Merhaba arkadaşlar kendime aldığım Lineaeffe surf kamış ve okuma makinasını sizinle paylaşmak istedim. İlk önce surf kamıştan başlamak istiyorum, 420 cm uzunluğunda atarı gerçekten çok güzel ama kapalı boyu taşımak açısından biraz problemli oluyor onun haricinde performans açısından mükemmel. Herkeze rahatlıkla tavsiye edebilirim, 10 kg kaldırabiliyor. At çek için kullanacaksanız hiç düşünmeyin derim. Makina ise şuana kadar kullandığım en mükemmel makina diyebilirim. Deviri çok yüksek ve çok hızlı bir şekilde sarıyor. Tuttuğum balıkları hiç zorlanmadan kıyıya çektim, gerçekten mükemmel bir makina. kamış : LINEAEFFE S-FLEX 4205 SURF KAMIŞ 10 KG makina: OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
Atçek ve 4,20m kamış? Bu iş için en iyi 6 metre ve üstüdür aslında siz ne düşünüyorsunuz bilmem... Herneyse hoş geldiniz...
abdullah aramıza hoş geldin...yeni takımın hayırlı olsun...senden bir ricam var...şu linke tıklayıp üyelerimize bir tanışma başlığı açsan da sana bir hoş geldin deseler... http://www.balikavi.net/forum/forumdisplay.php?f=27
Bildiğiniz gibi boğazda at-çek işlemini surf kamış ve makinalarla yapıyoruz (nasıl bir şeyse artık ) o na istinaden söylemiştir herhalde. Lakin makinaya biraz daha misina sarsaydınız sanki yarısına kadar dolu gibi duruyor.
Selamlar Arkadaşlar Benimde kamışla ilgili sıkıntılarım var. İstanbul Boğaz'da kullanabileceğim aşağıdaki kamışlardan hangisini bana önerebilirsiniz. İlginize teşekkürler - Lineaeffe Prestige X Factor 420 cm kamış 460 gram ağırlığında 250 gram atarı var 115 cm kapalı boy - Lineaeffe Extreme Competizione 420 cm kamış 465 gram ağırlığında 250 gram atarı var 110 cm kapalı boy - Lineaeffe S-Flex 4208 Surf Kamış 15 Kg 534 gram ağırlığında 250 gram atarı var 140 cm kapalı boy
Öncelikle hoşbulduk dediğiniz de doğru olabilir fakat 420 cm de hiç fena değil benim için ideal 600 cm de çok büyük olabilir benim için.
At çek yapacaksan ilk önce ağırlıklarına dikkat etmelisin bence Lineaeffe S-Flex 4208 Surf Kamış 15 Kg şahsen inceledim çok güzel bir kamış ama kapalı boyu bayağı bir uzun, kapalı boyu ve ağırlığı senin için hangisi uygunsa onu al hepsi çok kaliteli kamışlar pişman olmazsın.
Kapalı boyu uzun olunca olmuyor .Arabanın bagajına bile sıgmıyor bir çözüm lütfen daha kısaları varmı????
Benim kamışın boyu da 143 cm lakin taşıma problemini şimdiye kadar hiç yaşamadım sağa sola çevirip gayet güzel arabalara sığdırabildim. İstanbul içinde de genelde otobüs kullandığımdan zaten problem yaşamıyorum. Bence kamışın kapalı boyunu ve taşıma problemini fazla takmayın.
kesinlikle mükemmel bir tercih,aynı kamışı kullanıyorum.100 gr üstü kurşunlarla atışta biraz dikkat isyiyor
Ben bunu anlayamıyorum işte, niye aldığımız bir kamışı üzerinde yazan atar değerlerine güvenerek atamıyoruz. Hadi albastar da tamam diyelim, gerçekten çok parlak kamışları yok ama bu lineaeffe de bile böyle mi artık? 200 gr atarlı bir kamışta bile niye 1oo gr atarken dahi dikkatli olmak zorunda kalıyoruz.
Tedbiri elden bırakmamak lazım çünkü insan ister istemez aklına ya birşey olursa diye geliyor sonuçta kul yapısı.