Lineaeffe s-curve 3.90 ??

Konu, 'Kamışlar' kısmında amonhotep tarafından paylaşıldı.

1. amonhotep

amonhotep Bülent

merhaba,
    ustalarıma birkaç sorum olacak;

Uzun zamandan beri araştırdığım surf takımımı nihayet tamamlayabildim.

Lineaeffe s-curve 3.90
    Remixon infinity 7000 surf makina
    Balzer camtec spec surf 7,8 kg çekerli 0,30 misina
    ile bir takım yaptım.

1- Takımı Mordoğan'da kullanacağım.Boğaz akıntısı gibi sert akıntı olmadığından düşük atarlı bir takım işimi görür diye düşündüm,sizce doğru bir karar mı?
    2- Lineaeffe s-curve 3.90 atarı up to 80 gr. yazıyor.sizce kamışı kırmayacak şekilde maksimum kaçlık kurşun kullanabilirim?

Tüm cevap veren ve yardımını esirgemeyen dostlara ve ustalarıma şimdiden teşekkür ederim.

2. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Lineaeffe bibi markanın bence üst limitlerini zorlamamak lazım.. ben olsam 60 tan fazla atmam..
    Forumu araştırırsanız, hiç bir sebep yok iken bile yeni nesil 15 KG verisyonlarının bile kırıldığını görürsünüz....

3. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

İstanbul boğazında , 130 gr kurşunla 70-80 metrelere çok rahat abanabiliyorum o kamışla.

4. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Valla ben surf kamış kullanmadım ama up to 80 sanki 80 gram ve üstü demek gibi geliyor.Çünkü surf tipi kamışlar genelde 50-100 veya 40-80 değilde 100-150 veya 100-200 gibi oluyor, veya daha yüksek.Yinede bu kamışlarla bi geçmişi olan balıkçılarımız daha iyi bilir.Up to 80 max.80gr ise neden surf kamış olmuş derim ben.Saygılarr

5. erhanbabacan

erhanbabacan Erhan BABACAN

Favori Kamış:
    Century Kompressor SS
    Favori Makine:
    Abu 6500i TSR
    En İyi Avı:
    Trança:9.970Gr
    S-Curve 3.90 modelinde kullanabileceğiniz maksimum kurşun ağırlığı 80 Gramdır. Up to 80 , 80 Grama kadar anlamına gelir. Bu kamışla tam performan alacağınız ağırlık 60Gramdır. Bu kamışla ince 030-035mm'lik surf misinalarla ve konik kafaya sahip bir surf makine ile doğru orantı kurarsınız ve performans alırsınız. Tabi atış tekniğinizde uzağa atış için önem arzediyor. 3,90 yerine 4,20 modelini tercih etmeniz daha uygun olur.

6. amonhotep

amonhotep Bülent

3.90 ile mi 4.20 mi?

7. izzet

izzet İzzet YILDIZ

Favori Kamış:
    lineaeffe es-curve 4,50
    Favori Makine:
    remixon poseidon 5400
    En İyi Avı:
    lüfer
    Ben boğazda 70/80 metreyi es-curve 4,50 ile 125 gr kurşunla atıyorum şimdiye kadar prolem yaşamadım.

8. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

3,90 abicim. Kamışların kırıldığını duydum ama hiç şahit olmadım . Çok çok dandik kamışlarım da oldu ama onlardan da hiç kırılan olmadı.

9. amonhotep

amonhotep Bülent

Kamışın sağlamlığı banada güven veriyor ama,80 gr.a kadar atarı olan kamışla 130 gr. atmak cesaret istiyor;)
    Kamışı yeni aldığım için birbirimizi henüz tartma aşamasındayız,bayramda 50 gr. ile denedim zerre kadar zorlanmadı,130 gr. atabiliyorsa bu kamış,kırılacak diye endişelenmeye gerek yok belli ki..