lineaeffe kamış & okuma makine

Konu, 'Kamışlar' kısmında eyüp koçar tarafından paylaşıldı.

1. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Boğazda kullanmak için yeni bir takım yapmaya niyetliyim aşağıdaki ürünleri kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Kamış olarak :
    Lineaeffe Baia Grande 4,20 teleskopik 100-250 gr
    Lineaeffe Turna Fresh 4,20 teleskopik 100-250 gr
    Lineaeffe Extreme Competizione 4,20 teleskopik 100-250 gr
    Bu 3 kamıştan ilk ikisi fiyat olarak uygun ama Extreme Comp. oldukça hafif. Karar aşamasında kullanan arkadaşların olumlu olumsuz görüşleri sonucu etkileyebilir.

Makine ise Okuma avenger 45 yada 65 düşünüyorum.

Yorum yapan fikir beyan eden herkese şimdiden teşekkürler, rastgele

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Lineaeffe Extreme Competizione 4,20 teleskopik 100-250 gr eğer imkanın varsa gözünü kırpmadan alabilirsin. diğer ikisi hakkında pek bilgim yok...

3. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    extreme competizione kullanıyorum biraz esnektir ama ileri atış için turnafresh ve baigrandeyi sollar

4. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Lineaeffe Baia Grande 4,20 teleskopik 100-250 gr

Bu kamışı kullanıyorum bir keresinde 100 gr atış yaparken arkadaşım kırdı Eskihisar da ama büyük ihtimal kayalara taktırdığını sanıyorum zaten kamışı aldığım 2. gün başıma gelmişti hemen Cengiz balıkçılıktan yedek parçasını alıp tamir ettirdim
    Şuanda oldukça memnunum ve atarıda gerçekten güzel, makine olarak ben Okuma Magic kullanıyorum ama Cengiz balıkçılık avenger 65 tavsiye etmişti.

5. deePblue

deePblue na

engin abi merhaba..
    kullandığın bu modelin özellikle yüzüklerinde herhangi bir problem yaşıyor musun ?
    Bu yüzük konusunda DAM steel power canımı çok yaktı.Yeni bir kamış düşünüyorum.Lineaeffe olacak büyük ihtimalle.

6. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    avenger 65 çok güzel makine. ben bu makineyi 2 aydır kullanıyorum. fiyat performans açısından da oldukça verimli. güçlü bir makine istiyorsan almanı tavsiye ederim. kamış olarak ben 4.20 turna fresh kullanıyorum. gayette memnunum. kamışta ağırlık problemi çok yaşamıyorum. sağlam bir kamış. 2 senedir kullanıyorum. tavsiye ederim. ama yok ben hafif kamışı tercih ederim dersen 2katı para ödemeye hazır olman lazım.

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

bendede var extreme competizione ama kırdım 150 gr la
    bence parçalı kamış düşünün en azından güçlü olur bende lineaeffe prestige 7000 var inanın evdeki diğer kamışlara bakmıyorum artık

Son düzenleme: 23 Aralık 2009
  8. deePblue

deePblue na

önerini değerlendireceğim furkan :)
    bakalım eğer öyle bi şey alırsam kaybetmediğim sürece ömürlük olur gibime geliyor.

9. furunotr

furunotr Haluk

İlk kamışı ben de bilmiyorum; ikinci ve üçüncüye de sahip değilim ama gözlemlediğim kadarıyla Turnafresh daha önceki adıyla Turnasurf oldukça sağlam ancak hantal bir kamış; bugüne kadar kıranı ben duymadım; Extreme isa daha hafif ve hassas, karbon oranı daha yüksek bir kamış ama Turnafresh'e göre daha zayıfça; yine de bu markanın en tercih edilen ve kullanılan kamışı; demek ki tercih edilmesinin bir nedeni var; daha iyi kamışlar var ama çok daha yüksek fiyata sahip; makinaya gelince eğer bütçenizi biraz daha arttırabilir iseniz aynı markada pek bilinmeyen bir model olan

http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=112

şu makinayı öneririm; pişman olmazsınız; ayrıca eski model olduğu için fiyatı çok yüksek değil...

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben bunu kullanmıyorum ama bir arkadaşımda vardı ordan biliyorum bende oyster var çok ağır bir kamış ama sağlam. extreme hem hafif hem de hassasiyeti güzel sağlam da aynı zamanda..

11. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    En sonunda kendime yeniyıl hediyesi olarak Extreme Comp. 4,50 250 gr ve okuma avenger 65 aldım, makineyede powerline 0,28 11,5 kg. çekerli misina sardık. Cuma günü büyük bi hevesle sahile indim ama acayip rüzgar vardı. Bi çapari açıp birkaç atış yaptım. Gerçekten benim dandik D.A.M kamışa nazaran dağlar kadar fark var. Balık alamadım ama alıştırma atışları yaptım. Hiç abanmadan 125 gr. kurşunla aşağı yukarı 80-90 mt. ye ulaştım. Bu da surf kamışın farkı olsa gerek :)