Merhabalar herkese... Lineaffe Oyster Cast kullanıyorum. İkinci kılavuz hareketli halde. Yani aşağı yukarı oynuyor sürekli. Sağa sola dönüyor. Şimdi ben av sırasında kılavuzu sabitlemeye çalışıyorum. Öncelikle kılavuzu sabitlemem gerekiyor di mi ? kılavuzu Sabitlerken kamışın altına doğru sıkıştırıyorum. Bu doğru sabitleme yöntemimidir ? Ben ne kadar sıkarsam sıkayım atış esnasında kılavuz tekrar hareketli hale geliyor ve dönüyor. Atışlarımı yavaşlatıyor. Ne yapmam lazım ? Teşekkürler.
Klavuzun sabitlenmesi gerekir.. Sabitlenmezse atış esnasında takılmalar, kopmalar v.s. gibi problemler yaşayabilirsin.. Sıkıştırdığın halde tekrar gevşiyorsa klavuz halkada problem vardır, Cengiz Balıkçılığa gidip değiştirmen gerekir..
Peki elle mi sabitleyeceğim yoksa bir aleti var mı bunun ? Bilsem valla bu kamışı almazdım Bela oldu başıma. Yavaşlatıyor beni.
Elle sabitlenir.. Hafifçe elle sıkıştırdın mı oturması lazım.. Oyster kamış kötü bir ürün değil, hatta ağır kurşunla kullanımda sağlamlık açısından da genel ortalamanın üstünde kaliteye sahiptir.. Basit bir klavuz halka değişikliği problemi tamamen çözer..
Son bir soru sorayım sana. Kamıştaki O kılavuz'un olduğu yer hafif soyulmuş. bu normal midir ? Yani oraya sıkıştırırken kamış çok hafif de olsa soyulması normaldir di mi ?
Normal değil.. Klavuz halka sabitlenirken aşırı sıkıştırma sonucu aşınma da yapmış olabilir.. Basit bir soyulma ise kullanımda sıkıntı yaratmaz ancak derin bir aşınma varsa hem değişen klavuz halkanın sabitlenmemesine hem de ağır kurşunla atış yaparken kamışın kırılmasına yol açabilir..
Hareketli klavuzlar sabitlenmez. Sabitlenmiyor yamuluyor olmasi kamisin hatali oldugunu göstermez. Sirf olysterde degil birçok marka surf kamista bu problem var. Bu tip kamislar sabahtan aksama kadar at-çek için tasarlanmis kamislar degil. Surf kamislar en uzaga atip yemli kiyi avlarinda kullanilmasi için tasarlanmistir. O hareketli klavuz atista uca düsen yükü hafifletiyor. Japonla yapistirmak veya çikartmak hata olur. Atisdan sonra tekrar düzeltmek icab eder. Her atista kamisin ucuna ulasip düzeltmek keyif kaçirici olsa da elle tutulur bir çözümü yok malesef.
Valla müthiş bir bilgi bu. Teşekkürler. Her yazdığınızı not ediyorum Peki sizin tavsiye edeceğiniz boğazda kullanılabilecek surf kamış var mı ? Kılavuzu oynak olmayan ? Artık fiyata falan da bakmıyorum. Ne olsa vereceğim. Adam gibi uzağa atış yapmak istiyorum ve bunu sık sık yapmak istiyorum. Eminim "Bu şekilde tasarlanan kamış" yoktur. Ama bir şekilde bu şekilde tasarlanmasa da bu ihtiyacı karşılayacak kamış vardır.
Roy, ''halkayı sabitlemek'' derken av esnasında sabitlemeyi kastediyoruz, kalıcı olarak sabitlemek değil yani Karışıklık olmasın
Hayır bence sen yanlış anlamış olabilirsin. Aslında Roy'un demek istediği şu. "Her atıştan ya da bir kaç atıştan sonra sabitlemek gerekiyor" bunu. Bunun bu şekilde olması normaldir demek istedi. Ben de bunu bir problem sanıyordum ama değilmiş. Roy'un açıklaması da gayet mantıklı gerçekten surf kamışlar at-çek avcılığı için değil at-bekle tipi avcılık için tasarlanmış...Ben kamışı aldığımdan beri o halkayı oraya atıştan önce sabitliyorum iki - üç atış sonra tekrar oynamaya başlıyor. Ama aslında bu anormal değil normalmiş...
Yok anladim Deniz zaten uç konik biliyorsun. Yapilan, hareketli klavuzu inebildigince ittirip sabitlemeye ugrasmak. Çok zorlayinca arkadasta oldugu gibi siyrilmalar olur. Kamisin kirilacagi nokta iste o siyrilmanin oldugu yer. Fazla zorlamamak lazim. Hafif bastirmak kafi. Atis yaptigin an o halka agirlik merkezine hareket ediyor. Bir nevi uzaga atmana yardimci oluyor
Ben de sadece boyası sıyrıldı. Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Umarım kırılmaz kırılırsa bir daha oynak kılavuzlu almam Tavsiye edeceğin uzun surf kamış var mı ? Fiyat farketmez artık canıma tak etti
Lineaeffe nin turnafresh serileride hareketli kılavuza sahiptir. Atişlarda abanma durumuna göre kılavuz yerinden oynayabiliyor. Kolay olmasa da(sonucta 4.20 m) uca erişip tekrardan sabitliyorum artık alıştım diyebilirim. Tabi olay beni şunu düşünmeye itti; Nokia gibi hergün farklı bir model çıkaracağına sağlam ve kullanım konusunda hatasız bir apple cıkar Şimdilik işimi görüyor turnafresh(ben bu kamışı ve okuma zeon makineyi bilmeden aldim. 1,5 kilo agırlıgı var vucut gelistirme yarışmalarına katılıcam)
Makinada her zaman daiwa derim fakat kamista farkli. Italcana combat, shimano speedmaster, okuma cedros ve lineaeffe extreme competizion favorilerim.
ben laserfish kullanıyorum. Gezer klavuz bende de var. ama bir kere sabitleyince akşama kadar sabit kalıyor. Bence sorun sizin atış tekniğinizde. Eğer atış sırasında sağdan veya soldan atış yapıyorsanız, misina yükü ikinci klavuza biner. Bu yüzden klavuz yerinden çıkar.!!
Bende de Lineaffe Spirit Surf var (3,90). Av başlamadan bir kez sabitliyorum, av sonuna kadar kayma yada yerinden çıkma yaşamıyorum. Kamışın boyasında sıyrılma var demişsiniz. Bence sorun ya kamışta yada sizin atış tekniğinizde.
+100gr kursun ve sürekli at-çekte çikiyor ister istemez volkan aslinda spor oluyor takim dibe inene kadar bi kosu düzeltiyosun Ceyhun ve Volkanin dedigi de dogru. Eger omuz üstü disa açili bir atis teknigin varsa daha çok oynar. Birde kafa üstü dene
Ben bir çok kişinin aksine kamışı tam arkaya dayayıp baş üstü bir atış yapmıyorum. Onun yerine takımı sağ kolum hizasında kurşunu olabildiğince uzağa doğru yere koydurarak misinamı geriyorum. Sonra sağ kolum ile yarım bir çember çizerek atış yapıyorum. Oldukça da uzağa gidiyor atışlarım. Ama şimdi anladım. Demek ki atış stilimle alakalı bir durummuş. Baş üstü atış çalışayim Ondan sonra yorum yaparım.