursun kullanman gerekiyo mesela senin o kamisi tam performans gondermek icin gonderiyon e bide bunun geri cekmesi var balik varsa baligin agirligi + gonderdigimiz kursunda 120 gr bide uzun mesafe atiyosan 100 metre den uzak hadi getir bakalim baligi getirebilcekmisin
Şahsi olarak bu konudaki düşüncelerim biraz farklı..Oldukça uzun zamandır surf kamışlar,makineler ve surfcasting ile ilgilenen biri olarak öncelikle neye ihtiyacımız olduğuna karar vermeliyiz.Eğer surf amaçlı bir kamış arıyorsak buradan uzun mesafe atışının gerekli olduğu bir avdan bahsetmiş oluruz..Uzun atışlar için gerekli malzemeler 4,20-4,50 metre arasında sert formda yani atış esnasında parabolik açısı geniş tercihen 2 yada 3 parçalı orta atarı 175gr olan bir kamışa (orta atardan kastım 125-250 gr) sağlam bir surf misinaya ve 110-160gr arasında bir ağırlığa ihtiyacınız olur..Bu ağırlık 130gr larda en verimli mesafe demektir..Kurşunun kütle/ivme oranı çok önemlidir..75gr lık bir kurşunu mükemmel bir surf kamışla uzağa atıyorum demek kendimizi kandırmaktır..Çünkü 75gr kurşunun kütle/ivme oranı nedeniyle gideceği mesafe 130gr dan azdır..eğer 130gr kurşunu 75 gr dan daha uzağa atamıyorsanız ya makine yada muhtemelende kamışta yanlış seçim yapmışsınız demektir..Benzer olay yüksek ağırlık içinde geçerlidir..bir kurşuna sağlayabileceğiniz kütle/ivme insan fizikisel gücü kadardır..ağır örneğin 220gr kurşuna sağlayabileceğimiz ivme kütlesine göre az olacağindan mesafe kısalır...75gr kurşunda ise sağlayacağımız ivme düşük kütle nedeniyle yani hızdaki azalma hızının fazlalığı nedeniyle mesafe kaybına neden olur.. basit bir örnekle..bir tüfeğin namlusu kalibreye göre(kurşun çapı) uzun yada kısa ise atılabilecek maksimum mesafeye ulaşamayız..Namlu uzunluğu mesafede temel belirleyicidir..Uzun namllulu silahlarda yüksek barut miktarı bu nedendendir..Uzun atıştada kamış boyu namlu gibidir..50gr lık bir ağırlığı 4,20 ile uzağa atmaya çalışmak yanılgıdır..1.70 bir kamışla atmakta yanılgıdır..Bu ağırlığa uygun boy bulunmalıdır..yani 3.00-3,30 metre bir kamış 50 gr ağırlığı uzağa atmak için idealdir..at-çekte kullandığımız 2,70 metre kamışların verimliliği de bu tezimi ispatlamaktadır.. Kamış sert olmalıdır sert olmalıdan kastım kullanacağımız orta ağırlıktaki "reinforcmant" denilen olay yani kamış atıştan sonra aldığı yay açısını ağırlığı taşıma gereği olmadan düzleşmeşidir..bahsettiğim ağırlıklarda bunun sağlanması için kamışın oldukça sert olması gereklidir..Aksi takdirde atışta eğilen kamış düzleşme esnasında kurşunu taşımak durumunda kalır.. Bundan yola çıkarak surf kamışlarda hassasiyet aranmaz..zaten adı üzerinde surf balıkçılığında küçük balık avı yoktur..bazı özel durumlardada balığı hissetme gereği yoktur.. Surf kamışlarda halkalar geniş ve sağlamdır..ilk halka makineden oldukça uzakta ve genelde 2.parça üzerindedir makine konusuna gelince..kısaca büyük çaplı makara ve long cast tipi yani eni fazla olmalıdır..Sarım düzgünlüğü çok önemlidir..misinanın makaradan çıktığı yüzeyde sürtünme minumum olmalıdır.. Misinada benzer yani surf olmalıdır..Esneme ve hafızasız misinalar en iyi surf misinalardır.. Kısaca benim düşündüklerim bunlar..önceleri 90-100metre olan atışlarım şu anda 165 metreyi geçiyor..Bundan sonraki her metre için çok küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor..Kurşunu bırakma zamanındaki saniyenin onda birindeki erken yada gecikme onlarca metrede etken oluyor
verdigin bilgilere katiliyorum surfcasting yani uzun atma bazinda dogru bilgiler ama benim anlatmak istedigim konu burda randiman almak 165 metreye ulasinca daha cok balik tutmanin garantisini hic bi deniz bize vermiyo malesef ama spor amacli bende yapiyom o apayri bir zevk veriyo 100 200 kamisi 165 gr la kirabilen adamim ama rahat ve verimli bir balik avi icin herzaman 120 gram alti tam parabol ince bir kamis tercihimdir hem baligi hissetmek hem cok buyuk enerji harcamadan 75 gr kursunu 120 130 metrelere dusurebiliyosun buyuzden hafif surfcasting kamislari tercih edisim
Yukarıdaki yazınızdan sizin surfle değilde amaca yönelik kamış seçtiğiniz anlaşılıyor..Zira bu yazdıklarınız surfcasting ile çok uzak..Tam parobolik bir kamış asla surf kamış olamaz..Yukarıdada açıkça anlattığım gibi her 4,20 kamış surf değildir..Surf kamış yukarıda yazdığım özellikleri taşır.. 165 metre değilde 250 metre atmayı isterdim..Ben sahile inip olta atmıyorum..Avlaklarımın çoğu kıyıdan 150 metre açıktaki kayalarda yaşayan balıklar..çupra,levrek,eşkine,karagöz..
Yanlış anlamayın.Bu yazdıklarımın çoğu aşağıda linki olan sitede konuştuğumuz konular..Burada 250 metreyi aşan onlarca kişinin yani ustanın söyledikleri..Benim yazdıklarım sadece surfcastin ile ilgili..bu nedenle aramızda düşünce farkı olması çok doğal.. Bu sitede 4,20 50-100gr surf kamış dediğinizde espri yaptığınızı sanırlar http://www.stripersonline.com/surftalk/forumdisplay.php?f=184
kimse espiri yaptigimi anlamasin mesajimi dikkatli okusaydin bazi seyleri daha iyi anlamis olurdun herzaman 120 gram alti tam parabol ince bir kamis tercihimdir hem baligi hissetmek hem cok buyuk enerji harcamadan 75 gr kursunu 120 130 metrelere dusurebiliyosun buyuzden hafif surfcasting kamislari tercih edisim
Bende onu diyorum Cihat kardeş.. Sen surfcastin için değil sıradan beğendiğin bir kamış istiyorsun.. ama bu konu başlığı surfcasting kamışlar için.. forumu araştır diğer kamışlar hakkındada bir dünya bilgi bulabilirsin.. Senin yazdıkların bu konu başlığı olan surfcasting ile ilgili değil çünkü.. Bak bakalım okumuş ve anlamışmıyım.. Hafif surfcasting diye bir terim yok zaten.. bak tüm söylediklerinin cevabı ilk yazımda var...diyorki oarad.."öncelikle ne istediğimize karar vereceğiz"..sen surfcasting mi yapmak istiyorsun..yoksa 100gr kurşunla hassa uçlu bir kamışmı..
off arkadasim ya niye konuyu buraya getirdikki yukarida lineaffe kamistan bahsediyo du arkadas onunla istavritleri sayabiliyomus bende dedim atari cok yuksek sert bi kamis o onunla istavritleri nasil sayiyosun cunku kamisi cok iyi taniyorum burda 50 ila 40 evro arasi cin yapimi bir kamis baglantilari plastik baskili epoxy bile degil yeni degil eski bir kamis aslinda neyse ben bilgi almak ihtiyaci duymadim yani surfcasting sistemini 10 yildir taniyan biriyim yani benim icin yeni degil surf kamislarda oyle bundan 4 sene oncesinde biz karbon kamisimizi kendimiz yaparken tr de henuz bu isi bilen bile yoktu
ben Burdan baya ilerdeyim..1994 te ilk surf kamışımı ve makinemi almıştım.. fakat alıngan olmaya gerek yok..Burası bir paylaşım sitesi..herkes bişeyler söyleyecek orta yol bulunacak..offf larla poff larla olmaz bu iş.. karbon kamışımızı kendimiz yaparken derken yunanistanımı kastetdin..anlamadım.. üstelik zengin olup uçak almak iyi bir pilot olunduğuna karine teşkil etmez..
pilot olmak size yakisir benim ayaklarim yere bassin kiyidan oltami gonderdimmi degmeyin benim keyfime...
ben pilot değilimki.. yakışır size..Allah şansınızı daim etsin eeee ne avlıyorsunuz yunanistanda..???
denizde alabalik dermisim valla donemine gore degisiyo bizde hepsi var yaz kis denizdeyiz bu donem sargoz levrek oluyo ama cok istahli degil son gunler karbon kamisimizi kendimiz yapiyoz derken yeni trend bu malzemeler profil halde alinip kendin yapiyo kamisi istedigin gibi el yapimi yani.
Dedimya burası paylaşım sitesi..denizde alabalık avlamak senin tercihin..Burada yakalayanlar bile var..(ciddiyim) nerde yaşıyorsun orada ..çok iyi arkadaşlarım var..Hatta en iyi arkadaşımın ismi ıstavroz..helenic base de görevli.. volos'ta epey mırmır yakalamıştık..